Jak przesłona w 18-55 USM dla uzyskania najlepszej ostrości

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rychu_lhotse
    Coś już napisał
    • 2005
    • 64

Jak przesłona w 18-55 USM dla uzyskania najlepszej ostrości

Mam pytanie.

Kupiłem w piątek Canona 300D z KITem i zastanawiam się jaką przysłonę dla jakiej ogniskowej używać dla uzyskania najlepszej ostrości. W poprzednim aparacie a był nim Olympus C-4000 była to przesłona f4,5-f5,6.Wiem ze ze standardowego obiektywu niewiele wyciągnę ale narazie musi starczyć. ''Studnia'' wciągnęła narazie wszystkie oszczędności i muszę znowu poodkładac by zakupić chociażby jakąś ''stałkę''.

Dzięki za info

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowany przez rychu_lhotse; 1615.
    Rychu_lhotse
  • Lutek
    Uzależniony
    • 2005
    • 560

Zamieszczone przez rychu_lhotse
    Mam pytanie.

Kupiłem w piątek Canona 300D z KITem i zastanawiam się jaką przesłonę dla jakiej ogniskowej używać dla uzyskania najlepszej ostrości. W poprzednim aparacie a był nim Olympus C-4000 była to przesłona f4,5-f5,6.Wiem ze ze standardowego obiektywu niewiele wyciągnę ale narazie musi starczyć. ''Studnia'' wciągnęła narazie wszystkie oszczędności i muszę znowu poodkładac by zakupić chociażby jakąś ''stałkę''.

Dzięki za info

Pozdrawiam
    Najlepszą pod wzgledem ostrości wydaje sie być f8.0
    pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Komentarz

• Polaco
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1135

Zamieszczone przez rychu_lhotse
      Mam pytanie.

Kupiłem w piątek Canona 300D z KITem i zastanawiam się jaką przesłonę dla jakiej ogniskowej używać dla uzyskania najlepszej ostrości. W poprzednim aparacie a był nim Olympus C-4000 była to przesłona f4,5-f5,6.Wiem ze ze standardowego obiektywu niewiele wyciągnę ale narazie musi starczyć. ''Studnia'' wciągnęła narazie wszystkie oszczędności i muszę znowu poodkładac by zakupić chociażby jakąś ''stałkę''.

Dzięki za info

Pozdrawiam
      Madre osoby mi powiedzialy ze miedzy F/8 a F/11 jest najostrzejszy, z czym sie zgadzam bo ostatnio nim focilem wlasnie w takich wartosciach.
      Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
      Troche moich knotow

Komentarz

Pracuję...