ściąganie Fotek Z D20

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PALOMBO
    Bywalec
    • 2005
    • 136

ściąganie Fotek Z D20

CZY KTOŚ WIE DLACZEGO : nie zawsze ściągną sie wszystkie zdjęcia z karty
    ( podpinam aparat )
    20D , latarka i jakieś szkło
  • Auwo
    Uzależniony
    • 2004
    • 928

Tutaj nikt nie ma D20

Komentarz

• PALOMBO
      Bywalec
      • 2005
      • 136

a 20D ??

Komentarz

• Nemeo
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1757

Kup sobie czytnik kart pamięci z USB 2.0, wtedy ściągniesz zdjęcia w mgnieniu oka i na pewno wszystkie.

Komentarz

• PALOMBO
          Bywalec
          • 2005
          • 136

i wtedu nie ma takich problemów ?
          i jeszcze jedno - działa to szybciej niż z aparatu przez kabel ??

Komentarz

• Nemeo
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1757

Od zawsze używam czytnika i nigdy nie miałem problemów z przerzutem zdjęć, a jeśli chodzi o prędkość to jakby porównać Commodore 64 z dzisiejszymi kompami.

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Nemeo
              a jeśli chodzi o prędkość to jakby porównać Commodore 64 z dzisiejszymi kompami.
              Az musze sprobowac. Bo 20D ma USB 2.0 i powinna byc taka sama predkosc jak w czytniku ale jakos nie wierze...

Komentarz

• SpydeRR
                Bywalec
                • 2005
                • 171

Zamieszczone przez Vitez
                Az musze sprobowac. Bo 20D ma USB 2.0 i powinna byc taka sama predkosc jak w czytniku ale jakos nie wierze...
                No i dobrze, ze nie wierzysz. Wlecze sie niemilosiernie
                Nie ma to jak szybka karta i czytnik usb 2.0 - ultra II wymiata, ciekaw jestem jak sobie poradzi extreme 3
                www.StupidColors.com // BLOG // Flickr

Komentarz

• kociu
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 111

Zamieszczone przez SpydeRR
                  No i dobrze, ze nie wierzysz. Wlecze sie niemilosiernie
                  Nie ma to jak szybka karta i czytnik usb 2.0 - ultra II wymiata, ciekaw jestem jak sobie poradzi extreme 3
                  a jakiego czytnika urzywasz bo ja mam kingstone HS26/1
                  taki
                  niby usb2 i tez mam karte ultre II 1GB, a przy zczytywaniu i wgrywaniu fotek zawsze uzyskuje predkosci takie same jak na pomaranczowym kingstonie rowniez 1GB - troche to dziwne, chociaz w aparacie widac roznice w dzialaniu obu kart...
                  Co do systemu to sprawdzane na roznych - usb2 zainstalowane, zaczynam podejrzewac czytnik.

Moze ktos przy okazji ktos mogłby mi polecic jakis dobry(szybki) czytnik najlepiej kilka w jednym

Z gory dzieku za odp i sorry za lekki OT
                  eos 10D, zenit TTL
                  kilka obiektywów, statyw, wężyk home made...

Komentarz

• SpydeRR
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 171

Zamieszczone przez kociu

Moze ktos przy okazji ktos mogłby mi polecic jakis dobry(szybki) czytnik najlepiej kilka w jednym
                    SanDisk ImageMate - sa w roznych wersjach combo i single, ja uzyskuje 8-9 MB/s czyli tyle ile wyciaga karta.
                    Polecam.
                    www.StupidColors.com // BLOG // Flickr

Komentarz

• Ted
                      Bywalec
                      • 2004
                      • 143

Zamieszczone przez SpydeRR
                      mam obie i kiedys na szybko przetestowalem, czytnik itec klucz CF USB2.0:
                      fotki z 20d, w sumie ok. 500 mb
                      Extreme III: zapis: 1:16 min, odczyt 0:47 min.
                      Ultra II: zapis 1:49 min, odczyt 0:48 min

Komentarz

• guest1
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 164

Generalnie nie ma prawa byc roznicy zrzucania miedzy czytnikiem a aparatem
                        USB2 to USB2
                        moj lexar 12 mb/s sprawuje sie ok i nie było nigdy problemow z zrzutem fotek przez kabelek a moze nie zauwazyłem taka szybka jest
                        www.marekpaluch.pl
                        www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• Zielony
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2928

Odkąd posiadam 20D używam tylko i wyłącznie czytnika. Szybkość jak dla mnie (ok. 7Mbps) jest bardzo zadowalająca. Kiedyś raz podpiąłem aparat bezpośrednio do kompa ale wydaje mi się że jakoś wolno to chodziło. Więcej nie próbowałem. Używam czytnika HAMA Card Reader 19in1 . Kupiłem na allegro za 60zl. Taki zgrabny w niebieskiej przeźroczystej obudowie
                          Pozatym mam pewną 'niby mądrą' ksiażkę, gdzie ciągle powtarzają żeby korzystać z czytnika kart, więc stwierdziłem że jest to bezpieczne jeśli chodzi o częste i bardzo częste wyciąganie karty ze slotu CF w aparacie. Trzeba być po prostu delikutaśnym

Aha, kiedyś też się zastanawiałem czy takie częste wyciąganie karty z aparatu nie może czegoś tam wkrótce uszkodzić. Pu/óki co wsio okej.
                          sigpic

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez marcingreen
                            Aha, kiedyś też się zastanawiałem czy takie częste wyciąganie karty z aparatu nie może czegoś tam wkrótce uszkodzić. Pu/óki co wsio okej.
                            1,5 roku wyciagania kart z G3, ponad rok wyciagania kart z 10D, pol roku wyciagania kart z 20D - jakos nic mi sie jeszcze nie zepsulo a nie robie tego specjalnie delikatnie - ot po prostu wyciagam karte, wciskam do czytnika itd.

Komentarz

• tomi
                              Coś już napisał
                              • 2004
                              • 66

Zamieszczone przez Vitez
                              1,5 roku wyciagania kart z G3, ponad rok wyciagania kart z 10D, pol roku wyciagania kart z 20D - jakos nic mi sie jeszcze nie zepsulo a nie robie tego specjalnie delikatnie - ot po prostu wyciagam karte, wciskam do czytnika itd.
                              Kilka razy dziennie? Ja jak na razie tak, choć zdaję sobie sprawę, że z czasem częstotliwość się zmniejszy ;-). A obawy są, bo sam mechanizm jest jakiś taki mało wzbudzający zaufanie (350D). No ale z drugiej strony, to chyba zaprojektowali to tak, żeby chociaż czas gwarancji przetrwało, nawet przy w miarę częstym używaniu (przynajmniej mam taką nadzieję ;-)).

Komentarz

Pracuję...