[dj_zibi] Siatkówka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dj_zibi
    Uzależniony
    • 2007
    • 541

[dj_zibi] Siatkówka

Kilka zdjęć do oceny z niedzielnego meczu Gwardii Wrocław z Muszynianką Muszyną.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Moja strona
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Fajne :-) Inna sprawa że kobieca siatkówka to bardzo fotogeniczna dyscyplina sportu
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• DonBolano
      Początki nałogu
      • 2008
      • 331

1 i 3 i 5 Fajne momenty uchwyciles

A moze wiecej pomponiar?
      Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• Jerzy M
        Bywalec
        • 2007
        • 131

Widac ze miales jasna sale - co wcale nie umniejsza Twoich umiejetnosci, jak dla mnie to jest to profesjonalna robota.... a tak na marginesie, mogl bys podac parametry ekspozycji:wink:

Komentarz

• JBP

Zdjęcia super! Według mnie najlepsze 1, 5 i 7

Komentarz

• dj_zibi
            Uzależniony
            • 2007
            • 541

Czy jasna nie wiem?? ISO1600 F2,8 i czasy 1/200-1/500 to czy tak jasno? Podac do kazdej foty z osobna?
            Moja strona

Komentarz

• KMV10
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2320

Generalnie fajnie, ale IMHO:
              1. #1 zbyt ciasne kadrowanie, piłka jakby przycięta, cały kadr wydaje się być przekrzywiony w prawo;
              2. #2 wiem, że to trudne, ale drugi plan psuje mi ta zgilotynowana zawodniczka;
              3. #3 prawa strona kadru pusta, podczas gdy lewa obcięta - przesunąć kadr w lewo;
              4. #6 - taśma przesłania usta (twarz) zawodniczki, fota raczej do usunięcia, przynajmniej ja takie usuwam;
              5. #8 - jakoś kadrowanie mi nie pasuje, chyba by je przyciął z prawej strony i o dołu, aby bardzie wypełnić kadr cheerleaderkami, aha kadr też chyba leci w prawo

Pozdrawiam
              Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

• dj_zibi
                Uzależniony
                • 2007
                • 541

Dzieki za rady. Po części zgadzam sie z nimi ale widomo jak to jest gry cos dzieje się na żywo a nie jest wyreżyserowane
                Moja strona

Komentarz

• KMV10
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2320

Zamieszczone przez dj_zibi
                  Dzieki za rady. Po części zgadzam sie z nimi ale widomo jak to jest gry cos dzieje się na żywo a nie jest wyreżyserowane
                  Naturalnie
                  Ale zawsze warto sobie zaplanować ujęcia, przemyśleć kadrowania i pomyśleć o niedociągnięciach. Wszystko po to, żeby robić jeszcze lepsze foty.
                  Przykładowo: Mam kolegę, który podobnie jak ja fotografuje badmintona.
                  Jak fotografujemy razem, to zawsze mu przypominam "nie przekrzywiaj kadru w prawo". Kolega robi dobre zdjęcia, ale jakoś tak np. w połowie turnieju (to są niekiedy 2,3,4 dni fotografowania z rzędu) się zapomina i ma potem więcej roboty przy odkręcaniu kadrów w PS

Komentarz

• dj_zibi
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 541

Mam chyba to samo, w pewnym momencie mając 400d myślałem ze mam krzywą matówkę Za tydzień postaram sie poprawić. To moje 3 większe focenie siatki(tak na usprawiedliwienie).
                    Moja strona

Komentarz

• KMV10
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2320

Relax - jest OK.
                      Jeśli jeszcze coś mogę doradzić, to próbuj uchwycić emocje u zawodniczek. Jako młode, wysportowane kobiety same w sobie stanowią interesujący materiał zdjęciowy. Akcja to jedno, lecz emocje zawodników to drugie. Składają się na to grymasy twarzy (twarze sportowców to w ogóle kapitalny temat), skoncentrowane spojrzenia, wzajemne podtrzymywania się na duchu, dopingowanie. Ponadto sędziowie również mogą stanowić potencjalny temat fotografii. Urozmaici to przekaz.

Komentarz

• dj_zibi
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 541

Robiąc zdjęcia na WGP Kobiet i na lidze światowej koncentrowałem się dość mocno na emocjach i ty wszystkim o czym piszesz. Ostatnio mam w planie dopracować warsztat samej akcji.

Jak rozumiem chodzi ci mniej więcej o cos takiego?

PS wszystkie rady mile widziane.
                        Moja strona

Komentarz

• DonBolano
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 331

IMHO - foty z linka lepsze od tych, ktore tutay dales. Dodaj je normalnie do watku, bo sa bardzo dobre momenty tam - tylko troche malo cieszynek
                          Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• dj_zibi
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 541

Regulamin nie pozwala
                            Moja strona

Komentarz

• pykaman
                              • 2008
                              • 6

mam pytanie do autora , domyślam się ze zdjęcia robione były C70-200 2,8L ale mam pytanie czy w takich warunkach jakie panują na różnych siatkarskich halach wystarczy elka ze światłem 4?? Sam jestem amatorem jeśli chodzi o zdjęcia i o grę w siatkówkę i zamierzam jakiś obiektyw dokupić do zestawu 400D+tamron 17-50 żeby żonka mogła popstrykać jak mąż zagrywa czy robi jakiś padzik Ale ze względu na fundusze zastanawiałem się nad właśnie 70-200 L f/4 ew. IS. Jak sądzisz, sądzicie forumowi koledzy czy to wystarczy??

Komentarz

Pracuję...