Gdzie na plener ślubny? [Śląsk - Katowice, Chorzów, Siemianowice Śląskie]

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Calliactis
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

Gdzie na plener ślubny? [Śląsk - Katowice, Chorzów, Siemianowice Śląskie]

W najbliższy weekend wybieram się na Śląsk, aby zabrać Parę z Siemianowic Śląskich gdzieś na plener. Poszukuję ciekawych lokalizacji - typu: wnętrza, dziedzińce, bramy, uliczki, opuszczone budynki, aleje, lasy itp - wszystko co nadawałoby się na fajny plener.

Czy może ktoś doradzić jakieś lokalizacje? (jeśli to możliwe, proszę też podać jakąś ulicę, lub link na google maps, albo zumi, itp - aby wiedzieć gdzie jechać)

Para jest ogólnie chętna do wszelkich ciekawych miejsc, ale nie sądzę, aby udało mi się ich namówić na jakieś 'ekstrema' jeśli chodzi o "brudzenie się w błotku, wchodzenie do wody, fotografię w deszczu itp"...

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
    5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...
  • Calliactis
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

50 odwiedzin i nikt naprawdę nie jest w stanie nic pomóc?...

No! Koledzy i koleżanki! Co tam na Śląsku jest fajnego?!

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Calliactis
      Co tam na Śląsku jest fajnego?!
      Hałdy, kopalnie, fabryki, huty...

Komentarz

• Krzych
        Coś już napisał
        • 2006
        • 96

Standardowo - park w Świerklańcu
        Ernest Hemingway i Irvin Penn:
        Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
        Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Komentarz

• mssk
          Bywalec
          • 2007
          • 244

Park w Świerklańcu przy Pałacu Kawalera - fajne miejsce, ale ciekawszym wg mnie jest Park i Pałac w Pszczynie. Możesz pokusić się po drodze odwiedzić Pałacyk Myśliwski w Promnicach, niestety tam chcą ponoć kasę za zdjęcia. Jest w Bieruniu "Ogród Japoński" czy jakoś go różnie ludziska nazywają. Tam chyba niecała 100-ka za udostępnienie ogrodu.
          W Katowicach znajdziesz dzielnicę typowo śląską - czyli Nikiszowiec. Kawałek dalej jest "Dolina Trzech Stawów" i okolice lotniska Muchowiec. Zawsze można zahaczyć o Park przy ul. Kościuszki.
          W Siemianowicach jest park, pole golfowe i śląskie familoki w Michałkowicach.
          Zaraz "za miedzą" masz Park w Chorzowie, ZOO, i ........
          P O W O D Z E N I A !!!
          Regulamin pkt 8.

Komentarz

• bierhoff
            Bywalec
            • 2008
            • 191

powtórzę Pszczynę - zamek z bardzo ciekawymi komnatami, ciekawy park, tylko że zagęszczenie młodych par na metr kwadratowy jest tam dosyć spore.
            ostatnio gdy byłem (początek października), to około godziny 17 stojąc na schodach naliczyłem 19 par...

Komentarz

• Calliactis
              Początki nałogu
              • 2005
              • 353

No! Super! Dzięki! O Takie informacji mi chodziło!

BTW: Czy wstęp na zdjęcia ślubne na pole golfowe jest płatny? Jeśli tak, to ile? Czy potrzeba się umawiać?
              Familoki w Michałkowicach - z pewnością pojadę - już podpatrzyłem kilka fajnych miejsc przez google.

Dzięki!

Komentarz

• mssk
                Bywalec
                • 2007
                • 244

chodzenie po polu golfowym i focenie może być nie najłatwiejsze, ale spróbuj i podziel się informacjami. pomysł może być dość oryginalny.
                Regulamin pkt 8.

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

Wiesz co.. kolo Mikolowa jest miejscowosc Mokre.. tam pewien Pan Alozj zagospodarowal teren na plenery slubne. Swoj sporej wielkosci ogrod podzielil na takie kwatery, i kazdej z nich jest inna sceneria, w jednej jest maly stawik z pomostem, w innym woz z sianem, w innej jeszcze hustawka na drzewie, w innym kawalek sciany wloskiego domku ze stylowymi lawkami, w jeszcze innej stary plot ze snopami siana, dyniami i garami na plocie. W sumie jest tego z 15 roznych scenerii. Wiem ze czesto jest nawet kilka par jednoczesnie i po porstu wymieniaja sie przechodzac z jednej lokalizacji do drugiej.
                  Mam gdzies numer do tego pana, placi sie "co łaska" zdjecia stamtad jakies tez mam wiec odezwij sie na GG do mnie to ci przekaze dane. To tez jedna z mozliwosci, ktore mozesz rozwazyc. Pozdr

----------------------------------------
                  Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• JaBlam
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1304

Od roku dostaje po 5-6 zapytan dziennie, dlatego zdobylem sie na cierpliwosc i poszukalem adresu i numeru ....
                    adresu do Pana Alojza nie podam ze wzgledu na dane osobowe, natomiast jesli chodzi o telefon, to pan nazywa sie Alojz Wojtyczak (chyba nie przekrecilem) numer: 510494687 adres pewnie dostaniecie od niego.

----------------------------------------
                    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• blazejs
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 208

Za zdjecia w palacu w Pszczynie tez sie placi. Pola golfowe w tej chwili nie roznia sie od pola z ziemniakami - wszedzie snieg. Moze przemysl palmiarnie w Gliwicach, ale tam troche ciasno wiec panna w sporej kiecce moze miec problemy z poruszaniem sie (zdjecia tez platne..).
                      2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
                      Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Komentarz

• Mad_Mac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 1458

Zamieszczone przez JaBlam
                        Od roku dostaje po 5-6 zapytan dziennie, dlatego zdobylem sie na cierpliwosc i poszukalem adresu i numeru ....
                        adresu do Pana Alojza nie podam ze wzgledu na dane osobowe, natomiast jesli chodzi o telefon, to pan nazywa sie Alojz Wojtyczak (chyba nie przekrecilem) numer: 510494687 adres pewnie dostaniecie od niego.
                        Ma ktos moze namiary na fotki z tego miejsca?

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
                        Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• Pawel_G
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 527

Też chętnie zobaczę zdjęcia z takiego miejsca. W sumie nie głupi pomysł na biznes pod warunkiem że plany zdjęciowe są wykonane z jajem.

Komentarz

• delf77
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 25

park w swierklancu
                            park chorzowski ( ale to typowka i czesto spacerujac spotyka sie nawet 5 par mlodych )
                            cementownia w bedzinie ( polecam )
                            nikiszowiec
                            w siemianowicach to raczej nic nie ma ( moze w parku jakis palacyk i amfiteatr , familokow pare --- nie polecam(z perspektywy osoby ktora tam mieszka) )

Komentarz

• jezyor
                              Bywalec
                              • 2010
                              • 103

Zamek Ogrodzieniecki
                              Popularne miejsce na ślubne pstryki, niedaleko od Katowitz ok 40km czyli +/- 40 minut "ałutem",
                              Wogóle polecam jurajskie skałki, Okiennik Wielki, skałki Rzędkowickie, Podlesice...
                              mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
                              www.barwnie.com

Komentarz

Pracuję...