A60 czy już całkiem padł? pomóżcie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzy
    Bywalec
    • 2007
    • 163

A60 czy już całkiem padł? pomóżcie

Witam,
    czy na podstawie zdjęć potwierdzicie moje przypuszczenia, że to już matryca w PowerShot A60 "odeszła do krainy wiecznych fotek"? :-(

[/IMG]

[/IMG]

Wyświetlacz działa dobrze - jest podgląd, funkcje i menu też O'K, ale w trybie foto tylko takie mazaje i oczywiście rejestruje je na karcie pamięci prawidłowo.
    Aparat nie spadł, nie miał innych przygód, po prostu nagle po włączeniu takie objawy.
    Szkoda by było, mam sentyment do niego, a poza tym syn ambitnie wchodził w dziedzinę fotografii...
    Co sądzicie? czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
  • Ciosna
    Bywalec
    • 2007
    • 162

Temat wielokrotnie poruszany już na forum. Wygląda na padniętą matrycę. Kwalifikuje się do bezpłatnej wymiany.

Polecam prześledzenie tych dwóch ważnych wątków:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5208
    http://canon-board.info/showthread.php?t=36270
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Komentarz

• krzy
      Bywalec
      • 2007
      • 163

Dzięki za linki, prześledziłem wątki... zastanawiam się czy warto i czy wymienią bezpłatnie w ramach tej akcji z wadliwymi matrycami... - w końcu to już kawał czasu !
      Chyba po prostu podjadę na Żytnią.
      Dziękuję

PS: ale fajne zdjęcia, prawda? :-D
      (na pierwszym kaktus na oknie, na drugim to ja )

Komentarz

• wasuch
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 20

PS: ale fajne zdjęcia, prawda? :-D
        (na pierwszym kaktus na oknie, na drugim to ja )[/QUOTE]

Zastanawiajace: dalbym glowe, ze w odwrotnej kolejnosci:-D
        http://waldemarsuchecki.ovh.org

Komentarz

• Ciosna
          Bywalec
          • 2007
          • 162

Zamieszczone przez krzy
          ... zastanawiam się czy warto i czy wymienią bezpłatnie w ramach tej akcji z wadliwymi matrycami... - w końcu to już kawał czasu !
          Powinni wymienić, w końcu koncern Sony wciąż, chyba za te matryce odpowiada. Tylko żeby nie okazało się, że po wymianie na zdjęciach wychodzić będzie różowawe zabarwienie. W mojej A60 jak pojawiają się te buchomazy na wyświetlaczu, to próbuje skręcić w rękach obudowę aparatu, lub go uderzam. Efekt jest taki, że najczęściej to pomaga, ale to jest brutalna metoda i nie wiem jak długo mój A60 jeszcze pociągnie, choć oficjalnie przeszedł na emeryturę :wink:
          Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Komentarz

• krzy
            Bywalec
            • 2007
            • 163

Sprawdziłem - u mnie gniecenie, skręcanie, stukanie nie pomaga
            Do tego chyba po każdym włączeniu jest trochę gorzej - mniej kolorowych mazajów, a bardziej czarny obraz.
            Myślę czy zamiast jeździć do serwisu nie odpuścić sobie i kupić synkowi A590 IS. Na coś znacznie lepszego nie przygotowałem się finansowo, a ten A590 wygląda na ciekawą alternatywę.
            Może trafi się ktoś kto ma 590 i napisze o doświadczeniach ?

Komentarz

• wojkij
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1915

Przy reklamacji wady fabrycznej najprawdopodbniej dostaniesz nowke jakiegos aktalnie produkowanego modelu. Nr tel do serwisu na zytniej masz w google
              www.kwapisz.org

Komentarz

• XLesio
                Uzależniony
                • 2008
                • 515

I z ciekawością czekamy na info o finale reklamacji
                "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
                EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
                C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• krzy
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 163

O'K oczywiście poinformuję o wynikach wyprawy na Żytnią, ale jeśli dojdzie do skutku...
                  Syn coraz częściej zagaduje: a może by jakiś lepszy? Nawet chce dołożyć ze swojego kieszonkowego!
                  Tak więc czytam o różnych sprzętach kompaktowych - oczywiście tych na "C" i kombinuję co zrobić.

Komentarz

• XLesio
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 515

Oddać na Żytnią, niech wymienią za friko - i będziesz miał aparat dla syna. A sobie kupisz lepszy
                    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
                    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
                    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• krzy
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 163

Jak pech to pech... :-)
                      Już szykowałem się do wyjazdu, a nagle sam z siebie Canonik A60 zaczął działać normalnie
                      Kurcze, może przestraszył się perspektywy wizyty na Żytniej

W takim razie A60 zostaje, jak powtórzy się uszkodzenie to będę działał.
                      Dziękuję wszystkim za opinie i rady.

Komentarz

Pracuję...