Ranking platnych serwerow polskich.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArturBonoVox
    Uzależniony
    • 2007
    • 684

Ranking platnych serwerow polskich.

Witam. W zwiazku z tym, ze chce skorzystac z uslugi platnego serwera i kupic domene, zwracam sie do uzytkownikow o udzielenie informacji: gdzie i czy warto?
    Wstepnie zdecydowalem sie na nazwa.pl.
    Wazny jest dla mnie limit transferu, niezawodnosc i brak wyskakujacych informacji, ze serwer nie obsluguje tego typu plikow i aplikacji.
    Dziekuje ze wskazowki.
  • Yenox
    Początki nałogu
    • 2007
    • 291

W ścisłej czołówce jest
    - home.pl
    - kei.pl
    - nazwa.pl
    Opinii szukaj na http://webhostingtalk.pl/
    Pozdrawiam,
    Michał

Komentarz

• maver1ck
      Bywalec
      • 2006
      • 187

Zamieszczone przez ArturBonoVox
      Witam. W zwiazku z tym, ze chce skorzystac z uslugi platnego serwera i kupic domene, zwracam sie do uzytkownikow o udzielenie informacji: gdzie i czy warto?
      Wstepnie zdecydowalem sie na nazwa.pl.
      Wazny jest dla mnie limit transferu, niezawodnosc i brak wyskakujacych informacji, ze serwer nie obsluguje tego typu plikow i aplikacji.
      Dziekuje ze wskazowki.
      To ja nazwę odradzę. Z kilku powodów:
      1. Są tani w związku z czym mają więcej klientów niż mogą obsłużyć. Źle to wpływa na wydajność stron oraz na obsługę klienta (mają Cię w dupie).
      2. Dosyć często uświadczysz HTTP 500 - Internal Server Error :/
      3. Miałem tam konto. Strona jakoś działała do momentu kiedy wspaniali administratorzy zabrali mi uprawnienia do jednego katalogu. Napisałem do nich, dostęp wrócił po czym po 2 dniach znowu go nie było. Jak się dowiedziałem trzymałem pliki w "złym miejscu". Oczywiście ani razu nie skontaktowali się ze mna z prosbą o ich przeniesienie. Od razu następowała blokada.

A teraz polecanie. No więc kei.pl.
      Jak dla mnie są wzorem. Bardzo pomocni administratorzy i jak narazie (od marca) bezproblemowe działanie strony.

PS. Poczytaj forum na webhostingtalk.pl

Pozdrawiam
      Maciek
      Maciek Bryński
      Strona domowa Galeria

Komentarz

• borkomar
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1083

Coś może powiecie o cal.pl i amm.pl ?
        5D +

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

Zamieszczone przez maver1ck
          To ja nazwę odradzę. Z kilku powodów:
          1. Są tani w związku z czym mają więcej klientów niż mogą obsłużyć. Źle to wpływa na wydajność stron oraz na obsługę klienta (mają Cię w dupie).
          2. Dosyć często uświadczysz HTTP 500 - Internal Server Error :/
          3. Miałem tam konto. Strona jakoś działała do momentu kiedy wspaniali administratorzy zabrali mi uprawnienia do jednego katalogu. Napisałem do nich, dostęp wrócił po czym po 2 dniach znowu go nie było. Jak się dowiedziałem trzymałem pliki w "złym miejscu". Oczywiście ani razu nie skontaktowali się ze mna z prosbą o ich przeniesienie. Od razu następowała blokada.
          No ja z nazwa.pl nie mam żadnych problemów, odpowiedzi na pytania dostawałem po kilku minutach, tak samo brak problemów z wydajnością...
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• ryszard_ochódzki
            Początki nałogu
            • 2007
            • 255

Ja polecam zdecydowanie www.iq.pl . Może nie są najtańsi ale bardzo dobrze z niezawodnością, antyspamem i podejściem do potrzeb klienta.
            Mordo Ty moja !

Komentarz

• dickory dare
              Bywalec
              • 2007
              • 189

Zamieszczone przez borkomar
              Coś może powiecie o cal.pl i amm.pl ?
              podobnie, coś możecie powiedzieć o livenet.pl?

Komentarz

• dentharg
                Uzależniony
                • 2005
                • 867

Livenet.pl odradzam zdecydowanie. Przewiozłem się ja i mój kumpel.

