Nowy soft - firmware dla 50D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AndreasK
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 47

Nowy soft - firmware dla 50D

Nie wiem czy koledzy i kolezanki juz zauwazyli, ale na stronie
    http://www.canon.com/eos-d/ pojawil sie nowy soft do 50D

wgralem - ale roznic jakichs wiekszych nie widze, wiec moze ktos rozwinie watek.
    ### AndreasK ###
    Canon G12
  • Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

Przecież tam jest wszystko napisane, jakie są różnice:
    1. Corrects a phenomenon in which an image becomes overexposed when C.Fn.II-3 Highlight tone priority is set to "1" together with other camera settings. (This correction has already been incorporated in the Version 1.0.2 and later firmware.
    2. Corrects a rare phenomenon in which "busy" blinks on the camera's display panel and the shutter cannot be released due to the timing of battery installation.
    3. Corrects a rare phenomenon in which "Err 99" appears on the camera's display panel and LCD monitor and the shutter cannot be released due to the timing of pressing the shutter button.

Komentarz

• dziobolek
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2634

Co w tłumaczeniu na "nasze" brzmi:

"Udostępniona nowa wersja oprogramowania wewnętrznego dla Canona EOS 50D została oznaczone numerem 1.03 i zawiera w sumie trzy poprawki. Dwie z nich poprawiają stabilność działania EOS-a 50D i likwidują pojawianie się w pewnych określonych sytuacjach na ekranie komunikatu "Err 99". Trzecia poprawka eliminuje prześwietlanie zdjęć w momencie gdy w opcji "Highlight tone priority" została ustawiona wartość 1.

Nowa wersja oprogramowania wewnętrznego 1.0.3 oraz opis postępowania podczas jej instalacji dostępne są na stronie web.canon.jp "

...cytując za fotografuj.pl
      "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
      Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
      tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• januszP.
        Uzależniony
        • 2006
        • 634

Nie udaje mi się otworzyć i ściągnąć aktualizacji oprogramowania linkami podanymi wyżej.
        I nie wiem dlaczego?

Komentarz

• Yoshitaka
          Uzależniony
          • 2006
          • 585

Zamieszczone przez januszP.
          Nie udaje mi się otworzyć i ściągnąć aktualizacji oprogramowania linkami podanymi wyżej.
          I nie wiem dlaczego?
          Ja też nie wiem.
          Jak na Twój email wejdzie plik 12MB to ci mogę wysłać.
          Adres podaj na priv.
          Canon 50D + dodatki

Komentarz

• januszP.
            Uzależniony
            • 2006
            • 634

Zamieszczone przez Yoshitaka
            Ja też nie wiem.
            Jak na Twój email wejdzie plik 12MB to ci mogę wysłać.
            Adres podaj na priv.
            dzięki już zainstalowałem.

Komentarz

• adi760303
              Początki nałogu
              • 2008
              • 317

Zamieszczone przez januszP.
              dzięki już zainstalowałem.

A ja własnie odebrałem 50D z serwisu - regulacja, czyszczenie na gwarancji.

Dodatkowo zostało wgrane nowe oprogramowanie 1.0.5 (chodz oficjalnie 1.0.3 jest na stronie. Nowa wersja tylko dla serwisu)

Na razie nie miałem czasu na głębsze testy ale po kilkunastu fotkach jest lepiej niż było

Pozdrawiam

Komentarz

• stawka13

do adi760303.
                a co własciwie jest lepiej niż było. bo jeżeli jakieś istotne zmiany zauważyłeś to można by sie zainteresować tematem. Jeszcze jedno mnie zastanawia. oddałeś body do regulacji i czyszczenia w ramach gwarancji? co włąściwie regulowałeś i czyściłeś?

Komentarz

• adi760303
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 317

Zamieszczone przez stawka13
                  do adi760303.
                  a co własciwie jest lepiej niż było. bo jeżeli jakieś istotne zmiany zauważyłeś to można by sie zainteresować tematem. Jeszcze jedno mnie zastanawia. oddałeś body do regulacji i czyszczenia w ramach gwarancji? co włąściwie regulowałeś i czyściłeś?
                  Stawka.

Moje 50D + 17-55 2,8 IS miało problemy z AF oraz z mydełem. Wiec to naprawiali - tak jak napisałem. Dodatkowo czyścili (nie ja tylko serwis) w body matryce (to napewno bo dzwoniłem do nich zeby tego nie zapomnieli - a by zapomnieli jakbym nie zadzownił), a obiektyw regulowali + czyszczenie (troche kurzu posiadał)

Co do wersji oprogramowania. jest przeskok z 1.0.3 na 1.0.5 - wg. serwisu nie posiadaja na razie informacji co tam zostało poprawione ale maja wytyczne ze maja wgrywac każdemu 50D w serwisie to oprogramowanie. Mają je podobno od kilkunastu dni - tyle się dowiedziałem

Co do sprawdzenie działania całości po serwisie to nie miałem na to czasu (jestem w pracy) wiec w sobote to zrobie.

Jakby cos to dam znać.

Ps. Tak w ramach gwarancji.

Pozdrawiam

Komentarz

• irekaro
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 262

ja mam 50D z grudnia i kupiłem go z 1.0.3
                    canon

Komentarz

• januszP.
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 634

Zamieszczone przez adi760303
                      Stawka.

Co do sprawdzenie działania całości po serwisie to nie miałem na to czasu (jestem w pracy) wiec w sobote to zrobie.

Jakby cos to dam znać.

Ps. Tak w ramach gwarancji.

Pozdrawiam
                      Koniecznie daj znać.

Komentarz

• adi760303
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 317

Zamieszczone przez irekaro
                        ja mam 50D z grudnia i kupiłem go z 1.0.3
                        a ja mam z listopada i tez mialem 1.0.3. Mysle ze nawet teraz jak kupuja ludziki nowe sztuki w marcu to tez będą mieli 1.0.3. Tak jak napisałem oprogramowanie nie jest oficjalnie dostępne. No chyba ze swoja sztuke wyslesz do serwisu

Komentarz

• margo7355
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 73

gdzies na stronie niemieckiej wyczytałem ze do 50d jest nowy firmware 1.0.5- jest to wersja testowa pewno dlatego serwisy wgrywają żeby zobaczyć czy wszystko w tym sofcie jest w porządku

Komentarz

• adi760303
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 317

Zamieszczone przez margo7355
                            gdzies na stronie niemieckiej wyczytałem ze do 50d jest nowy firmware 1.0.5- jest to wersja testowa pewno dlatego serwisy wgrywają żeby zobaczyć czy wszystko w tym sofcie jest w porządku

Myśle ze wgrywaja bo jest najnowsza i przetestowana.

Komentarz

• stawka13

"Jak donoszą niektórzy użytkownicy niedawno zakupionych Canonów EOS 50D, w aparatach jest wgrany firmware oznaczony numerem 1.0.5. Obecna oficjalna wersja oprogramowania dla "pięćdziesiątki" ma symbol 1.0.3, zatem wielce prawdopodobne, iż niedługo Canon oficjalnie zaprezentuje nowe oprogramowanie dla tego aparatu."
                              TO CYTAT Z PLOTEK NA www.optyczne.pl. Więc pewnie niedługo ukaże sie oficjalny komunikat.

Komentarz

Pracuję...