[Jablam] Moje fotografie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

[Jablam] Moje fotografie

KIlka z mojego wypadu do Pragi....

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

JArek

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
  • ewa_olsztyn
    Początki nałogu
    • 2008
    • 311

1. Ładne, klasyczne ujęcie - podoba mi się*
    2. ... a to już subiektywnie nie, ale dlatego, że nie lubię kadrów "powykrzywianych"
    3. Wąż owszem, ale ujęcie tematu nie bardzo mi się widzi.
    4. Fajne, pomimo "powykrzywiania".
    5. Bardzo malarskie - piękny obraz - kompozycja, nastrój, barwy - bardzo mnie ujmują. Dla takiego jednego zdjęcia byłabym w stanie pojechać do Pragi, zrobić je i wrócić. Gratuluję Ci serdecznie!
    6. Kompozycja niezrównoważona, dla mnie - nie do przyjęcia. Próbowałabym w pionie.
    7. Nie lubię gałęzi wyrastających z sufitu, ścian i podłogi - wolałabym sam most, bo nastrój jest niezwykły.
    8. Ładne.
    9. Piękny obraz i nastrój, ale kompozycja mi nie leży. Znajduję drogę światła z lewo-góra ku prawo-dół, ale ja cięłabym jednak tuż za ciemnym drzewem po prawej, żeby uniknąć tego ciemnego rogu. Nie upieram się jednak.
    10. Rozumiem fascynację pięknym niebem, ale przepalenie zabiło to zdjęcie.
    11. Nie podoba mi się, kontrast za duży, te żółte słupki okropne, zwłaszcza centralny, kamienie na pierwszym planie niczego nie wnoszą.

* W każdej z tych opinii poza 5 - autorka może się mylić i wielce prawdopodobne, że tak jest

Komentarz

• JaBlam
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1304

Dziekuje Ewa. Przeanalizowalem fotki czytajac Twoje opinie, z kilkoma sie zgodze. Dla mnie w sumie to byla pierwsza lekcja robienia tego typu fotografii po tych wszystkich koncertowych, od ktorych w koncu chyba na dobre odpoczalem.

Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• fotokor1
        Początki nałogu
        • 2006
        • 373

dla mnie no cuż wszystkie piękne, uwielbiam praskie mosty, a ławeczkowe dla mnie superek - ciągle poluję na ten temat i nijak nie moge go u siebie poszukać
        pozdrawiam
        Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• yerzu
          Bywalec
          • 2007
          • 160

Cała seria jest bardzo dobra

Komentarz

• rob76
            Coś już napisał
            • 2007
            • 56

Piękne, szczególnie #5.

#10 lepiej byłoby w hdr, tak wydaje mi się ciemne plus ten przepał.

Mgła rządzi. Gratuluję.
            "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

10. mamrawie, niestety nie udalo mi sie wyciagnac nic z cienia. Zdaje sobie sprawde , ze jest troche skopane naswietlenie. moglem zrobic kilka z roznym i faktycznie sie w hdr pobawic.

Komentarz

• janmar
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 3468

Praga.Cudny temat.Fotki ładne.Ale niestety tylko..ładne.Praga i Jablam to musi wyjśc coś więcej.Ty fotograf krakowski z niewątpliwym talentem no ...no dla mnie niedosyt ,kazdego innego fotografa bym pochwalił.Ale Praga w wykonaniu Jablama ,wybacz ..będę czekał na następne..

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

Janmar.. wiesz to jest tak jak z kazdym tematem. Im wiecej robisz tym lepiej sobie radzisz, podobnie mialem z koncertami czy portretami... mam nadzieje tam jeszcze wrocic i ponownie zmierzyc sie z tematem.

Komentarz

• janmar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 3468

Zamieszczone przez JaBlam
                    Janmar.. wiesz to jest tak jak z kazdym tematem. Im wiecej robisz tym lepiej sobie radzisz, podobnie mialem z koncertami czy portretami... mam nadzieje tam jeszcze wrocic i ponownie zmierzyc sie z tematem.
                    No..i na to czekal bedę Pozdrawiam .

Komentarz

• JaBlam
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1304

Jesli ktos ma chec zobaczyc reszte foto z tematu "Praga" to zapraszam do dowiedzenia tutaj: http://jblaminsky.com/gallery2/main.php?g2_itemId=10126

A tymczasem wstawiam kilka krajobrazow, ktore popelnilem w okresie od sierpnia do pazdziernika.

1.

2.

3. HDR.... z 2 naswietlen

4.

5.

6.

7.

8.
                      Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

Komentarz

• zonk
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 203

Praga bardziej mi przypadła do gustu, w tej serii wydaje mi się że za bardzo centralnie, a hdr trochę nienaturalnie wygląda
                        pozdrawiam
                        >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Komentarz

• eryk_g
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 85

Praga super. Krajobrazy jeszcze lepsze, no może poza 1. BW nie bardzo mi tutaj pasuje, ale to moje zdanie
                          400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB

Komentarz

• Slider
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1052

Naprawdę fajne zdjęcia. zarówno pragę jak i krajobrazy ukazałeś w fajnym klimacie. Fakt, że niektore zdjęcia z drugiej serii może sa centralne, ale mi nie przeszkadzają. Tylko bez tego 1 z BW, bo jakoś nie pasuje:wink:

Komentarz

• marekb
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2273

Jarek, dla mnie ogólnie ********e. Masz talent... Praga wymiata

Komentarz

Pracuję...