Gdzie kupować Tamrony?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wws

Gdzie kupować Tamrony?

Jak w temacie. Niebawem będę "zanabywał" jakieś szkiełko Tamrona (najprawdopodobniej 17-50 f/2.8 albo 28-75), i zastanawiam się, gdzie. Czy są jakieś sklepy internetowe bądź nie-internetowe, w których "bardziej" opłaca się kupować sprzęt tej firmy, tudzież większa pewność, że dostanę dobry, ostrzący sprzęt (wiem, że to może i głupota, to, co napisałem, ale może chociaż jest gdzieś możliwość zwrotu ew. dobry kontakt ze sprzedawcami?). Druga rzecz, to czy można pewnie kupić taki sprzęt np. w Niemczech? tam sprzęt wychodzi niewiele, ale jednak, taniej.

Mam nadzieję, że nie powtórzyłem tematu, ale nie znalazłem podobnego.

btw. mój pierwszy post na forum witam wszystkich
  • Richie
    Uzależniony
    • 2006
    • 625

U Cichego z forum ....napisz do niego,na pewno Ci odpisze.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• Viqy
      Początki nałogu
      • 2007
      • 407

Cichy

Ja i pewnie wielu zadowolonych na tym forum polecą Ci Cichego Sprawdzony sprzedawca z bardzo dobrą opinią.
      Na allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=8802635
      rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• brutu
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 18

Ja kupiłem od Cichego Tamrona 28-75 kilka dni temu, nie miałem go okazji jeszcze przetestować na zewnątrz [pogoda :/], ale z nudów porobiłem zdjęcia jakiejś tablicy znalezionej gdzieś na forum i wypadło bardziej niż poprawnie, jestem zaskoczony jakością. A że Cichy każdy obiektyw testuje, to jego zasługa, że nie trafiłem na gniota, więc również polecam.

Komentarz

• wws

o, nie wiedziałem że głos forum będzie aż tak zdecydowany dzięki w takim razie jeszcze trochę podreperuję budżet i odezwę się do imć Cichego

pzdr

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7450

Tylko nie pisz do mnie w niedzielę, dziś zostałem wyzwany od "ch..i" przez jednego z użytkowników CB, bo nie raczyłem odpisywać na GG w niedzielny poranek.
            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• wws

Zamieszczone przez Cichy
              Tylko nie pisz do mnie w niedzielę, dziś zostałem wyzwany od "ch..i" przez jednego z użytkowników CB, bo nie raczyłem odpisywać na GG w niedzielny poranek.

Spokojna głowa, człowiekiem jestem

Komentarz

• Modzel
                Początki nałogu
                • 2007
                • 364

To i ja sie jeszcze dorzuce... kupowalem u Cichego juz dwa tamrony- obydwa dzialaja idealnie i jesli bede jeszcze jakeigos kupowal, to tez kupie u niego.

PS
                I nikt nikogo nie wyzywal nawet.. :P
                "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
                0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Cichy
                  Powiedz który, to może zostać byłym użytkownikiem (Punkt 1. Regulaminu, nieważne że poza forum, ważne jeśli do udowodnienia).

Komentarz

• HuleLam
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1641

Zamieszczone przez wws
                    Jak w temacie. Niebawem będę "zanabywał" jakieś szkiełko Tamrona (najprawdopodobniej 17-50 f/2.8 albo 28-75), i zastanawiam się, gdzie. Czy są jakieś sklepy internetowe bądź nie-internetowe, w których "bardziej" opłaca się kupować sprzęt tej firmy
                    Jeżeli chodzi o sklepy nieinternetowe, to warto byłoby, żebyś ujawnił o jaki region Polski Ci chodzi
                    Fotograf platoniczny

Komentarz

• rysib
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 281

Tamrony tylko u Cichego. Solidny poznański handlowiec. Ba ja nawet kiedyś Sigme u niego kupiłem .
                      Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• smelbo
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 60

Witam,
                        chyba to pierwszy mój post na tym forum więc Witam Wszystkich Serdecznie.
                        Chciałem zapytać czy gdzieś w Krakowie jest ktoś (ktoś w stylu Cichego ) kto sprzedaje sprawdzone Tamrony? Chcę kupić 17-50/2.8 ale wolałbym zakupu dokonać osobiście w sklepie.
                        C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Komentarz

• HuleLam
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1641

Zamieszczone przez smelbo
                          Witam,
                          chyba to pierwszy mój post na tym forum więc Witam Wszystkich Serdecznie.
                          Chciałem zapytać czy gdzieś w Krakowie jest ktoś (ktoś w stylu Cichego ) kto sprzedaje sprawdzone Tamrony? Chcę kupić 17-50/2.8 ale wolałbym zakupu dokonać osobiście w sklepie.
                          Cześć,

1. Sklep Fotograficzny na Studenckiej (Foto-Plus?)
                          2. Fotopanorama na Sławkowskiej

... a sprawdzić to musisz sam raczej. Ja kupiłem (dla kolegi, z 40D w ręku) bodajże trzecią "obmacaną" sztukę.
                          Fotograf platoniczny

Komentarz

Pracuję...