[Jurek Plieth] Nowe zdjęcia na stronie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jurek Plieth
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2087

[Jurek Plieth] Nowe zdjęcia na stronie

Witam,
    Dodałem 5 zdjęć z gdańskiego koncertu francuskiej formacji jazzowej Marc Ducret Trio.
    http://plieth.com
  • tpop
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1465

Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Witam,
    Dodałem 5 zdjęć z gdańskiego koncertu francuskiej formacji jazzowej Marc Ducret Trio.
    nie podobaja mi sie te przejaskrawione kolor. No i troche nieostre.
    photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• gawryl
      Uzależniony
      • 2004
      • 810

jestem cienki bolek ale.... nawet taki lubi ,,pokrytykowac'', wiec:
      pomysl z brakiem tla znajduje jako nietrafiony - brakuje mi klimatu,a JESLI kolory mialy go wylowac - to do mnie nie przemowilo. ekspresja muzykow dobrze uchwycona, ale jednak brakuje atmosfery....

pozdrawiam
      350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Pierwsze mi się bardzo podoba ale reszta jakoś do mnie nie trafia Fachowych uwag nie podam, bo się nie znam

Gawryl, ja też na początku pomyślałem "a gdzie w tle jakieś strumienie światła z reflektorów i stosy sprzętu na scenie" ;-) Ale zwróć uwage, że to jest koncert jazzowy, który rządzi się nieco innymi prawami. Spokój, półmrok, stonowana atmosfera... you know what I mean ;-)
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

A mi się właśnie takie podobają. Najbardziej 1, najmniej 3 (nie jarzę koncepcji za bardzo).

Na marginesie: łącze Twój serwer to ma kiepskie...
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• gawryl
            Uzależniony
            • 2004
            • 810

Zamieszczone przez muflon
            Gawryl, ja też na początku pomyślałem "a gdzie w tle jakieś strumienie światła z reflektorów i stosy sprzętu na scenie" ;-) Ale zwróć uwage, że to jest koncert jazzowy, który rządzi się nieco innymi prawami. Spokój, półmrok, stonowana atmosfera... you know what I mean ;-)
            nie odczulem klimatu - wiec pomyslalem, ze to moze ze wzgledu na brak tla. ale fakt - na koncercie jazzowym niegdy nie bylem (choc jazz lubie czasmi sluchac). widzialem gdzies fajne fotki z tego typu koncertu - gdzie klimat mi sie udzielil (jak znajde linka, to zapodam). pamietam jednak, ze tlo bylo (jakies).

Komentarz

• yasin
              Początki nałogu
              • 2004
              • 420

Pierwsze mnie sie podoba, to z gitarzysta (4 chyba) tez fajne. Brak tla imho ciekawe i daje jakis klimat, przynajmniej ja go odczuwam

Komentarz

• tpop
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1465

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                A
                Na marginesie: łącze Twój serwer to ma kiepskie...
                i czemu wszystko po angielsku?
                photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• KMV10
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2320

Z tymi koncertami jazzowymi to nie jest tak łatwo.
                  Wcale nie zawsze jest cicho, spokojnie i półmrok.
                  Metheny, na przykład, miewa koncerty niezwykle ekspresyjne, głośne, wykorzystuje dużo świateł.

Komentarz

• gawryl
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 810

,,srogo'' Cie ocenilem - zapraszam wiec do http://canon-board.info/showthread.php?t=4074
                    gdzie ,,chwale'' sie swoimi osiagnieciami w dziedzinie fotografii koncertu

Komentarz

• Jurek Plieth
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2087

A teraz Tomasz Stańko dla odmiany

Dobra chłopaki, dzięki za uwagi. Serwer na którym mam fotki jest cieńki, ale za to jest za darmo, co wszystko tłumaczy
                      W tym zaś linku trzy zdjęcia z gdańskiego koncertu Tomasza Stańko.
                      A'propos - fotografowanie jazzu to ciężki kawałek chleba - prawie zawsze ciemno jak u przysłowiowego Murzyna. Jeśli zaś się znajdzie jeden reflektor, to zazwyczaj krwiście czerwony niczym flaga z Wyklęty Powstań Ludu Ziemi :wink:
                      O pomniejszych problemach nie wspomnę, aby nie przynudzać...
                      http://plieth.com

Komentarz

• bebop
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 755

A'propos - fotografowanie jazzu to ciężki kawałek chleba - prawie zawsze ciemno jak u przysłowiowego Murzyna. Jeśli zaś się znajdzie jeden reflektor, to zazwyczaj krwiście czerwony niczym flaga z Wyklęty Powstań Ludu Ziemi :wink:
                        O pomniejszych problemach nie wspomnę, aby nie przynudzać...
                        zgadza się. jak fociłem w zeszłym roku w Teatrze Buffo Esbjorn Svensson Trio to miałem dramat :-) niedość że mało światła to dość się zmieniało, więc loteryjka trochę... a efekty wypocin widać u mnie na stronie... żałuję, że 135L nie miałem wtedy :-(

w pierwszym brakuje mi tego mikrofonu chyba, tak ucięte. z założenia cz-b czy czerwone światło Ci nie pasiło?
                        Ostatnio edytowany przez bebop; 2016.
                        gra i buczy bebop

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

W tym zaś linku trzy zdjęcia z gdańskiego koncertu Tomasza Stańko.
                          Pierwsze fajne - ja bym jeszcze trochę bardziej podciągnął jasność (ale nie do "pełnego histogramu", tylko tak trochę ). Pozostałe dwa jakieś takie... hmm, nie robią na mnie większego wrażenia :-/
                          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• gawryl
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 810

najbardziej mi sie pierwsze spodobalo - choc i tak chcialbym miec w kadrze wiecej z prawej.
                            cigle tlo (a wlasciwie jego brak) mnie zaskakuje. ale ja sie na tym nie znam.
                            pozdr

Komentarz

• djtermoz
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 995

A'propos - fotografowanie jazzu to ciężki kawałek chleba - prawie zawsze ciemno jak u przysłowiowego Murzyna. Jeśli zaś się znajdzie jeden reflektor, to zazwyczaj krwiście czerwony niczym flaga z Wyklęty Powstań Ludu Ziemi
                              Mimo tych problemow zdjecia wyszly bardzo fajne. Szczerze mowiac to wygladaja prawie jak zrobione w studio (tlo, kontrast, itp). Tych czerwonych swiatel nie widac :-)
                              Pierwsze rzeczywiscie najlepsze ale pozostale tez niczego sobie. Tak jak muflon pisze - ja tez bym chyba je troche rozjasnil

Podobnie fajnie wyszly fotki w galerii Leszka Mozdzera. To np. jest swietne: http://plieth.com/jurek/mozdzer3.html

Albo Ci sie udalo, albo masz talent do koncertow albo jednak nie jest wcale tak trudno. No ale ja nigdy nie fotografowalem koncertu, tym bardziej jazzowego, wiec sie nie znam.
                              djtermoz@pbase

Komentarz

Pracuję...