[yerzu] - morawy i rytro
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
yerzu pokazałeś naprawde niezłe fotki! najlepsze w nich jest to, że są warstwy wyżyn. Ale #3 wyrzuciłbym bo w ogole nie podoba mi sie. Takich fotek to nawet Ansel Adams by sie nie powstydził
Regulamin pkt 8Komentarz
-
jakd la mnie 4 i 6, choc do 4 by sie jakas szara polowka moze przydala ale i tak ladnie
Komentarz
-
Podobają mi się te widoki ;-) szczególnie plus za 4, 5 i 6 choć na 6 trochę za dużo góry. Pokaz więcej jak masz>>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<Komentarz
-
Złe pytanie. Powinienes spytac o godzinę i warunki pogodowe przy wykonaniu zdjęcia, żeby uzyskac takie swiatło
być może, ale o niskim stopniu zaciemnienia i to jeszcze z miękką gradacją.
Ja jestem zdecydowanie na tak, poza 3.. Zdjecia czarno biale są fajne, ale w tym wypadku nie zdało to egzaminu
Komentarz
-
Ładne! Podobają się! A 6 dla mnie rewelka.400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROBKomentarz
-
Dzieki za komentarze
Co do pytania o sprzet - wszystkie wyszły z 5D+100-400/4,5-5,6. Tak jak napisał kolega Slider sprzet tu raczej odgrywał mniejszą rolę - wszystko to piekne poranne światełko.Komentarz
-
-
To moje podstawowe szkło pejzażowe. Nie używam w ogóle szerokiego kąta do focenia krajobrazu. 2 jest zrobiona na 210 mm pozostałe na 400mm
Komentarz
-
-
Bardzo ładne.
3- w innym klimacie (niedoceniona tu trochę) kojarzy mi się z "Strukturami" Pierścińskiego.
O pozostałych nic nie powiem odkrywczego - po prostu subtelne światło, dobrze wszystko złapane i efekt znakomity. Siedzi w tym jakiś postprocessing jeszcze, czy głównie odpowiedni moment?30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Dzieki
Na pewno będzie więcej tyle że już raczej nie z Bobrovnika - ten temat raczej te 6 fotek wyczerpało.
3 - dokładnie taka miała być jest w 100 % inspirowana kielecka szkołą + zamysł malowania węglem. Kiedyś miałem zaszczyt uczestniczyć w wykładzie Pana Pawła i nie da się ukryć spory ślad na moim postrzeganiu on pozostawił.
Co do PP oczywiście że jest : wszystkie foty były robione pod światło - czyli były mało kontrastowe - w LR obniżałem black/shadow a podciągałem light/highlight to chyba wszystko co do PP - moze jeszcze czasem WB poprawiłem co by było jak należy. W PS zmniejszone i wyostrzone do web. Reszta to na prawdę przepiekne poranne światło na które czekałem 4 dni
Ostatnio edytowany przez yerzu; 10550.Komentarz
-
Czyżby kolega z kielc? też kiedyś uczestniczyłem w takim cyklu wykładów i faktycznie p. Paweł bardzo potrafi człowiekowi oczy otworzyć..5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Nie jestem z Kielc. Brałem udział w plenerze na który był zaproszony p. Paweł i tam prowadził wykład.Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz