Pasek Lowepro Voyager C - pytanie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Polsar74
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 18

Pasek Lowepro Voyager C - pytanie

Witam

posiada którys z kolegów taki pasek ?

Interesuje mnie czy można być spokojnym o te klamerki ?
    Jednym słowem - czy nie rozepna mi się kiedys przypadkowo ?

Paweł
    Szczęśliwy "user" Canona 510 i Nikona D90 :-D
  • greg7878
    Bywalec
    • 2007
    • 219

Kupiłem takiego półtora roku temu i jeszcze nigdy klamerki same się nie rozpieły.
    Początkowo też trochę się ich bałem ( nawet myślałem o potraktowaniu ich klejem cjanoakrylowym ) ale już mi przeszło - a pasek jest naprawdę świetny.
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Komentarz

• KMV10
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2320

Nie rozpina się. Sprawdzone z dość ciężkimi konfiguracjami (korpus + tele).

Komentarz

• axk
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2027

Zamieszczone przez Polsar74
        Witam

posiada którys z kolegów taki pasek ?

Interesuje mnie czy można być spokojnym o te klamerki ?
        Jednym słowem - czy nie rozepna mi się kiedys przypadkowo ?

Paweł
        Bez obaw. Chociaż przy pierwszym kontakcie raczej nie sprawiają wrażenia super wytrzymałych i mocnych, świetnie spełniają swoje zadanie. Jeżeli chodzi o moje doświadczenia to jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się przypadkowe samoczynne rozpięcie "złączek" pomimo iż niejednokrotnie dźwigały spory ciężar.
        EOS + Speedlite

Komentarz

• janmar
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 3468

Tak.sam sie nie odpina,ale udalo mi sie go odpiąć i złapac cm od skandynawskiej skały.Tak bezwiednie trzymałem ręka za zamek.No niby nie pasek winien,ale było jak było.Po tym go walnąłem do szafki i używałem oryginał.Okropny. Po zmianie Body znów go noszę ale nieufnie.A myśl o kleju mnie nie opuszcza.To szybkie wypinanie potrzebne mi jak pannie lekkich obyczajów majtki,a efekt podobnego błędu.No ,dobra ,nie piszę.pozdrawiam.
          A ten cjanoakryl to jak sie zowie?.

Komentarz

• tmaciak
            Uzależniony
            • 2006
            • 610

Klamerki się nie rozpinają, ale mają tendencję do pukania o aparat w plecaku/torbie, skrajnie obawiałem się (jak go miałem), że mogą porysować aparat.

Ponadto z klamerkami to nawet złożony pasek zajmuje sporo miejsca i np. to mojego Slingshota wpychałem go z trudem.

Sam pasek jest fajny, ale jeśli Ci nie zależy na wypinaniu aparatu to rozważałbym wersję bez klamerek.
            Pozdrawiam, Tomek
            Canon S-120PC II

Komentarz

• janmar
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3468

Zamieszczone przez tmaciak
              Klamerki się nie rozpinają, ale mają tendencję do pukania o aparat w plecaku/torbie, skrajnie obawiałem się (jak go miałem), że mogą porysować aparat.

Ponadto z klamerkami to nawet złożony pasek zajmuje sporo miejsca i np. to mojego Slingshota wpychałem go z trudem.

Sam pasek jest fajny, ale jeśli Ci nie zależy na wypinaniu aparatu to rozważałbym wersję bez klamerek.
              Byłbym wdzięczny za podanie nazwy.Wiesz nie jestem na tyle bogaty żeby zapłacić za mój[ podkreślam ]błąd. i nie ugryżć się w ...no wiesz.
              Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• tmaciak
                Uzależniony
                • 2006
                • 610

Zamieszczone przez janmar
                Byłbym wdzięczny za podanie nazwy.Wiesz nie jestem na tyle bogaty żeby zapłacić za mój[ podkreślam ]błąd. i nie ugryżć się w ...no wiesz.
                Ja w końcu wróciłem do "standardu" czyli oryginalnego paska Canona, aczkolwiek chyba na przeszły sezon albo "zaszaleję" i kupię sobie Lowepro Neoprene Camera Strap albo przynajmniej jakiegoś neoprenowego Matin'a jakich pełno na Allegro, bo ten Canon'owy pasek to po pół godzinie to szyję masakruje...
                Pozdrawiam, Tomek
                Canon S-120PC II

Komentarz

• janmar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3468

Ja w końcu wróciłem do "standardu" czyli oryginalnego paska Canona, aczkolwiek chyba na przeszły sezon albo "zaszaleję" i kupię sobie Lowepro Neoprene Camera Strap albo przynajmniej jakiegoś neoprenowego Matin'a jakich pełno na Allegro, bo ten Canon'owy pasek to po pół godzinie to szyję masakruje...
                  Mhm.. A nazwę kleju ktoś zna ..

Komentarz

• tmaciak
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 610

Mhm.. A nazwę kleju ktoś zna ..

Spróbuj Kropelki, to chyba najpopularniejszy klej cyjanoakrylowy. Z tym, że nie jestem pewien, czy da radę z tym plastikiem, bo ogólnie te kleje dają sztywną spoinę i nie bardzo się nadają do pracy "zginanej".
                    Pozdrawiam, Tomek
                    Canon S-120PC II

Komentarz

• janmar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3468

Spróbuj Kropelki, to chyba najpopularniejszy klej cyjanoakrylowy. Z tym, że nie jestem pewien, czy da radę z tym plastikiem, bo ogólnie te kleje dają sztywną spoinę i nie bardzo się nadają do pracy "zginanej".
                      Ok.Pozdrawiam.

Komentarz

• miszaqq
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 678

a jakis link ? bo jak wczoraj szukalem przez 2h to same lowepro voyager c albo s albo inne z klamerkami, ktorych nie chce

szukam paska dluzszego od standardu canona o jakies 10cm, BEZ KLAMEREK, czarnego i wygodnego - jakies sugestie ? z linkami prosze
                        EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• flyxray
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 46

Polecam ten
                          trzy aparaty, trzy zoomy, trzy stalki, trzy lampy i tylko jedno studio.

Komentarz

• axk
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2027

Zamieszczone przez flyxray
                            Polecam ten
                            Szczerze powiedziawszy klamry mocowania od strony body raczej nie budzą zaufania.
                            EOS + Speedlite

Komentarz

• greg7878
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 219

A ten cjanoakryl to jak sie zowie?.
                              Super Glue , Kropelka , Cjanopan ( są dwa typy , do dołączeń sztywnych i do elastycznych http://www.chemistik.pl/ )
                              6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Komentarz

Pracuję...