[007bartosz] Spacerki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 007bartosz

[007bartosz] Spacerki

Witam,
    Z pomocą bardziej doświadczonego kolegi założyłem swój pierwszy (chyba) wątek i mam nadzieję, że nic nie namieszałem :-D To również moje pierwsze wystawione na forum zdjęcia, więc proszę o wyrozumiałość A tak serio, to każda krytyka jest mile widziana.

1)

2)

3)

4)

5)
    Ostatnio edytowany przez Gość; 10617. Powód: Zmiana tytułu
  • ewa_olsztyn
    Początki nałogu
    • 2008
    • 311

Urzekła mnie ta dziewiętnastowieczna Dama. Szkoda, że na obu zdjęciach skadrowałeś ją tak centralnie. Pierwszemu zdjęciu posłużyłoby, gdybyś pokazał więcej lewej strony, tak dokąd ona zmierza, a mniej za jej plecami. Poziome światłą i cienie zbudowałyby Ci wtedy piękną kompzycję. Ale i tak jest nieźle. Na drugim podobnie - spójrz - cała część kadru za Damą nic nie wnosi do obrazu. Masz więcej jej zdjęć? Wiesz coś o niej?

Komentarz

• 007bartosz

Dzięki za komentarz. Niestesty nie wiem kim jest ta Pani, ale wybiorę się w to samo miejsce może w sobotę i spróbuję Ja znaleźć raz jeszcze. Jak wrócę dzisiaj do domu, to postaram się wrzucić przekadrowane fotki i może jakieś dodatkowe :-D Jeszcze raz dzięki za uwagi, bo juz myślalem, że się żadnych nie doczekam ;-)

Komentarz

• ewa_olsztyn
        Początki nałogu
        • 2008
        • 311

Zrób odbitki i daj jej w prezencie, na pewno ją tym ujmiesz. Może Ci popozuje? Jest bardzo malownicza w tym stroju z innej epoki. A może się z nią zaprzyjaźnisz i będziesz miał gdzie wpadać na niedzielną herbatkę ze śliwkowym plackiem?

A z tym komentowaniem to różnie tu bywa - czasem nie nadążysz odpowiadać, a czasem cisza, chociaż zdjęcia dobre.. No i - popróbuj sam komentować. Śmiało!

Komentarz

• 007bartosz

Heh, z tym zaprzyjaźnianiem, to pewnie nie wyjdzie, bo już za tydzień wracam do kraju :-D Ale może w przyszłym roku, jeśli się uda. Wieczorem wrzucę poprawione kadry i może jakieś kolejne z tego spaceru. A komentować to jeszcze za bardzo nie chcę, bo mogę swoim brakiem "profesjonalizmu" jeszcze krzywdę sprawić

Komentarz

• sniper88
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1156

#2 fajne Reszta ok, ale konwersja moglaby byc lepsza
            WWW | 500px | IG
            Semper in altum

Komentarz

• ewa_olsztyn
              Początki nałogu
              • 2008
              • 311

Nie oceniaj profesjonalnie - ja tego nie robię wcale. Ja piszę, co widzę, co czuję i generalnie co "widzi-mi-się".... Tu nie ma wielu krytyków-profesjonalistów, a komentarzy - całkiem dużo. Byle szczerze

Komentarz

• Sober
                Uzależniony
                • 2008
                • 513

Hmmm... na 2 ta czerwona kropka na środku to Ty?

Ostatnie niezbyt udane kompozycyjnie, 2 i 3 najlepsze. 4 trzeba przekadrować jak już przedmówczyni napisała

Komentarz

• 007bartosz

Heh, dzięki za komentarze
                  Zamieszczone przez sniper88
                  #2 fajne Reszta ok, ale konwersja moglaby byc lepsza
                  Co to znaczy konwersja? Chodzi Ci o zamianę RAW'ów? Jeśli tak, to cały czas nad tym pracuję, a te foty generalnie nie były perfekcyjne do obróbki

Zamieszczone przez Sober
                  Hmmm... na 2 ta czerwona kropka na środku to Ty?

Ostatnie niezbyt udane kompozycyjnie, 2 i 3 najlepsze. 4 trzeba przekadrować jak już przedmówczyni napisała
                  Czerwona kropa to ja A z kadrowaniem mam chyba największe problemy...Nad tym też pracuję
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  No to wrzucę jeszcze trzy zdjęcia z tego spaceru, może tym razem będzie lepiej z kadrowaniem:

6)

7)

8.
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 10617. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• kjoanna
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 494

6 i 7 o wiele lepsze, zwlaszcza 7 mi sie podoba.
                    Probuj dalej bo warunki do treningu masz swietne

CB

Komentarz

• sniper88
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1156

Zamieszczone przez 007bartosz
                      Co to znaczy konwersja? Chodzi Ci o zamianę RAW'ów? Jeśli tak, to cały czas nad tym pracuję, a te foty generalnie nie były perfekcyjne do obróbki
                      Mialem na mysli przejscie do czerni i bieli, chyba najbardziej mi brakuje kontrastu, ale sprecyzowac tego nie potrafie, bo sam nie umiem robic takiego b&w, zebym byl zadowolony
                      WWW | 500px | IG
                      Semper in altum

Komentarz

• 007bartosz

Na zdjęciach było sporo przepalonych miejsc, więc próbowałem jakoś to "wyprowadzić", stąd może nie za dobre przejścia..Następnym razem będę próbował zrobić lepszego RAW'a

Zamieszczone przez kjoanna
                        6 i 7 o wiele lepsze, zwlaszcza 7 mi sie podoba.
                        Probuj dalej bo warunki do treningu masz swietne
                        Warunki się niestety kończą, bo pogoda już nie ta, no i w przyszłym tygodniu już wracam do Polski. Ale kto powiedział, że u nas nie ma dobrych warunków? ;-)

Komentarz

• ewa_olsztyn
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 311

Bardzo fajne jest 7! Wyczułam, że ta Dama to jest Ktoś!
                          6 też bardzo mi się podoba - ma klimat,. taki... bostoński!
                          Panu na 8 ciachnij po prawej, tak na duży paznokieć.
                          Bartek? Oni się tak na codzień tam ubierają, czy to jakieś święto było?

Komentarz

• 007bartosz

Z tego co wiem, to ubieraja sie tak w soboty i niedziele. Zdjecia byly robione w starej czesci Linkoping, czyli tzw. Gamli. Jest to taki "skansen", w ktorym ludzie normalnie mieszkaja i w zamian za ulgi podatkowe do ich obowiazkow nalezy dbanie o klimat, czyli przebieranie sie w stroje i przechadzanie uliczkami Dobry patent, no nie? Sama ta "stara" czesc zostala chyba w latach 70'tych (a moze sie myle?) przeniesiona z poza obrebu miasta do niemalze jego centrum Ale dosc historii, przeciez tu sie fotki ocenia

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

#2 fajnie zauważone. A pozostałe.... cóż, jeśli chcesz robić dalej czarno-białe zdjęcia to popracuj nad konwersją albo jeszcze lepiej kup kliszaka.
                              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...