[tomek1906]...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomek1906
    Bywalec
    • 2007
    • 217

[tomek1906]...

Witam,

poddaję pod krytykę efekty sobotniego wypadu na skałki twardowskiego w krakowie

1.

2.

3.

4.

5.
    Ostatnio edytowany przez tomek1906; 12191.
  • fotokor1
    Początki nałogu
    • 2006
    • 373

nie widzę skałek Twardowskiego
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• tomek1906
      Bywalec
      • 2007
      • 217

mam też z elementami krajobrazu ale to może potem
      Ostatnio edytowany przez tomek1906; 12191.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Pisze się "obejrzeć" nie "oglądnąć" - zmienić Ci tytuł?

Komentarz

• Adso
          Początki nałogu
          • 2007
          • 310

może nie wiedział przez jakie "rz"?))) tak czy inaczej Gośka fajna jest)) mówię też o zdjęciach)) i ma fajną grzywkę))
          na 2. powiedziałeś.."a teraz stąd wyleci ptaszek" i dlatego takie stomatologiczne to zdjęcie?
          Ostatnio edytowany przez Adso; 10315.
          galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Slider
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1052

Zdjęcia ogolnie na plus, ale trochę obrobki tez by nie zaszkodziło; np. w pierwszym skóra w dziwny sposób traci swój odcień. Na twarzy jest dobrze oświetlona przez słonce, podczas gdy w okolicach dekoltu staje się bardzo blada.. Chyba, że to u mnie z monitorem coś nie gra:wink: No i te lekkie prześwietlenia.. Oczywiscie uwagi za wyjątkiem obrobki tyczą się wyłącznie zdjęcia #1, reszta jest OK:wink:

Komentarz

• Parteq
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1159

Zamieszczone przez Vitez
              Pisze się "obejrzeć" nie "oglądnąć" - zmienić Ci tytuł?
              Takie uwagi moglbys wyslac na PW, a nie zasmiecac watek.
              Jak prosilem o zmiane mojego tytulu to nie zareagowales, tak juz ze dwa miesiace bedzie.
              Pomimo ze przeczytales prosbe.

Tomek1906, zdjecia bardzo fajne, w 4 uzywales blendy?

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez Parteq
                Takie uwagi moglbys wyslac na PW, a nie zasmiecac watek.
                Mi wolno publicznie zwracać uwagę użytkownikom - ogólnie ujęty pkt 1 zasad porządkowych - po to by inni przeczytali i nie powielali takich błędów w użytkowaniu forum. Nauka na cudzych błędach.

Jak prosilem o zmiane mojego tytulu to nie zareagowales, tak juz ze dwa miesiace bedzie.
                Pomimo ze przeczytales prosbe.
                Nie zawsze mam czas, warto czasem przypominać, szczerze również radzę pisać do wszystkich moderatorów. A takie uwagi ty powinieneś na PW słać, bo łamiesz Punkt 3. Zasad Porządkowych.
                Naprawdę chcesz się pokłócić?

Komentarz

• janmar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3468

Zdjęcia dobre.najlepsze pierwsze.Adso...litości.... nie pisz takich rzeczy bo nie mogę trafic w klawisze ze śmiechu.Pozdrawiam

Komentarz

• tomek1906
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 217

"oglądnąć" - pewnie macie rację , dzięki za czujność partyjną! już mam takie szczęście do gongów od modów
                    Parteq : cała piątka doświetlana, srebrną blendą
                    Slider : efekt o którym piszesz (nierównomierne rozłożenie światła) to właśnie działanie blendy, inne ustawienie było niestety niemożliwe bez pomocnika.
                    Adso : a mnie się wydawało że ta dwójka jest naturalna...cholera :/

Komentarz

• Adso
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 310

a czy ja powiedziałem, że nienaturalnie się uśmiecha?)), ale....ale jakby się ktoś uśmiechał "szeroko i otwarcie" to będziesz mu migdałki fotografował czy poczekasz aż lekko się "przymknie"?))) mówię o portrecie, nie o jakimś sytuacyjnym zdjęciu łapanym "w biegu"... poza tym przecie napisałem że zdjęcia mi się podobają

P.S. Gośka ma piękne oczy i oprawę oczu... spokojnie wykorzystuj))
                      Ostatnio edytowany przez Adso; 10315.
                      galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Slider
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1052

Zamieszczone przez tomek1906
                        Slider : efekt o którym piszesz (nierównomierne rozłożenie światła) to właśnie działanie blendy, inne ustawienie było niestety niemożliwe bez pomocnika.
                        Taka moja mała rada, a przy okazji tez zasada, że przy portretach (głównie portretach) w plenerze używa sie złotej blendy (o ile dobrze wnioskuje użyta zostala srebrna) żeby ocieplić odbite światło i upodobnic barwę do swiatła słonecznego

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

Jak się porozstawia blendy i drabiny a trzech pomocników zaczyna robić sztuczny tłok to pryska gdzieś czar fotografii. A z tych zdjęć ten czar czuć. I blenda poza tym, że rozprasza światło niestety rozprasza też klimat. I czasem dobrze aby została w domu. Te zdjęcia są bardzo żywe i emocjonalne dlatego te parę fotograficznych błędów proponuję pominąć. I tak pewnie zwróci na nie uwagę modelka.
                          Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• tomek1906
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 217

Sergiusz, proszę o więcej, o jakich błędach piszesz?, to dla mnie cenne.

Komentarz

• tomek1906
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 217

kilkanaście innych zdjęć z tej sesji,

Profesjonalne usługi hostingowe dla firm oraz osób prywatnych - Hosting WWW, Poczta e-mail, Antyspam AI, PHP, Serwery MySQL, Serwery VPS, Rejestracja domen polskich, globalnych, narodowych, Sprzedaż Certyfikatów SSL

Komentarz

Pracuję...