Chińskie podróbki znanych marek!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szymański Adam
    Coś już napisał
    • 2004
    • 98

Chińskie podróbki znanych marek!

Mam ogólne zapytanie do forumowiczów. Czy ktoś już kupował podróbki z Chin, gdyż nie sądzę by sprzęt markowy miał takie ceny!. Fakt, że nie są to nowości sprzętowe, ale sprzęt jest nowy nie używany i na gwarancji, zaś ceny podawane na ich stronach są szokująco niskie np. Canon 5D kosztuje 211 euro - czyli niecałe 700pln! Sprzętu jest tam całe multum kamery komputery TV. Na ich stronie jest opisany sposób płatności, gwarancje etc. etc. Podaję ich stronę http://www.sinouw.com/ , ale nie wiem czy to nie jest jakaś lewa strona i muszę przyznać, że kusi, ale kto ma znajomych w Chinach by ich sprawdzić!
  • Canclerz
    Bywalec
    • 2007
    • 141

Google twierdzi, że lewizna.
    Smiena 8M

Komentarz

• pan.kolega
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2817

Zamieszczone przez Szymański Adam
      Mam ogólne zapytanie do forumowiczów. Czy ktoś już kupował podróbki z Chin, gdyż nie sądzę by sprzęt markowy miał takie ceny!. Fakt, że nie są to nowości sprzętowe, ale sprzęt jest nowy nie używany i na gwarancji, zaś ceny podawane na ich stronach są szokująco niskie np. Canon 5D kosztuje 211 euro - czyli niecałe 700pln! Sprzętu jest tam całe multum kamery komputery TV. Na ich stronie jest opisany sposób płatności, gwarancje etc. etc. Podaję ich stronę http://www.sinouw.com/ , ale nie wiem czy to nie jest jakaś lewa strona i muszę przyznać, że kusi, ale kto ma znajomych w Chinach by ich sprawdzić!
      Rzeczywiscie swietne ceny, a widac tez od razu, ze firma zacna. Forma platnosci bezpieczna, bo przeciez Western Union to uznana firma, ktora dostarczy pieniazki niezawodnie do adresata.

Tylko ja bym sie zastanawial, czy 200 euro to nie za duzo za jakikolwiek aparat fotograficzny.

Za takie same pieniadze mam do sprzedania 22-metrowa kolumne z ladnie wyrzezbionym pomnikiem goscia w czapce na szczycie. Gwarancja 10 lat. Mozna ogladac w Warszawie na Pl. Zamkowym. Za dodatkowe 999 euro dowioze helikopterem w dowolne miejsce. Platnosc przez WU. Powazni kupcy, prosze o wiadomosc na PW.
      I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Picia
        Początki nałogu
        • 2006
        • 337

a moze po prostu zapomnieli o jednym "0" na koncu? haha

Komentarz

• Szymański Adam
          Coś już napisał
          • 2004
          • 98

tego zera - nie byłbym taki pewien "ha, ha"

Komentarz

• Silwe
            Bywalec
            • 2005
            • 164

Panie kolego! Mocne...
            Staram się, ale za mało...

Komentarz

• Amok
              Początki nałogu
              • 2008
              • 256

już ten 5D body kosztuje 190ojro
              / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
              http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
              http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Komentarz

• Toska

Zamieszczone przez Szymański Adam
                Mam ogólne zapytanie do forumowiczów. Czy ktoś już kupował podróbki z Chin, gdyż nie sądzę by sprzęt markowy miał takie ceny!
                Ja kupowałam z Chin, ale nie podróbki i nie aż tak tanio. Przesadzili.

Komentarz

• Kubak82
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2348

wydaj te 211 ojro - bedziesz mogl mowic ze "prawie" kupiles 5d

takie "okazje" smierdza na kilometry przekretem i dziwie sie ze ludzie tego nie widza/nie chca widziec

Komentarz

• wojkij
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1915

No ba - to ja sprzedam hasela H3D 50pix za jedyne piec tysiecy zlotych - platnosc Western Union bo tak najwygodniej i najbezpieczniej. Sa chetni?
                    www.kwapisz.org

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

Zamieszczone przez pan.kolega
                      bo przeciez Western Union to uznana firma, ktora dostarczy pieniazki niezawodnie do adresata.
                      a co jest nie tak z Western Union?

przekazywalem ostatnio kase dla zony, bo poleciala do Barcelony i na lotnisku zostala okradziona z portfela (gotowka, wszystkie karty, ...). rzecz dziala sie w niedziele niepracujaca, ale przekaz z Holandii dotarl do katalonskiego Sitges (miescina moze 10 tys. mieszkancow) w 15 minut i moje dziewczyny mialy w ten sposob uratowane wakacje. koszt "przyjemnosci" zamknal sie w granicach 5% przelewanej kwoty. przelew bankowy bylby owszem darmowy, ale szedlby spokojnie z tydzien.

nie wiem... moje doswiadczenia nie sa zbyt rozlegle ale bylem bardzo pozytywnie zaskoczony sprawnoscia tej firmy
                      www albo tez flickr

Komentarz

• XLesio
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 515

Tuż przed "Bejing 2009", mój brat spędził parę tygodni w Chinach. Wracając przywiózł ze sobą nieco gadgetów - kupionych z premedytacją podróbek. Wprawdzie zrezygnował z Rolexów po $3 za sztukę, ale wrócił z kieszenią 'prawdziwych' pennów Kingstone'a i "fake" Ipodem.

Penndrive'y działają z 1/4 wykrywanej wielkości. Ipod 'zwisł' w trzecim tygodniu pracy..

Wniosek jest dla mnie prosty: Jeśli ktoś potrzebuje 5D na weekend, może zaryzykować. Jeśli na więcej niż tydzień, niech kupuje od razu cztery

Chociaż z drugiej strony, niektóre ich podróbki doganiają pierwowzory. Rzućcie okiem na słynne już NOKLE N95 W Chinach są sprzedawane po $50, a pod względem funkcjonalności podobno niewiele odstają od oryginałów
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        Zamieszczone przez akustyk
                        Może źle zrozumiałem pan.kolega, ale mam wrażenie że bardziej chodziło o reklamowanie działalności flagą międzynarodowej korporacji, z którą skośni współpracują Wiesz jak to jest.. Nie masz się czym chwalić, to przynajmniej udawaj ze masz referencje
                        Ostatnio edytowany przez XLesio; 16566. Powód: Automerged Doublepost
                        "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
                        EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
                        C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• Krzychu
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3611

To że masę przekrętów z jej "udziałem" zostało dokonanych - tzw. pieniądze dostarczyła, tyle że kupujący nigdy nie zobaczył tego co kupił a sprzedającego nigdy nie udało się namierzyć.
                          Klasyczny przekręt z udziałem WU to wyjątkowo tanie samochody na mobile.de....
                          Pozdrowienia,
                          KZ
                          KZ Aviation Photography

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

no albo tak...
                            bylem tylko ciekaw, czy z Westernem jest cos nie tak, bo moje doswiadczenia sa bardoz pozytywne
                            www albo tez flickr

Komentarz

• Krzychu
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3611

no albo tak...
                              bylem tylko ciekaw, czy z Westernem jest cos nie tak, bo moje doswiadczenia sa bardoz pozytywne
                              Sam Western jest OK, tylko stosunkowo łatwo z jego nieświadomą pomocą dokonać przekrętu...
                              Pozdrowienia,
                              KZ
                              KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...