[edox]na początku był chaos

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • edox

[edox]na początku był chaos

mój pierwszy "reportaż". tematiesza pielgrzymka. Aparat 450+kit na usprawiedliwienie: mój pierwszy raz z lustrzanką, wszystkie zrobione na M(co w paru przypadkach mnie zgubiło, ale człowiek uczy się na błędach). krytykę przyjmę z pokorą;]

1.

2.

3.
    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209. Powód: naprawa linków
  • djcargo
    Początki nałogu
    • 2007
    • 353

Niestety zdjęcia się nie wczytują
    Regulamin pkt 8.

Komentarz

• DonBolano
      Początki nałogu
      • 2008
      • 331

Zamieszczone przez edox
      mój pierwszy "reportaż". tematiesza pielgrzymka. Aparat 450+kit na usprawiedliwienie: mój pierwszy raz z lustrzanką, wszystkie zrobione na M(co w paru przypadkach mnie zgubiło, ale człowiek uczy się na błędach). krytykę przyjmę z pokorą;]

1.http://www.imagic.pl/public/198662/IMG_0918.JPG
      2.http://www.imagic.pl/public/198663/IMG_0989.JPG
      3.http://www.imagic.pl/public/198664/IMG_1291.JPG
      Juz powinno byc cos widac Poprawilem linki do zdjec
      Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez DonBolano
        Juz powinno byc cos widac Poprawilem linki do zdjec
        W imieniu Kolegi i własnym dziękuję za pomoc, a zdjecia przerzuciłem do pierwszego postu.
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• mjastrzebski
          Początki nałogu
          • 2005
          • 450

Zamieszczone przez edox
          Moim skromnym zdaniem nieciekawe, przypadkowo pstrykniete zdjecia bez pomyslu. Ot, gdzie stales tam mcisnales spust i tyle. A kadrowanie lezy i kwiczy o edukacje (patrz ostatnie zdjecie przeciete niebem na pol).

Marcin
          Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Komentarz

• aleks
            Bywalec
            • 2007
            • 163

Ja bym też poczytał (na Twoim miejscu, ja czytam co jakiś czas) do czego i jak stosować AF, GO (autofokus, głębia ostrości).
            --------------------

Komentarz

• edox

co do nieciekawości: przypuszczam, że brakuje Ci ludzi na zdjęciach... a w zasadzie ich emocji, grymasów, itp. przynajmniej ja tak odbieram reportaż. więc tłumaczę się: niestety ale kit nie pozwala na zachowanie odpowiedniego dystansu, który by nie zakłócał "intymności" fotografowanych. Fotoreportaż zazwyczaj kojarzy mi się z długimi ogniskowymi(na pewno dłuższymi niż 18-55), choć mogę się mylić w końcu to mój debiut co za tym idzie jak mi się udało coś ciekawego uchwycić to kompozycja kadru nie pozwala tego wydobyć.
              Zamieszczone przez mjastrzębski
              A kadrowanie lezy i kwiczy o edukacje
              dla tego też obnażam tu swoje braki warsztatowe-aby wysłuchać tego i owego. w końcu nauka metodą prób i błędów przynosi chyba jakieś wymierne efekty. może teraz będzie ciut lepiej...
              4.przypuszczam, że niebo nieciekawe i orientacja pionowa

5.pewnie z kadrem-za dużo po lewo?

6.

7.za ciemno? poruszone?

8.

a lekturę właśnie rozpocząłem ale dzięki za sugestie.
              ps.a i już się pojąłem sztukę wstawiania zdjęć. dzięki za poprawienie wcześniejszego postu.

Komentarz

• aleks
                Bywalec
                • 2007
                • 163

Na 4 jak dla mnie zdecydowanie brakuje ostrości.
                Nie wiem, jaki był Twój zamysł, ale tu pierwsze skrzypce gra słupek. Tak miało być, to ok (chociaż mam dziwne wrażenie nieostrości tego pierwszego planu).
                7 - całkiem udana, uchwyciłeś fajny motyw, poruszona jest tylko chochla, widać, że te wodę nalewają
                --------------------

Komentarz

• Fotograf1995
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 210

Wiem, sam nie robię lepszych, ale jakoś mi te zdjęcia zupełnie nie pasują. Nie podobają mi się, jakieś takie nijakie. Bez pomysłu. Chociaż 5. całkiem niezłe.
                  Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Komentarz

Pracuję...