Tamron vs. Sigma 17-35

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukaszn

Tamron vs. Sigma 17-35

bylem, przymierzalem, focilem (w kiepskich warunkach) i nie moge sie zdecydowac, ktory obiektyw. Moze wyrazicie swoje opinie, dzieki
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Ja osobiście większe zaufanie mam, do Tamrona, Sigmy jakoś nie uznaję, ale to oczywiście kwestia gustu.

Komentarz

• wkamil
      Dopiero zaczyna
      • 2004
      • 37

Zamieszczone przez Nemeo
      Ja osobiście większe zaufanie mam, do Tamrona, Sigmy jakoś nie uznaję, ale to oczywiście kwestia gustu.
      Hej, czy moglbyc skrobnac cos wiecej na temat 10-22 (widze, ze masz go w stopce) jakies Twoje przemyslenia na temat tego szkielka ;-) No i jesli to nie problem linka do fotek z niego ;-)

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7450

Ja testowałem dzisiaj Tamrona17-35. Powiem szczerze, że bardzo fajne szkiełko. Ostre- co najważniejsze już od dziury 2.8. W rogach trochę gubi ostrość, no ale nie ma naprawdę co narzekać. Kawał solidnego lensa. Jakby ktoś pytał - mam w ofercie
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Nemeo
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1757

Hej, czy moglbyc skrobnac cos wiecej na temat 10-22 (widze, ze masz go w stopce) jakies Twoje przemyslenia na temat tego szkielka No i jesli to nie problem linka do fotek z niego
          Jeśli potrzebujesz ULTRA szeroki kąt i chcesz sobie np. "sfotografować własne plecy" to jest obiektyw właśnie dla ciebie, jeśli nie potrzebujesz takiego szerokiego kąta, pomyśl raczej o innym szkle, bo tego nie wykorzystasz w pełnym zakresie.
          Obiektyw niesamowicie lekki - "canon sprzedaje w nim powietrze zamiast soczewek i to za ciężkie pieniądze".
          Jeśli chcesz zobaczyć fotki z niego to polecam PBase, bo niestety moja www jeszcze nie funkcjonuje.
          Ostatnio edytowany przez Nemeo; 1784.

Komentarz

• wkamil
            Dopiero zaczyna
            • 2004
            • 37

Zamieszczone przez Nemeo
            Jeśli chcesz zobaczyć fotki z niego to polecam PBase, bo niestety moja www jeszcze nie funkcjonuje.
            Na pbase to w wiekszosci "znaczki pocztowe" :-) - jezeli mozesz wrzuc cos wiekszego, to na [email protected]... z gory dziekuje.

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7450

O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

Pracuję...