Canon 20D+T17-50 czy 40D+KIT18-55?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michciusek
    • 2008
    • 5

Canon 20D+T17-50 czy 40D+KIT18-55?

Witam wszystkich
    Jest to mój pierwszy post więc się przedstawię:
    Nazywam się Michał. W dziedzinie fotografii jestem amatorem. Posiadam na chwilę obecną Fuji F30(taki mały kompakt). Cykałem również zdjęcia z analogowej lustrzanki Olympusa OM1. Chciałbym przesiąść się na lustrzankę cyfrową. Dysponuję budżetem ~~~1900zł. Zastanawiam się co kupić:
    Czy Canona 20D z chwalonym obiektywem Tamron 17-50 f2,8 czy może coś nowszego czyli Canona 40D z kitowym canonem 18-55. Zastanawiam się co dla mnie będzie lepsze. Z jednej strony dobry obiektyw na starcie to dobra sprawa, ale może jednak warto kupić lepszą(nowszą) puszkę i gorszy obiektyw, żeby się oswoić z aparatem poznać jego możliwości a jak będzie mnie obiektyw ograniczał to kupić coś lepszego. Za 40D przemawia jak dla mnie: większy wyświetlacz, możliwość kupienia aparatu z gwarancją oraz np większy bufor,lepszy Autofokus.
    20D oprócz ww wymienionych i paru innych mniej znaczących cech niczym się nie różni, a jest w cenie prawie że połowy 40D.
    Co Wy Forumowicze byście wybrali?
  • MM-architekci
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2227

rozni sie oj rozni poczytaj dobrze , pkt pomiar swiatla dobra sprawa , akurat duzy wyswietlacza w 40D plusem nie jest bo jak dla mnie to porazka akurat tego aparatu , tak czy owak wolal bym nowsza puche bo moze ci dlugo posluzyc a szklo zdazysz wymienic jak zobaczysz czego ci brakuje ( swiatla czy ogniskowej )
    no comment...

Komentarz

• mamiski
      Bywalec
      • 2007
      • 130

Też bym postawił na korpus, bo obiektyw KIT-owy wcale nie jest tragiczny - możesz przekonać się o tym, czytając poświęcone mu na forum wątki; są też zdjęcia - naprawdę niezłe. A kiedy bedziesz wiedział, jakiego obiektywu potrzebujesz, na pewno, spokojnie i bez pośpiechu, coś stosownego namierzysz.

Komentarz

• sylwester Samluk
        Początki nałogu
        • 2007
        • 316

Witam na Twoim miejscu brałbym 40D obiektyw spokojnie dokupisz
        |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
        |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Komentarz

• Richie
          Uzależniony
          • 2006
          • 625

Kup samo body 40D + ''KITa'' 18-55 ale z IS.

Polecam gorąco tego użytkownika z Allegro Kristopheros

Kupowałem u niego wiele rzeczy foto i pełne zadowolenie....cenowe jaki i jakościowe.Wystarczy zadzwonić i się dogadać.
          Richie
          FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• michciusek
            • 2008
            • 5

Dziękuje za odpowiedzi. Chyba faktycznie lepszym wyjściem będzie 40D z obiektywem kitowym.

Komentarz

• adamskladak
              Coś już napisał
              • 2008
              • 83

rowniez polecam ci 40d sam posiadam i nie narzekam (tylko paluchy na ekranie zostaja)
              ps ja w zestawie dostalem 17-85 is usm
              Pozdrowienia
              -------------------
              CANON i szkielka

Komentarz

• ABJ
                Bywalec
                • 2007
                • 234

40d + 50/1.8

optycznie bedzie to najlepszy zestaw, a szklo sobie kupisz jak kasa Ci wpadnie
                abjphotography.com

Komentarz

Pracuję...