[abcdariusz] Na zakręcie.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • abcdariusz
    • 2006
    • 4

[abcdariusz] Na zakręcie.

Witam po długiej przerwie,jak dobrze pamiętam to nie zawitałem jeszcze w tej kategorii . Fotki zostały popełnione na rajdzie Baltic Cup 2007r. Jeżeli ktoś zahaczy w trakcie wakacji o ten rajd , to naprawdę polecam impreze. Ja przypadkowo zjawiłem się z aparatem na jednym z ostatnich oesów i oto rezultaty.
    Pozdrawiam .
    abcdariusz.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

• Karoollapy
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 28

Ogólnie zdjęcia bardzo przyjemne, jednak moim zdaniem za dużo centralnych kadrów. Jak dla mnie najlepsze 5,10. Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowany przez Karoollapy; 15049. Powód: literówka
    400d+tanie graty. Efekty?:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=35037

Komentarz

• krzyrog
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 24

Tak przeglądam sobie zdjęcia i ogólnie mi się podobają. Świetnie prezentuje się na klarownie czystych i ostrych zdjęciach kurz unoszący się za samochodami i pod nimi. Wygląda jak by miały napęd odrzutowy. Jednak muszę napisać i o ciemnej stronie zdjęć. Faktycznie centralne kadrowanie nie za dobrze wpłynęło na te zdjęcia. Wydaje mi się również, że nie trzymanie poziomu czasem zamiast zwiększyć dynamikę tylko osłabia moc zdjęć.
      Dla mnie najlepiej wyszła 5.

Komentarz

• gushman
        Coś już napisał
        • 2008
        • 68

Takie niebo to tylko sobie wymarzyć do zdjęć można... A tu stało się rzeczywistością. 5 i ostatnie podobają się najbardziej. Pierwsze też z początku zrobiło wrażenie, ale gdy okazało się, że jest jeszcze więcej takich centralnych, to z każdym zdjęciem pozytywne wrażenie zaczęło opadać.

Komentarz

• abcdariusz
          • 2006
          • 4

[abcdariusz] - 44 krakowski

Witam ponownie i zamieszczam parę fotek z 44 rajdu krakowskiego . Niestety było zimno , deszczowo i ciemno.
          Drogi dojazdowe pozamykane , kilometry w nogach i marzenie o helikopterze . W taki sposób zniechęciłem się w tym roku do rajdów??: (a było to na początku kwietnia)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Komentarz

• DonBolano
            Początki nałogu
            • 2008
            • 331

Jakos nie widzi mi sie ta winieta.. Znaczy sie w kilku przpadkach jest bardzo fajnie, ale brzydnie po tylu razach. Ale momenty, jakie uchwycieles, super!
            Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• filippoz
              • 2008
              • 5

Zdjęcia mi się bardzo podobają ale ta winieta już nie, wydaje mi się, że bez niej te zdjęcia przekazywałyby więcej, teraz mam wrażenie, że przedstawiają kierowców którzy odeszli ...

Jakie szkło?
              Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today! - by James Dean
              www.filipkrawczyk.pl
              www.OpenPhotography.pl :rolleyes:

Komentarz

• abcdariusz
                • 2006
                • 4

Na trasie było ciemno , nad głową było siwo i bez tej wineity napisalibyście ze są ciemne . W paru fotkach mi pasuje ta winieta a reszta musiała podać się prawu serii ;-) a szkło to Canon EF 24-105mm f/4L IS USM.
                Pozdrawiam .

Komentarz

• Krzychu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3611

Ale to przecież nawet winieta nie jest tylko niewiadomo co na wzór wiejskich dekoracji na ślubnych zdjęciach... Psuje całkowicie naprawde niezłe zdjęcia...
                  Pozdrowienia,
                  KZ
                  KZ Aviation Photography

Komentarz

• Hellfire
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 414

Jak poprzednicy - winieta raczej na nie. Poza tym to miszcz fotki! Czekam teraz na Rajd Wisły (szkoda, że to tylko puchar Polski) coby się móc wykazać ;]

Komentarz

• filippoz
                      • 2008
                      • 5

nr 6. Właśnie przeczytałem że się ta impreza spaliła po wypadku, teraz można powiedzieć zdjęcia archiwalne, całe szczęście kierowca i pilot wyszli z tego bez szwanku.
                      Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today! - by James Dean
                      www.filipkrawczyk.pl
                      www.OpenPhotography.pl :rolleyes:

Komentarz

• abcdariusz
                        • 2006
                        • 4

Dokładam jeszcze dwie foty bez winety z pytaniem dla tych co psioczą na następcę eos 5D -- którego byście wybrali peugeota? -- Wiem , wiem mają taką samą okrągłą kierownice

9

10

Ja narazie foce 350 - siątką , ale jakie przedemną pole wyboru nowej puchy

Komentarz

• krupcio
                          • 2005
                          • 4

A dla mnie te winiety dają niezły klimat, zdjęcia i momenty bardzo fajne .
                          Canon 450D + 18-55mm, 50mm f/1.8 II, Semi Fisheye 0.42x

Komentarz

• ewa_olsztyn
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 311

Jakie piękne wierzby! Na 9. widzę piękny kadr z pionowym rytmem pni i poziomym - pól. Nie mogłeś tego paskudnego samochodu jakoś ominąć obiektywem??

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

szkoda tylko, że na tych zdjęciach bez winiety nie widać ruchu (na kołach itp)...

Pozdrawiam,
                              Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

Pracuję...