Pomocy znikające zdjęcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janusz333g
    • 2007
    • 9

Pomocy znikające zdjęcia

Witam
    mam problem w 350D przy zminie obiektywu znikaja mi wcześniej zrobione zdjęcia,oczywiście nie wszystkie tylko ostatni katalog,karta pamieci to
    pretec 233x 4 GB
    z góry dziękuje za pomoc
  • ukA
    Bywalec
    • 2005
    • 186

format karty ?
    DAS APARAT

Komentarz

• Hellfire
      Początki nałogu
      • 2006
      • 414

Przy zmianie obiektywu? A to ma coś wspólnego ze sobą? Coś mi się wierzyć nie chce.

Komentarz

• preinwher
        Początki nałogu
        • 2008
        • 458

mam 350-kę ale o takiej przypadłości nie słyszałem. Może tak jak radzi ukA zrobić formatowanie karty...

http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• dr11
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1143

Zamieszczone przez Hellfire
          Przy zmianie obiektywu? A to ma coś wspólnego ze sobą? Coś mi się wierzyć nie chce.
          Nie pamiętam już jak to w 350D było ale np. w 5D każde odłączenie/podłączenie obiektywu powoduje aktywowanie się LEDa od zapisu na kartę. Nawet jeżeli aparat jest OFF. 40D już się tak nie zachowuje.
          Więc możliwe, że aparat się wybudza wtedy i uaktualnia dane na karcie. Jeżeli z nią jest jakiś problem to może się nie udawać, stąd straty.
          .

Komentarz

• kruchy701
            • 2007
            • 11

Hey! Zmieniałem obiektywy dziesiątki razy i nigdy nic takiego nie miało miejsca! Moje karty to San Disc 1 GB i 2GB extreme III. Czy próbowałeś z inną kartą?

Komentarz

• kruchy701
              • 2007
              • 11

dr11 - sprawdziłem i w 350 nic takiego nie ma miejsca. Gdzieś kiedyś czytałem o problemach z kartą 4 GB. Tylko jakie body i jaka karta konkret. to zabij nie pamiętam - może ktoś coś ???

Komentarz

• janusz333g
                • 2007
                • 9

Witam i dziękuje wszystkim za uzyskane odpowiedzi.niestety dla tych co nie wieżą to ostatnio byłem w tatrach i robiłem zdjęcia przy zmianie szkła znikneło mi ostatnie 35
                zdjęć,próbowałem odzyskać je za pomocą programu do odzyskiwania nic z tego niema
                zdjęć,kartę formatowałem kilka razy.
                Być może jest problem z kartą,jeżeli wyciągne karte przed zmianą szkła,wszystko ok
                ale denerwuje mnie wyciąganie karty przy każdej zmianie.

Komentarz

• piast9
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3267

Sprawdź czy to się dzieje też na innej karcie. Jeśli nie to po prostu karta do kosza. Jeśli tak to uszkodzony, niestety, aparat bo normalne to nie jest.
                  650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• stratus
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 398

Duże prawdopodobieństwo że to Pretec - widziałem przypadek kiedy ta karta w ciągu jednej nocy rozładowywała akumulator w aparacie. Oczywiście wyłączonym aparacie. Po zmianie karty wszystko wróciło do normy.
                    Moje zabawki
                    Moje zdjęcia

Komentarz

• ukA
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 186

Jakie masz firmware ? Może tą drogą jeszcze coś pokombinować ?
                      DAS APARAT

Komentarz

Pracuję...