[Tryton] motyle

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tryton
    Uzależniony
    • 2008
    • 557

[Tryton] motyle

Witam i zapraszam do oglądania.

Trzy pierwsze to różne ujęcia motyla śpiącego na trawie, dwa ostatnie - motyla bardzo ruchliwego, ale na tyle grzecznego, że kila razy wracał i siadał na kilka sekund bez ruchu (a raz na nodze mojej żony ).

Zachęcam również do komentowania.

1.

2.

3.

4.

5.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
  • tryton
    Uzależniony
    • 2008
    • 557

Widzę, że próżno mi wypatrywać komentarzy. Tylko pytanie, czy powodem jest lenistwo oglądających, czy nijakość moich zdjęć
    Tryton
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Komentarz

• gunia1990
      Uzależniony
      • 2008
      • 550

3 pierwsze kadry sa do siebie bardzo podobne... ale fajne, fajne, choć z kadrem mogłbyś jeszcze troche popracować
      galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• rob76
        Coś już napisał
        • 2007
        • 56

Sympatyczne te motylki, każdy chyba polował kiedyś na nieswornego motyla, Ci się udało. Zdjęcia poprawne, jedynie w pierwszych odnoszę wrażenie, że ładniej było by gdyby niebo było niebieskie (błękitne) a nie takie szaroniebieskie.

Pozdrawiam
        "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Komentarz

• tryton
          Uzależniony
          • 2008
          • 557

Dziękuję za komentarze

Zamieszczone przez rob76
          ......jedynie w pierwszych odnoszę wrażenie, że ładniej było by gdyby niebo było niebieskie (błękitne) a nie takie szaroniebieskie.
          Może to niebo mi tak wyszło, bo był to już koniec dnia (tuż przez zachodem), ...a może ja faktycznie zawiniłem, tylko w takim razie co zrobić żeby niebo nie popadało w szarość? Dłuższa ekspozycja? Lepsza obróbka rawa? Jeśli ktoś ma pomysł to proszę o wskazówki.
          Pozdrawiam i czekam na kolejne uwagi.
          Tryton

Komentarz

• Selena
            Uzależniony
            • 2008
            • 502

Zamieszczone przez tryton
            Widzę, że próżno mi wypatrywać komentarzy. Tylko pytanie, czy powodem jest lenistwo oglądających, czy nijakość moich zdjęć
            Powód inny też - makro na tym forum nie cieszy się zbyt dużą popularnością
            Bardzo rzadko komentuję ale:
            - pierwsza trójka -wszystkie ładne, fajne tło i ... z nich wybrałabym dwójkę
            - 4. piękny motyl -mieniak teczowiec, kadr i tło mi się bardzo podobają (może przyciąć trochę góry i prawej strony ?)...
            A jeśli chodzi o porę, to właśnie późne popołudnie jest najlepszą porą na takie zdjęcia - ze względu na światło...
            Moje zdjęcia

Komentarz

• tryton
              Uzależniony
              • 2008
              • 557

Selena, to ty widzę fachowiec od motyli Nie dość, że znasz gatunki, to zdjęcia też masz niczego sobie. A ja to tak pstryknę a nie wiem co oprócz tego, że motyl
              Tryton

Komentarz

• Selena
                Uzależniony
                • 2008
                • 502

Żaden fachowiec ze mnie...
                Ostatnio kupiłam książkę J. Buszko J. Masłowski "Motyle dzienne Polski", wcześniej szukałam informacji w necie... Tyle, że w plener z ksiażką łatwiej :-D
                Ja też spotkałam w tym roku mieniaka, śliczny był...
                Skoro moje zdjęcia się podobają (miło mi ;-)) to zapraszam do mojego wątku...
                Co prawda już po sezonie, ale w 'archiwum' na obróbkę czeka jeszcze sporo zdjęć, więc nowe jeszcze się pojawią ...
                Moje zdjęcia

Komentarz

Pracuję...