[Tezet-gdynia] Taniec i nie tylko

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tezet-gdynia
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1283

[Tezet-gdynia] Taniec i nie tylko

Wiekszosc sie tu pokazala z jakiejs strony, lepszej lub gorszej, przyszedl czas i na mnie, czas sie ujawnic, pokazac co nieco. Mam nadzieje ze chociaz jedno sie komus spodoba. Krotko o zdjeciach: Glownie Taniec Brzucha, taniec zywiolowy, szybki, w pomieszczeniach raczej ciemnych. Do walki z warunkami narazie 300D + kit. Na zewnatrz 300D + Pentor 135mm M42. Ogolnie przydalo by sie cos szerokiego, jasnego, ale jako ze nie robie tego ze wzgledow finansowych, trzeba walczyc czym sie da. Jestem gotow na KAZDA krytyke, pozytywna, negatywna - wazne by konstruktywna No to zaczynamy!

1. Kit

2. Kit

3. Kit

4. Kit

5. Kit

6. Kit

7. Pentor M42 135mm

8. Kit

I narazie dziekuje
    www.tomasz-lis.pl
  • comatus
    Uzależniony
    • 2006
    • 725

Jak dla mnie #5 najlepszy (szkoda tylko ucięcia). Ogólnie kilka kadrów jest nieładnie ciachniętych. #7 krzywo - aż się tancerka przewraca

Komentarz

• robgr85
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1719

mi też najbardziej z serii podoba się piątka... tanie jasne szkło (niestety niezbyt szerokie na cropie) to EF50mm 1.8

Pozdrawiam
      Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Viqy
        Początki nałogu
        • 2007
        • 407

...

To ja chyba jestem jakiś inny ... bo mi się podoba 4-ka, za dynamikę (a to w tańcu podstawa). Reszta taka sobie.
        rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• Dżobert
          Coś już napisał
          • 2007
          • 80

Moim zdaniem wszystkich zdjęć poza #4 mogłoby nie być. Tylko to zdjęcie oddaje dynamikę i emocje, przynajmniej moim zdaniem. Reszta zdjęć jest nijaka. Poza tym światło na nich jest bardzo płaskie i brzydkie. Podpis totalnie nieudany i niepotrzebny.
          "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Komentarz

• terminator
            Początki nałogu
            • 2007
            • 325

IMHO też 4. Zdjęcie żyje. Niepotrzebnie "wpadło" jakieś światło ze ściany za pleckami... Przez chwilę zastanawiałem się co to jest, a tu na 3-ce wyjaśnienie.
            __________________________________________________ ____
            " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
            chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• gunia1990
              Uzależniony
              • 2008
              • 550

mnie sie też 4ka najbardziej podoba
              galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• Tezet-gdynia
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1283

Zamieszczone przez robgr85
                mi też najbardziej z serii podoba się piątka... tanie jasne szkło (niestety niezbyt szerokie na cropie) to EF50mm 1.8

Pozdrawiam
                Wiem, jednak 50mm w tak malych (mozliwe ze tego nie widac na zdjeciach bo wiekszosc jest z jedynego duzego pomieszczenia) za duzo Ale niedlugo kupie, zobaczymy, moze da rade jakos gdzies sie schowac, najgorsze jest to ze ludzie przewaznie stoja bardzo blisko i musial bym chyba biegac po suficie zeby cokolwiek zobaczyc, w tym przypadku akurat kitowe 18mm sie przydaje baaardzo.

Zamieszczone przez Dżobert
                Moim zdaniem wszystkich zdjęć poza #4 mogłoby nie być. Tylko to zdjęcie oddaje dynamikę i emocje, przynajmniej moim zdaniem. Reszta zdjęć jest nijaka. Poza tym światło na nich jest bardzo płaskie i brzydkie. Podpis totalnie nieudany i niepotrzebny.
                No niestety z podpisu nie zrezygnuje z pewnych powodow, ale mozliwe ze zrobie jakis inny, bardziej w stylu orientalnym zeby pasowal do zdjec i nie przyciagal uwagi.

Swiatlo plaskie bo z lampy blyskowej - wbudowanej. Gdyby nie lampa to na tych zdjeciach nie bylo by niestety nic widac nawet na iso 1600 i czasach 1/10.

Zdjecie 4 zostalo zrobione bez lampy tylko i wylacznie dlatego poniewaz akurat na ten wystep zostaly wlaczone swiatla ktore pozwolily na wylaczenie lampy i probowanie powalczyc bez lampy. No i zdjecia 3,4,5 sa jednymi z ostatnich. Ogolnie nie lubie lampy ale skoro nie ma innego wyjscia

Ogolnie i tak jestem zadowolony z tego ze organizator zrezygnowal z wytwornicy dymu ktora skutecznie uniemozliwiala uzywanie lampy

Ale dziekuje za krytyke
                Ostatnio edytowany przez Tezet-gdynia; 15198.
                www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• comatus
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 725

Zamieszczone przez Viqy
                  To ja chyba jestem jakiś inny ... bo mi się podoba 4-ka, za dynamikę (a to w tańcu podstawa). Reszta taka sobie.
                  Coś mi się ten tego, no pomyliło Mi też chodziło o 4 :-D

Komentarz

• Tezet-gdynia
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1283

Comatus, napisales ze 7 krzywe. Moze teraz lepiej No i podpis mniejszy, mniej rzucajacy sie w oczy Lepszy ?
                    ps. Pentor w terenie daje rade tylko trzeba sie do niego przyzwyczaic

8.
                    www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• fPudelkova

Podobają mi się dwa. Nr 1 za to, że jest ciepłe, sympatyczne, zabawne, nawet ciut ironiczne ze względu na ten obrazek w kadrze; niestety jakość siadła, przynajmniej w podanej tu wersji. Kompozycyjnie byłoby odrobinkę lepsze, gdyby panie były zdecydowanie bardziej po lewej stronie kadru. Oprócz tego gdyby nie stały przy samej ścianie, tylko z pół metra dalej, wtedy dużym otworem przysłony zostałyby wyodrębnione. Zdjęcie byłoby mniej przypadkowe technicznie, co dla takich momentów warte jest starania. Nr 4 za dynamikę.

Komentarz

• comatus
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 725

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
                        ps. Pentor w terenie daje rade tylko trzeba sie do niego przyzwyczaic
                        No włośnie widzę i jestem zaskoczony (na +) :-)

Komentarz

• Tezet-gdynia
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1283

Kawal czasu nic nie zamieszczalem, sam do konca nie wiem jak zostana odebrane te zdjecia, czy widac jakis progres czy nie, wiem ze pewnie jest gigantycznie wiele bledow w nich ale niestety nikt inny nie oceni ich tak obiektywnie jak Wy 8)

9. Cale zdarzenie miejsce mialo w

10. Tancerki byly bardzo radosne

11. I bardzo zywiolowe
                          www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• Tezet-gdynia
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1283

Temat umarl mozna by powiedziec rok temu - jak dla mnie szok - nie sadzilem ze tyle czasu minelo ! Ale czas na mala aktualizacje z szuflady Pare osob pewnie widzialo te zdjecia, czesc osob pewnie nie widzialo I mam nadzieje ze teraz juz troche bardziej na biezaco bede wrzucal jakies fotki

Festiwal Rytmu i Ognia z 2009 roku

12

13

Mozna sie wyżywać
                            www.tomasz-lis.pl

Komentarz

Pracuję...