Kryzys a cena sprzetu
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Ciekawe ile jeszcze podskoczy.:-? A było tak pięknie. Ja na szczęście skorzystałem i przywiozłem trochę sprzętu z USA
-
Komentarz
-
ja trzymam kciuki aby dolar bił się w górę jeszcze długo, długo, długo...http://www.bankier.pl/inwestowanie/w...le/?symbol=USD
Niech mnie ktos pocieszy stwierdzajac ze to tylko chwilowy trend...
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
http://www.bankier.pl/inwestowanie/w...le/?symbol=USD
Niech mnie ktos pocieszy stwierdzajac ze to tylko chwilowy trend...
Eee tam, kupowałem jak dolar był po ~3 pln i się opłacało to teraz się opłaca tym bardziej...
Szczególnie że można tam kupić rzeczy których tutaj nie ma...
Najbliższy wyjazd za półtora tygodnia
Komentarz
-
-
Ja dzisiaj płaciłem przez Paypal i 1$ wyniósł mnie 2.49 zł !! Horror
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Kryzys a cena sprzetu
Panie (nieliczne), Panowe (masa)
czy ktos z was ma powazne wiadomosci/kompetencje na temat tego jak obecny kryzys ekonomiczny wplynie na waluty a takze na sprzet fotograficzny i komputerowy?
Skoro po zapewnieniach bankierow francuskich, ze system francuski zareaguje inaczej niz w USA, Sarkozy zbiera jednak "europejski sztab kryzysowy", zadaje pytanie czy jest czas zeby kupic sprzet, czy nalezy wlasnie zaczekac?
Mieszkam we Francji i chetnie przeczytam chocby krotkie analizy dotyczace tak Ojczyzny jak i reszty Europy. Dziekuje.║ 50D i 30D + graty ║Komentarz
-
dobrze, ze poruszyłes ten temat, sam jestem ciekawy co powiedzą koledzy bardziej obeznani w prawidłach rynku, kupować teraz czy czekać miesiąc, dwa...?Komentarz
-
Po akceptacji planu Poulsona rynki nieśmiało drgnęły do góry, po transferach gotówki powinny jeszcze trochę ruszyć, jednak kryzys to nie tylko USA i nie tylko banki. Wydaje mi się, że obecnie jest dobry moment na kupienie sprzętu (bardzo krótki), niedługo ceny wzrosną, spadną natomiast ceny sprzętu używanego, z powodu ograniczenia zarobków itp i konieczności uzyskania środków np ze sprzedaży aparatu/obiektywów. Tak więc nówki kupować teraz (bardzo szybko), z używkami lepiej się nieco wstrzymać. (Dotyczy to sytuacji w Polsce).www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.Komentarz
-
Po wpompowaniu 700mld $ do systemu jest bardzo duża szansa, że dolar poleci w dół i to do wszystkich walut więc moim zdaniem z zakupami z USA można chwilkę zaczekać bo jest szansa na powrót w okolice 2zł
30d T17-50 C70-200/4
www.pawelnawrot.comKomentarz
-
niestety zarówno euro jak i dolar od 2 tygodni idą systematycznie w górę jak to wpłynie na ceny to sami wiecie. Polecam stronkę dla przeciętnego Kowalskiego www.bankier.plKomentarz
-
Mnie się wydaje, że na podstawie obecnej sytuacji bardzo ciężko jest wyrokować co będzie się działo z cenami sprzętu i to nawet w bliskiej przyszłości. Można sobie oczywiście bić pianę na forum. Szczególnie gdy za podejmowane decycje w wyniku takich rad "doradca" nie bierze żadnej odpowiedzialności (w szczególności finansowej)."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz