[1507] festiwal jeździecki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 1507
    Początki nałogu
    • 2006
    • 327

[1507] festiwal jeździecki

1.2.3.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=38203
  • comatus
    Uzależniony
    • 2006
    • 725

Mi najbardziej pasuje #1. Fajny kadr i samochód ładnie odcina się od tła

Komentarz

• merger
      Uzależniony
      • 2006
      • 619

no jedynka fajna i najfajniejsza
      5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
      430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• robgr85
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1719

jedyne co zmieniłbym w 'najfajniejszej jedynce' to szybkość migawki - poprostu zamroziłeś akcję... kolejne dwa zdjęcia wypadły znacznie lepiej bo widać że koła się kręcą...
        Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.
        Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• 1507
          Początki nałogu
          • 2006
          • 327

Zamieszczone przez robgr85
          jedyne co zmieniłbym w 'najfajniejszej jedynce' to szybkość migawki - poprostu zamroziłeś akcję... kolejne dwa zdjęcia wypadły znacznie lepiej bo widać że koła się kręcą...
          to przy tej ogniskowej nie uzyskałbym wtedy takiej ostrości (a co jeśli auto właśnie zachamowało lub jechało rekreacyjnie 10km/h) nie znasz warunków jakie panowały w momencie wykonania tego zdjęcia
          Ostatnio edytowany przez 1507; 4902.

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

Zamieszczone przez 1507
            t(a co jeśli auto właśnie zachamowało lub jechało rekreacyjnie 10km/h) nie znasz warunków jakie panowały w momencie wykonania tego zdjęcia
            A jakie to ma znaczenie. Ty, jako fotograf, powinieneś wybierać takie momenty aby zdjęcia były ciekawe. Jeśli samochód akurat zahamował, tym gorzej dla zdjęcia. Bo tego typu zdjęcia (samochody w plenerze) o wiele lepiej się prezentują, kiedy widać na nich ruch a nie postój.

Komentarz

• robgr85
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1719

Zamieszczone przez 1507
              to przy tej ogniskowej nie uzyskałbym wtedy takiej ostrości (a co jeśli auto właśnie zachamowało lub jechało rekreacyjnie 10km/h) nie znasz warunków jakie panowały w momencie wykonania tego zdjęcia

1. prawdopodobnie tyle kurzu nie podniosłoby się od jeepa jadącego 10km/h, a włosy pasażerki nie byłyby w takim stopniu podwiewane przez wiatr,
              2. gdyby kierowca w momencie robienia zdjęcia hamował, raczej nie patrzyłby się na pasażerkę siedzącą obok,
              3. skoro nie jesteś w stanie przyjąć krytyki odnośnie swojego zdjęcia to dlaczego je tu publikujesz?

Pozdrawiam,
              Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• 1507
                Początki nałogu
                • 2006
                • 327

prawdopodobnie tyle kurzu nie podniosłoby się od jeepa jadącego 10km/h,
                prawdopodobnie, ale wystarczyło się przejśc po tym terenie i przekonać się ile kurzu podniosi się z pod nóg spacerując tam

a włosy pasażerki nie byłyby w takim stopniu podwiewane przez wiatr,
                były, wiało dość mocno

gdyby kierowca w momencie robienia zdjęcia hamował, raczej nie patrzyłby się na pasażerkę siedzącą obok,
                (1)patrzył ponieważ to była jazda rekreacyjna, kierowcy wozili ludzi z tłumu

skoro nie jesteś w stanie przyjąć krytyki odnośnie swojego zdjęcia to dlaczego je tu publikujesz
                jestem czy gdzieś napisałem że nie, nie umiesz odczytywać tych znaczków" " ?

Ty, jako fotograf, powinieneś wybierać takie momenty aby zdjęcia były ciekawe. Jeśli samochód akurat zahamował, tym gorzej dla zdjęcia
                spoko....rozumiem że fotki do bani ? czy raczej nie powinienem reagować na opinie?
                Ostatnio edytowany przez 1507; 4902.

Komentarz

• Kolaj
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3293

Zamieszczone przez 1507
                  spoko....rozumiem że fotki do bani ? czy raczej nie powinienem reagować na opinie?
                  Rób, jak uważasz. Moim zdaniem, po prostu staraj się wyciągać wnioski z opinii a nie staraj się bronić i usprawiedliwiać. Te wnioski pozwolą Ci robić lepsze zdjęcia w przyszłości. Szczególnie, że w tym przypadku to była bardzo konstruktywna krytyka, z informacją, co według komentatora powinieneś zmienić.

Komentarz

• 1507
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 327

Zamieszczone przez Kolaj
                    Rób, jak uważasz. Moim zdaniem, po prostu staraj się wyciągać wnioski z opinii a nie staraj się bronić i usprawiedliwiać. Te wnioski pozwolą Ci robić lepsze zdjęcia w przyszłości. Szczególnie, że w tym przypadku to była bardzo konstruktywna krytyka, z informacją, co według komentatora powinieneś zmienić.

odpowiedziałeś na drugie pytanie

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

Zamieszczone przez 1507
                      odpowiedziałeś na drugie pytanie
                      A czy ja napisałem, ze fotki do bani? Nie powaliły mnie jakoś szczególnie na kolana, ale żeby zaraz do bani? Ja się tylko wypowiadałem w kwestii Twojego podejścia do ocen.

Komentarz

• merger
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 619

e tam. pierwsze zdecydowanie najczystsze.
                        5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                        430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• 1507
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 327

Zamieszczone przez Kolaj
                          A czy ja napisałem, ze fotki do bani? Nie powaliły mnie jakoś szczególnie na kolana, ale żeby zaraz do bani? Ja się tylko wypowiadałem w kwestii Twojego podejścia do ocen.
                          ocena moich wypowiedzi mnie nie interesuje :cool:

Komentarz

• Kolaj
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3293

Zamieszczone przez 1507
                            ocena moich wypowiedzi mnie nie interesuje :cool:
                            To po co zadales drugie pytanie? Zreszta niewazne. Nie chce mi sie tego ciagnac.

Komentarz

• jinks
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2178

2 bardzo dobra, trochę bym jednak z ekspozycją zjechał w dół wydaje się lekko prześwietlona. 3 też niczego sobie. 1 mi niestety nie podchodzi - faktycznie przydałoby się trochę ruchu i w tym wypadku złamanie zasady - że kadrujemy zostawiając wolną przestrzeń po stronie, w którą jedzie pojazd - nie wyszło do końca na dobre, wsumie nic nie wnosi.

EDIT: No a ogólnie terenówki zawsze dobrze pooglądać
                              Miłego dnia
                              moja www

Komentarz

Pracuję...