[pplecke] Costerina

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pplecke
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 24

[pplecke] Costerina

Po długich wahaniach... Mam przyjemność zaprezentować 3 fotografie zrobione podczas wycieczki pociągiem retro Costerina, kursującym na trasie Gdynia<- >Kościerzyna.
    Pan Kolejarz

Costerina

Pan Maszynista

Mam nadzieje, że zdjęcia wstawiłem zgodnie z przyjętymi zasadami. Tutaj można je obejrzeć w różnych rozmiarach. Życzę przyjemnego oglądania.
    Ostatnio edytowany przez pplecke; 19052.
  • djcargo
    Początki nałogu
    • 2007
    • 353

1. ciemne
    2. ma klimat
    3. też fajne
    Regulamin pkt 8.

Komentarz

• Rob.K
      • 2008
      • 13

1. Obiekt fajny ale wolałbym widzieć jego twarz. Najlepiej coś na szerokim kącie tak żeby było widać pociąg w tle.

2. Bardzo fajne, proste ale skuteczne ujęcie.

3. Według mnie jest to najlepsze zdjęcię z całego zestawu. Mamy miejsce pracy i człowieka który tą pracę wykonuje. Czyli czegoś się dowiedzieliśmy, a na tym polega reporterka.
      Masz może inne ujęcia z maszynownii? Mam na myśli coś nie pozowanego, z chęcią bym je zobaczył.

Komentarz

• pplecke
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 24

Najlepiej coś na szerokim kącie tak żeby było widać pociąg w tle.
        Fotografia Pana Kolejarza została zrobiona obiektywem 400mm

Pan Maszynista to moje ulubione zdjęcie w ogóle, niestety nie mam wiele więcej zdjęć bo miałem okazję być w lokomotywie przez może 2 minuty i w tym czasie zrobić foty cyfrą, analogiem (postarać się żeby nie wypaść z lokomotywy przy kadrowaniu ze stałoogniskowym obiektywem) i zamienić kilka słów z Panem Maszynistą (żeby wiedzieć co fotografuję). Może w najbliższym czasie zeskanuję kliszę i coś się nada do pokazania

Komentarz

• nagor
          Uzależniony
          • 2007
          • 522

rzeczywiście pierwsze słabe kontrast mały ciemne i nie ma klimatu
          drugie fajne bo pokazówka taka jak ktoś napisał proste ale dobre
          a 3 ma klimat i to mi ise podoba choć coś jeszcze bardziej naturlanego z pracy jego było by tez fajne
          Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
          zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• Adso
            Początki nałogu
            • 2007
            • 310

pierwsze da sie "podciągnąć" w PSie)) więc nic straconego
            galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Demigod

Do 15 września można wysyłać zdjęcia na konkurs dot. PKP p.t. "Chwilo Trwaj!". Wyślij swoje, masz duże szanse na zwycięstwo. Szczególnie 3, choć 2 też się nada.

Komentarz

• pplecke
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 24

Dzięki za informację i wiarę w ew sukces

Komentarz

• BuRton
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 681

Pan kolejarz (konduktor) czasem macha chorągiewką, sprzedaje bilety (?) itp. Szkoda, że nie pokazałeś otoczenia pracy tego Pana. 2-ka przyjemna. Z trzecim faktycznie, miałbyś szansę zgarnąć jakąś nagrodę w konkursie PKP . Czysty jak na palacza . Dobre zrównoważenie światła - szczegóły w ciemnych (piec) i jasnych (ogień, maszynista) partiach zdjęcia.
                  Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• pplecke
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 24

BuRton - masz rację, niestety w takich okolicznościach w kadr właziło wiele ludzi... a Pan Kolejarz zamiast horągiewki miał supernowoczesny radiotelefon

Pan Maszynista jest czysty bo chyba specjalnie schował ubrudzone ręce "jak ja będę wyglądał..."
                    Co do konkursu to Pan Maszynista i Costerina zostały wysłane na konkursik. Jest też nagroda publiczności, więc jeśli macie ochotę możecie zagłosować
                    Pan Maszynista
                    Costerina

Pozdrawiam
                    Piotr

Komentarz

Pracuję...