Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Witam,
mozno zastanawiam się nad przesiadką na lustrzankę, jednak granica cenowa to 1000zł - szukałem podobnych tematów, ale raczej tam były dyskusje o sprzęcie za 2k albo 5k..
Jak na razie widzę że w tych granicach można kupić 300d lub 350d.
Czy ma to jakiekolwiek znaczenie że są to modele z 2005 roku?
Czy nowszy model będzie lepszy?
Czy może np. lepiej kupić nowe body sony a200 za 777zł i do tego obiektyw?
Pozdr
raczej nie proponuje Ci wyboru 300d-szczegolnie z orgnialnym softem canona ma pewne ograniczenia, po 2 roznie bywa z tego co slyszalem od osob ktorego go mialy z migawka i jej wytrzymaloscia
350d to moze troche mniej wygodny sprzet od 300d ale mozna nim zrobic naprawde bardzo dobre jakosciowo zdjecia
co do a200 sie nie wypowiadam bo nie znam narazie tego sprzetu-ale za cene 777zl cyfrowa nowa lustrzanka to dobra cena - tego jestem pewien
Witam,
mozno zastanawiam się nad przesiadką na lustrzankę, jednak granica cenowa to 1000zł - szukałem podobnych tematów, ale raczej tam były dyskusje o sprzęcie za 2k albo 5k..
Na twoim miejscu poszukałbym używanego 20D. Można takiego kupić za ok. 1100-1200. Jeśli nie masz żadnych obiektywów to kita dostaniesz za ok. 100zł.
ciezko bedzie znalesc cos w dobrym stanie
10d to juz sprzet ktory ma kilka latek i czesto byl uzywany bardziej zawodowo niz 300d
chodz jezeli trafisz na 10d w b dobrym stanie mozna przemyslec sprawe
gdybys jednak kupil 20d to zdecydowanie jest to najlepszy aparat z tych wszytskich co wymieniles jezeli masz mozliwosci finansowe zeby sobie cos takiego sprawic IMHO nie ma co sie zastanawiac
o a200 znalazlem duzo negatywnych opinii wiec raczej pomimo dobrej ceny odpada.\
czyli wniosek jest taki ze szukam 350d, a jak sie trafi, to 20d..
dzieki za pomoc,
pozdr
I chyba jednak w to bym celował 8). A jak nie to 350D.
20D może i znajdziesz w dobrej cenie ale upewnij się jaki ma przebieg/historię.
Przy czym jest to jednak dość spora cegła - nie każdy to lubi.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner
http://www.canon-board.info/showthre...009#post520009
- tu masz 350d
Co do alfy 200 - to juz jak wolisz, alfy w cale nie sa takie zle, aczkolwiek olympus robi lepsze lustrzanki i ma do nich lepsza optyke, jesli oczywiscie mowimy o innych firmach niz zolta i canon, natomiast zadaj sobie pytanie czy na pewno chcesz lustrzanke, bo samo body zdjec nie zrobi, chyba ze juz masz obiektywy jakies, bo jesli chcesz kupowac tanie obiektywy to lepiej kup fuji FinePix S100fs.
Komentarz