blokada głowicy lampy np. 580 EX

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PiotrekM

blokada głowicy lampy np. 580 EX

Witam. Czy blokada głowicy lampy np. 580 EX działa tylko w podstawowym położeniu, czy też głowica lampy powinna być blokowana przy każdym kącie. W mojej 580 EX działa tylko blokada w podstawowym położeniu, a po zwolnieniu tej blokady można bez wciśniętego przycisku PUSH ustawiać skokowo dowolny kąt w pionie. Podobnie w przypadku poziomu- tez po zwolnieniu blokady można regulować skokowo kąt. Nie wiem jak było dawniej- nie pamiętam, ale wydaje mi się , że blokada powinna działać przy każdym kącie, tak aby nie było możliwości przypadkowego przestawienia kąta. Bardzo proszę o odpowiedź.
    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209. Powód: title edit
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Zamieszczone przez PiotrekM
    czy też głowica lampy powinna być blokowana przy każdym kącie. W mojej 580 EX działa tylko blokada w podstawowym położeniu, a po zwolnieniu tej blokady można bez wciśniętego przycisku PUSH ustawiać skokowo dowolny kąt w pionie. Podobnie w przypadku poziomu- tez po zwolnieniu blokady można regulować skokowo kąt. Nie wiem jak było dawniej- nie pamiętam, ale wydaje mi się , że blokada powinna działać przy każdym kącie, tak aby nie było możliwości przypadkowego przestawienia kąta. Bardzo proszę o odpowiedź.
    Ten typ tak ma.

Komentarz

• tomek2015
      • 2011
      • 2

pytanie

Mam to samo pytanie, lampę posiadam od wczoraj.
      W instrukcji napisane jest ze przy ruchach głowicy trzeba wcisnąć przycisk ,,PUSH,, , jednak z przyciskiem lub bez położenie zmienia się identycznie, Pytanie jest takie czy konieczne jest używanie tego przycisku?????

Komentarz

• algha
        Bywalec
        • 2007
        • 127

Wciskanie guzika jest niezbedne tylko w położeniu podstawowym.
        Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Komentarz

• marfot
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 4605

Może by ten wątek przenieść do Lampy błyskowe.
          https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
          EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Merde
            Grzeczny i układny podpis
            • 2008
            • 7756

Zamieszczone przez marfot
            Może by ten wątek przenieść do Lampy błyskowe.
            Słuszna uwaga.
            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...