Obecnie stołuję się za kałużą: site5.com. Jeśli nie potrzebujesz uruchamiać aplikacji Rails to są świetni. Duuuużo miejsca, duuuużo transferu i nie robią tak ogromnego oversellingu jak np. Dreamhost. Ponadto a2hosting.com - tutaj się będę przesiadał bo ja akurat potrzebuję hostowania aplikacji Rails/Django.
                Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• ArturBonoVox
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 684

Kei.pl wyglada niezle. Ktos z Was ma pakiet Biuro Extra w kei.pl. Jak sie spisuje?

Komentarz

• gutek
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 133

Zamieszczone przez ArturBonoVox
                    Kei.pl wyglada niezle. Ktos z Was ma pakiet Biuro Extra w kei.pl. Jak sie spisuje?
                    Ja mam. Spisuje się super. Nie miałem problemów.
                    Jedyny minus tego serwera to mała pamięć przeznaczona na php. Mam tam pare stron i do każdej statystyki BBClone (http://bbclone.de/). Statystyki na plikach więc szybko się zapełnia pamięć. Po mailach do pomocy technicznej zwiększyli pamięć, ale to pomaga na chwilę tylko. Po paru zwiększeniach doradzili zakup wyższej opcji serwera

Mam też konto w home.pl Business Server Pro. Tutaj to jest wszystko w porządku. Mam od 3 lat i nie było awarii. Pomoc techniczna 24/h a to jest dla mnie najważniejsze. Kiedyś miałem hosting w tanich firmach i jak awaria zdarzyła się w weekend to można zapomnieć o szybkiej naprawie.

[Portfolio]

Komentarz

• ArturBonoVox
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 684

Gutek a jak wyglada sytaucja z php przy Business Strater w home.pl?

Komentarz

• gutek
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 133

Raczej nie ma różnic w php pomiędzy starter a pro. Różnica to mniejsza pojemność oraz mniejszy transfer. A o co głównie pytasz, co w php?

[Portfolio]

Komentarz

• skoku
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 131

cal.pl odradzam. wyrzneli w pien wszystkie moje dane. potem zdziwili sie, ze backup nie zadzialal. wszystko poszlo sie...
                          kei.pl - mialem. narazie jak dla mnie numer 1. wszystko szybko sprawnie, brak przestojow. otrzymywalem odpowiedzi nawet na najglupsze pytania zrezygnowalem ze wzgl na cene. uwzgledniajac moje wymagania 366pln rocznie to za duzo.
                          teraz jestem na netmark.pl. duuuzo taniej i o dziwo wszystko dziala
                          "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Komentarz

• Rjan
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 29

alfatel.pl - korzystam i polecam. Dostrzeżone przeze mnie wady to brak mod_rewrite i możliwości wykupienia większego transferu.

nazwa.pl - obsługuję konta klientów i na razie nie zauważyłem większych problemów. Korzystny cenowo.

blink.pl - fajny, sprawny i bezawaryjny, ale ograniczona ilość baz mysql

kei.pl - również polecam, ale ceny wysokie (równoważnik opcji "Luna" mam w alfatel.pl za połowę ich ceny)

Wiele zależy od potrzeb.
                            1. Obsługa kilku domen i średnio obciążające strony: nazwa.pl, blink.pl
                            2. Obsługa do 30 domen (w tym kilka bardziej rozbudowanych stron typu sklepy, bądź inne zaawansowane skrypty): alfatel.pl
                            3. Obsługa powyżej 30 domen i spore obciążenia serwera: kei.pl

Dopóki potrzebny jest hosting na strony non-profit można (w granicach zdrowego rozsądku) kierować się ceną. Dla webmastera lub konkretnej firmy 1200 zł rocznie netto (opcja "Luna" w kei.pl) nie powinno być żadną barierą.
                            Zarabianie na fotografii to niestety najczęściej przyjemność wynikająca z zarabiania, a nie z fotografii.

Komentarz

• ArturBonoVox
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 684

Jesli chodzi o mnie to zalezy mi na braku przestojow, jesli to mozliwe. Ilosci subdomen. Cena 300 plus vat rocznie do przelkniecia. Transfer miesieczny 15-20gb. No i podejscie do obywatela.

Komentarz

Pracuję...