[tomek1906]...
Zwiń
X
-
-
nie widzę skałek Twardowskiego
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi -
-
-
może nie wiedział przez jakie "rz"?
))) tak czy inaczej Gośka fajna jest
)) mówię też o zdjęciach
)) i ma fajną grzywkę
))
na 2. powiedziałeś.."a teraz stąd wyleci ptaszek" i dlatego takie stomatologiczne to zdjęcie?
Ostatnio edytowany przez Adso; 10315.galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Komentarz
-
Zdjęcia ogolnie na plus, ale trochę obrobki tez by nie zaszkodziło; np. w pierwszym skóra w dziwny sposób traci swój odcień. Na twarzy jest dobrze oświetlona przez słonce, podczas gdy w okolicach dekoltu staje się bardzo blada.. Chyba, że to u mnie z monitorem coś nie gra:wink: No i te lekkie prześwietlenia.. Oczywiscie uwagi za wyjątkiem obrobki tyczą się wyłącznie zdjęcia #1, reszta jest OK:wink:Komentarz
-
Takie uwagi moglbys wyslac na PW, a nie zasmiecac watek.
Jak prosilem o zmiane mojego tytulu to nie zareagowales, tak juz ze dwa miesiace bedzie.
Pomimo ze przeczytales prosbe.
Tomek1906, zdjecia bardzo fajne, w 4 uzywales blendy?Komentarz
-
Mi wolno publicznie zwracać uwagę użytkownikom - ogólnie ujęty pkt 1 zasad porządkowych - po to by inni przeczytali i nie powielali takich błędów w użytkowaniu forum. Nauka na cudzych błędach.
Nie zawsze mam czas, warto czasem przypominać, szczerze również radzę pisać do wszystkich moderatorów. A takie uwagi ty powinieneś na PW słać, bo łamiesz Punkt 3. Zasad Porządkowych.Jak prosilem o zmiane mojego tytulu to nie zareagowales, tak juz ze dwa miesiace bedzie.
Pomimo ze przeczytales prosbe.
Naprawdę chcesz się pokłócić?
Komentarz
-
Zdjęcia dobre.najlepsze pierwsze.Adso...litości.... nie pisz takich rzeczy bo nie mogę trafic w klawisze ze śmiechu.PozdrawiamKomentarz
-
"oglądnąć" - pewnie macie rację
, dzięki za czujność partyjną! już mam takie szczęście do gongów od modów 
Parteq : cała piątka doświetlana, srebrną blendą
Slider : efekt o którym piszesz (nierównomierne rozłożenie światła) to właśnie działanie blendy, inne ustawienie było niestety niemożliwe bez pomocnika.
Adso : a mnie się wydawało że ta dwójka jest naturalna...cholera :/Komentarz
-
a czy ja powiedziałem, że nienaturalnie się uśmiecha?
)), ale....ale jakby się ktoś uśmiechał "szeroko i otwarcie" to będziesz mu migdałki fotografował czy poczekasz aż lekko się "przymknie"?
))) mówię o portrecie, nie o jakimś sytuacyjnym zdjęciu łapanym "w biegu"... poza tym przecie napisałem że zdjęcia mi się podobają
P.S. Gośka ma piękne oczy i oprawę oczu... spokojnie wykorzystuj
))
Ostatnio edytowany przez Adso; 10315.galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Komentarz
-
Taka moja mała rada, a przy okazji tez zasada, że przy portretach (głównie portretach) w plenerze używa sie złotej blendy (o ile dobrze wnioskuje użyta zostala srebrna) żeby ocieplić odbite światło i upodobnic barwę do swiatła słonecznego
Komentarz
-
Jak się porozstawia blendy i drabiny a trzech pomocników zaczyna robić sztuczny tłok to pryska gdzieś czar fotografii. A z tych zdjęć ten czar czuć. I blenda poza tym, że rozprasza światło niestety rozprasza też klimat. I czasem dobrze aby została w domu. Te zdjęcia są bardzo żywe i emocjonalne dlatego te parę fotograficznych błędów proponuję pominąć. I tak pewnie zwróci na nie uwagę modelka.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz