zmieniam system

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • noone

zmieniam system

Witam
    Jestem tutaj nowym użytkownikiem, zarejestrowałem się po to aby uzyskać kilka odpowiedzi na temat lustereczek canona ;-)
    Obecnie jestem użytkownikiem innego systemu i chcę zmienić na canon, (nie pytajcie dlaczego)
    Chcę sie dowiedzieć co lepiej kupić, wy jesteście w temacie na bieżąco. Chodzi mi o wybór między 40d a niebawem pojawiający się 50d czy warto czekać i dozbierać troszkę kasy, ile to może kosztować na samym początku, czy opłaca se kupić nie długo jak sie pojawi??
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

poki co ani nie ma 50D w sklepach ani w sieci dobrych przykladow tego co produkuje. tak wiec trudno ocenic na ile uzytkowo i wynikowo jest to lepszy korpus niz 40D.

40D jest znane i wiadomo co moze a czego nie moze. jesli spelnia Twoje wymagania to nie widze powodu by czekac na 50D, ktory zreszta i tak bedzie na starcie sporo drozszy
    www albo tez flickr

Komentarz

• fahrenheit
      Początki nałogu
      • 2008
      • 360

użyj wyszukiwarki i kajaj się bo zaraz poleci stos obelg i ulubiony wpis pkt 3 regulaminu mówiący o tym, że wszytko juz było tylko trzeba umieć czytać

Komentarz

• wojkij
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1915

Zaraz tam obelg...

http://canon-board.info/search.php

http://canon-board.info/showthread.p...hlight=40d+50d
        www.kwapisz.org

Komentarz

• noone

sory że nie szukam !
          Jak jeszcze ktos moze to proszę o jakieś informacje związane z minusami 40D

Komentarz

• gwozdzt
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 5780

Zamieszczone przez fahrenheit
            użyj wyszukiwarki i kajaj się bo zaraz poleci stos obelg i ulubiony wpis pkt 3 regulaminu mówiący o tym, że wszytko juz było tylko trzeba umieć czytać
            w tym przypadku nie jest to tak oczywiste, jak np. po raz tysięczny pytanie "co zamiast KITa".

znalazłem wprawdzie kilka wątków "przesiadkowych", wszystkie N -> C
            http://canon-board.info/showthread.php?t=21934
            http://canon-board.info/showthread.php?t=30904
            http://canon-board.info/showthread.php?t=11305
            http://canon-board.info/showthread.php?t=35450 ten urzekł mnie tytułem :grin:

ale tu na razie nawet nie wiemy, z jakiego systemu ma być ta zmiana i co w kwestii optyki?

też wątek znalazłeś trzeba go będzie wywalić do "hydeparku" :-) (EDIT: poleciał...)

Niemniej jest to dowód, że za wczesnie na razie na dywagacje pomiędzy 40D a 50D, dopóki nowośc nie znajdzie się na półkach sklepowych i w rękach co bardziej napalonych użytkowników :-)

Jednak w 'giełdzie' już mozna zobserwować zwiększenie podaży 40D
            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• kucza21
              Uzależniony
              • 2007
              • 518

Jeśli chodzi o ceny to ja znalazłem :
              40D - £751.99
              50D - £1,163.24

Komentarz

• noone

No ja z sony uciekam bo mi nie pasuje..bardzo..(niema dużego wyboru szkieł) co do optyki to też nie będę kupował tej z wysokiej półki bo mnie nie stać.
                Będę zmieniał na canon ew nikon na razie jeszcze jednak poczekam co to będzie 50D i co nikon pokaże.

Komentarz

• remol71
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 371

Zamieszczone przez noone
                  No ja z sony uciekam bo mi nie pasuje..bardzo..(niema dużego wyboru szkieł) co do optyki to też nie będę kupował tej z wysokiej półki bo mnie nie stać.
                  Będę zmieniał na canon ew nikon na razie jeszcze jednak poczekam co to będzie 50D i co nikon pokaże.
                  To uciekaj do Nikona. Tam jest lepsza oferta szkiel amatorskich w uniwersalnym zakresie. Canon oferuje więcej ale drogich szkieł.

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

celna uwaga. w zakresie zoomow z szerokim katem do cropa to Canon zaczyna sie od kwoty 1800zl, gdzie w Nikonie mozna kupic za 1/3 ceny przyzwoity 18-70 albo za 2/3 ktorys z nowych zoomow dobrej jakosci mechanicznej i optycznej
                    www albo tez flickr

Komentarz

• wojkij
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1915

Zamieszczone przez gwozdzt
                      też wątek znalazłeś trzeba go będzie wywalić do "hydeparku" :-) (EDIT: poleciał...)
                      No przeciez wiedza o tym czy aparat nadaje sie do fotografowania niewiast biegajacych po polu jest bardzo wazna przy zakupach

A co do pytania autora - bierz 40d - to swietny sprzecik - najwieksze wady to slaby lcd i skopane autoiso - idzie z tym zyc
                      www.kwapisz.org

Komentarz

• aptur
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3837

40D jest w tej chwili w dobrej cenie. Jeśli chcesz aparat z cropem to IMO nie warto czekać na 50D. Będzie on sporo droższy. Zaoszczędzone pieniądze lepiej przeznaczyć na obiektyw.

Komentarz

• thisgay
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 32

Zamieszczone przez akustyk
                          celna uwaga. w zakresie zoomow z szerokim katem do cropa to Canon zaczyna sie od kwoty 1800zl, gdzie w Nikonie mozna kupic za 1/3 ceny przyzwoity 18-70 albo za 2/3 ktorys z nowych zoomow dobrej jakosci mechanicznej i optycznej
                          rzekomo przyzwoity 18-70 to klekot potworny z klekoczącym przodem. Nikt normalny tego nie używa tylko kupuje Tamrona, który jak wiadomo występuje także, jako znany i mimo swych niedoskonałości lubiany, jako popularna alternatywa dla C

Tanie amatorskie obiektywy Nikona to mit, ciemnica a często drożyzna potworna (złomowaty 16-85VR). Normalnie rozwijający się fotograf kupuje czy tak czy tak wkrótce co innego ))
                          Ostatnio edytowany przez thisgay; 16896.

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

Ja chciałbym tylko przypomnieć, że Tamron 17-50 ze światłem 2.8 występuje z bagnetem zarówno Canona, jak i Nikona. Z budżetowych szkieł to ani C, ani N nie jest w stanie nic zbliżonego ostrością zaproponować. Jak do tego dodamy ciągle dosyć wysokie ceny puszek z CMOS od N, to mamy po dylemacie...
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez gwozdzt
                              (....)

Jednak w 'giełdzie' już mozna zobserwować zwiększenie podaży 40D
                              Oj wyraźnie .

Zamieszczone przez noone
                              A co Cię z tej optyki (i jaki zakres cenowy) konkretnie interesuje i czego Ci najbardziej brakuje/kowało w Sony? 50D tani na starcie nie będzie. Funfactor w nim jest spory i Canon będzie chciał to wykorzystać. 40D to bardzo zacna puszka ale jak napisali koledzy przede wszystkim ustal priorytety w szkłach, bo to znacznie ważniejsze niż body.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...