nie mogę włączyć podglądu na żywo w Canon 50d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • elwirsia

nie mogę włączyć podglądu na żywo w Canon 50d

Witam
    Na poczatek chcialam powiedziec ze jestem poczatkujaca w aparatach cyfrowych. Fotografuje od dawna ale amatorsko. teraz chce sie nauczyc wiecej. Poza tym mialam szczescie. Dostalam ze stanow Canona 50d. Ogromne wyzwanie ale bede sie starac. Mam pytanko o podglad na zywo. Nie chce mi sie wlaczyc. Robie wszystko jak podano w instrukcji. Czy ktos moze ma jeszcze jakies sugestie? uprzejmie prosze o pomoc.
    Elwira
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

przypuszczalnie zapomniałaś 'aktywować' tą funkcje w menu:

menu -> setup2 -> Live view Function Setting -> Live View shooting -> Enable

a następnie powinno już się uruchamiać przyciskiem Direct print/Live View.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• elwirsia

Tomku .... wielkie dzieki pozdrawiam

Komentarz

• thomeus

Jak na początkującą wybrałaś puszkę z dość wysokiej pułki :-D Ale to dobrze...trzeba od razu iść na głęboką wodę... Z drugiej strony lepiej jest kupić tańsze body i jakiś lepszy obiektyw...
        Życzę udanych zdjęć

Komentarz

• elwirsia

thomeus .. dzieki Z aparatem to wyszlo tak ze go dostalam. Wiem ze to bardzo dobry sprzet i to dodatkowo mnie nakreca. Fotki wygladaja cudnie. Dzis jak moje male dzieciaki zasna zostawiam meza i lece nad obwodnice robic fotki noca pozdrawiam

Komentarz

• deejay24h
            Bywalec
            • 2007
            • 168

hmm że mi nikt nie podaruje 50tki.......
            Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery

Komentarz

• dziobolek
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2634

Zamieszczone przez elwirsia
              thomeus .. dzieki Z aparatem to wyszlo tak ze go dostalam. Wiem ze to bardzo dobry sprzet i to dodatkowo mnie nakreca. Fotki wygladaja cudnie. Dzis jak moje male dzieciaki zasna zostawiam meza i lece nad obwodnice robic fotki noca pozdrawiam
              Jako że to mój pierwszy post tutaj, to wypada się przywitać, więc...
              witejcie u wos!!! ;-)

elwirsia gratuluję prezentu, to zacna maszynka.
              Moja 50-ka właśnie wczoraj do mnie dotarla z Hong Kongu - piękna Bestia.
              Wreszcie zakupiona wcześniej Sigma doczekała się podpięcia do body.
              Czas się z nią bliżej zapoznać, czemu sprzyja tzw. Bank Holiday weekend, czyli 3 dni wolne od pracy :-D.

Pozdrówka!
              "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
              Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
              tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• elwirsia

witaj dziobolek
                bestia bestia to dobre okreslenie dla 50-tki ... coraz bardziej sie z nia zaprzyjazniam ... trzeba okiełznać bestie ... hehe

Komentarz

• nowart
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 809

Zamieszczone przez thomeus
                  Jak na początkującą wybrałaś puszkę z dość wysokiej pułki :-D Ale to dobrze...trzeba od razu iść na głęboką wodę... Z drugiej strony lepiej jest kupić tańsze body i jakiś lepszy obiektyw...
                  Życzę udanych zdjęć
                  A czym niby różni się ta wysoka półka 50d od innych, niższych półek jeśli chodzi o funkcje w body bo nie kumam?
                  Poza tym koleżanka nie napisała jakie ma szkła ani nie prosiła o poradę w tym kierunku więc ... ?
                  Co za dedukcja, ło matko...

Komentarz

Pracuję...