[DariuszM] Września-prawybory

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DariuszM
    Coś już napisał
    • 2004
    • 94

[DariuszM] Września-prawybory

wiem że kadry do kitu, ale wrażenia były duże tłumy też ogromne więc pstrykało się wtedy kiedy las głów sie przesuwał i odsłaniał co nieco
    nie robilem selekcji więc jest sporo powtórzonych kadrów i gniotów ale z reportesrkiego punktu widzenia na każdej fotoce inna, coraz lepsza mina

http://www.pbase.com/wrzesnia04/inbox
    Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
    "...professionals only have a bigger trashcan."
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Ja to ze swoich "reporterek" (http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.p...7&start=30)wybieram max 1/3 zrzutu z karty i potem kazde z "wybranych" zdjec otwieram w PS by ewentualnie zrobic z nim cos co moze by potrzebne - najczesciej w takich sytuacjach (tlum ludzi, niepewne kadry) robie crop (w koncu z tych 6 megapixeli bez obaw mozna ciachac :> ) , ewentualnie levels, contrast, unsharp mask.

Przyklad na przebieranie zrzutu z karty - po co ci 5 prawie idenycznych kadrow z Lepperem (od 2281 do 2289) ? Pokazac ze 10D ma tryb zdjec seryjnych? . Wystarczylo jedno wybrac ktore najlepiej oddaje nastroj chwili - 2285 i wykadrowac od prawej zostawic podstawe "namiotu" - fajna ramke tworzy, od lewej zostawic dzieciaka, od dolu ciachnac czyjes wlosy albo zaklonowac.

Qrna ... mi radza (hi Czacha ) bym odcedzal gnioty a sam wlasnie radze jak odcedzac gnioty .. paranoja

Komentarz

• DariuszM
      Coś już napisał
      • 2004
      • 94

no pisałem przecież ze nie odcedzałem gniotów
      zrobił po to bo ktoś chcial zobaczyc wszystko - nei robilem galerii "the best of nastrój chwili"
      Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez DariuszM
        zrobił po to bo ktoś chcial zobaczyc wszystko - nei robilem galerii "the best of nastrój chwili"
        A wiesz po co ja odcedzam gnioty? Chociazby czesciowo?
        By robic lepsze wrazenie na ogladajacych 8) w stylu "o jakie fajne fotki robi" a nie "o jaki fajny zrzut z karty"

Komentarz

• DariuszM
          Coś już napisał
          • 2004
          • 94

no oglądając wtedy galerie juwenalii doszliśmy do wniosku że nie odcedzasz jednak gniotów

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez DariuszM
            no oglądając wtedy galerie juwenalii doszliśmy do wniosku że nie odcedzasz jednak gniotów
            A mam pokazac wszystkie fotki z Juwenaliow? :P

Btw... wbrew pozorom atak wcale nie jest najlepsza obrona 8)

Komentarz

• mroczny
              Początki nałogu
              • 2004
              • 292

Gnioty gniotami, a Beggerowej tam gdzieś nie było, jak jej w tym roku maturke z geografii nie poszła
              Oh jest i RENATE w super czapeczce
              NO, not one of the First Ones,
              I AM THE FIRST ONE !!!
              PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Komentarz

• maijn

a nie było ciekawszego wydarzenia we Wrześni do fotografowania tylko ta akcja "Niepełnosprawni - PEŁNOSPRAWNI W PRACY"??
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                spoko nie musisz odpowiadać !! chyba ciekawsze są liście w parku !!
                Ostatnio edytowany przez Gość; 7869. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

To było 3 lata temu! Chyba wysuwasz się na prowadzenie w konkursie na archeologa roku.
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Zamieszczone przez maijn
                    a nie było ciekawszego wydarzenia we Wrześni do fotografowania tylko ta akcja "Niepełnosprawni - PEŁNOSPRAWNI W PRACY"??
                    To miał być dowcip, tak ?
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• canli
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 141

moze myslal ze to "tegoroczne" :P tylko co by tam robił Korwin? Tłumu ludzi tez chyba w tym roku nie bylo

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

Przecież Korwin w tym roku był we Wrześni: http://korwin-mikke.blog.onet.pl/ind...l?id=257807132
                        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• canli
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 141

hmmm.... a ja juz tego czlowieka skreslilem na dobre :/
                          we wrzesni nie bylem ale gdy uslyszalem jaka byla frekwencja chyba nieslusznie zalozylem ze wsrod politykow byla taka sama

a swoja droga jak zauwazylem tyt. watku to od razu wszedlem myslac ze to cos z tegorocznych wiec w pewnym sensie moge usprawiedliwic kolege archeologa

Komentarz

• maijn

Zamieszczone przez MacGyver
                            To miał być dowcip, tak ?
                            miał być -ale czarny dowcip !! jeśli kogoś uraziłem to sorki

Komentarz

• Kraszan
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 150

A propos dowcipów:

EOS 90D (w sumie)

Komentarz

Pracuję...