Podróż wakacyjna torba czy plecak?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • serbio
    Bywalec
    • 2005
    • 243

Podróż wakacyjna torba czy plecak?

Jeśli byl temat jaki uniwersalny obiektyw na wakacje to może w co wsadzamy szkla jadąc na wakacje torba czy plecak ?
    Z wlasnego doświadczenia wiem że najlepszą opcją zwiedzania jest plecak. Jadąc w cieple kraje to raczej chyba już torba ze wzglęu na spocone plecki.
    No tak; tylko to zależy jak spędzamy wakacje czy stacjonarnie hotelik plaża czy może caly czas się przemieszczając zwiedzając dany kraj czy kontynent i to stopem ,pociągiem.
    Zwiedzając Turcje i przemieszczając się stopem mialem duży plecak 85L na wózeczku zaś sprzęt w plecaku Lowepro Plus AW na dole sprzęt a na górze przewodnik ,woda ,kanapki ,dokumenty cosik szybkiego na przebranie (trochę jest duży i co zauważylem że niekiedy sprawia klopot gabarytami oraz mokrymi plecami )
    Teraz zastanawiam się nad jakąś torbą która by pomieścila dwa zoomy klasy L ,dwie stalki,lampe oraz aparat i żeby jeszcze wszystko bylo praktyczne i w dalekiej podróży nie sprawialo klopotu.
    Macie może jakieś sugestie i propozycje z Waszych podróży po świecie ,kraju?
    Pozdrawiam :smile:
    • 404

po świecie to nie podróżuje za wiele przynajmniej narazie ale z mojego krótkiego doświadczenia bardziej wolę plecaki. Jeśli jade gdzieś daleko mając torbe zawsze jest ten problem z noszeniem a plecak mimo że poci plecy zawsze jest wygodniejszy i bardziej komfortowy....

majac mocnego zooma plus jeszcze dwa szkła do tego aparat, lampe i kilka jeszcze bajerów to torba musi być dość sporo co za tym idzie dość cieżka i szybko ramie sie będzie męczyło przynajmniej tak jest u mnie a plecak zawsze pomieści dużo sprzętu a do tego mamy wolne ręce

ja to widze tak sam teraz szukam dobrego plecaka bo szykuje kilka fajnych wyjazdów,a torba służy mi bardziej do przemieszczania sprzętu no i czasem do krótkich wypadów )

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Ja dwa razy zabrałem torbę i kląłem strasznie. Po całym dniu łażenia po mieście było to strasznie niewygodne...
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• Yenox
        Początki nałogu
        • 2007
        • 291

To może plecaczek + newsweary/kamizelka lowepro/pas na sliplocki na krótsze wypady?
        Pozdrawiam,
        Michał

Komentarz

• Dragunov
          Bywalec
          • 2006
          • 172

Plecak. Mimo, że jestem zwolennikiem szybkiego dostępu do sprzętu.
          7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
          http://piotrplyszewski.pl/

Komentarz

• aligator16
            Początki nałogu
            • 2008
            • 457

Torby na wyjazd/długie spacery nie polecam chyba że chcesz być krzywy w pionie
            Plecak jest wygodniejszy, ale jeśli chcesz zrobić szybko zdjęcie to zapomnij - zanim zdejmiesz i wyjmiesz co potrzeba to będzie po wszystkim
            Aha i do plecaka zawsze możesz wsadzić laptopa i w wolnej chwili zerknąć na efekty swoich klapnięć

Komentarz

• adino
              Początki nałogu
              • 2008
              • 404

pas też jeste dobrym wyjściem ale raczej na jakieś mniejsze rzeczy typu karty filtry i inne małe zabawki wtedy w plecaku mamy dodatkowe miejsce na małe szkiełko

Komentarz

• koraf
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1748

Ja wybrałem plecak i nie żałowałem :razz:.

Komentarz

• Yenox
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 291

pas też jeste dobrym wyjściem ale raczej na jakieś mniejsze rzeczy typu karty filtry i inne małe zabawki wtedy w plecaku mamy dodatkowe miejsce na małe szkiełko
                  raczej miałem na myśli - podróż dalsza - plecak, a krótsze wypady na zdjęcia podczas podróży- pas/kamizelka
                  Pozdrawiam,
                  Michał

Komentarz

• adino
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 404

plecak tez moze być z szybkim dostępem do sprzętu np. LOWEPRO SlingShot 200 AW

jest osobna komora górna na jakieś potrzebne rzeczy i dolna na sprzęt z dość szybkim dojściem

Komentarz

• mssk
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 244

Zapewne plecak jest rozsądnym rozwiązaniem. Przerobiłem to wielokrotnie. Torba z dużą ilością sprzętu zbytnio obciąża ludzki szkielet . Osobiście myślę nad zakupem pokrowców na obiektywy, tak, aby te najpotrzebniejsze mieć przypięte do pasa biodrowego w plecaku.
                      Regulamin pkt 8.

Komentarz

• serbio
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 243

A jeśli plecaki to jakie macie typy ?

Komentarz

• adino
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 404

ja jeden swój typ pokazałem

ale jesli miałbym więcej sprzętu i niepotrzebował bym miejsca m.in. na jakąś kurtke mape kanapki i wodę to wybrał bym ten Lowepro Compu Trekker AW

innych niż te dwa w ogóle nie szukam

Komentarz

• Dragunov
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 172

Zamieszczone przez adino
                            plecak tez moze być z szybkim dostępem do sprzętu np. LOWEPRO SlingShot 200 AW

jest osobna komora górna na jakieś potrzebne rzeczy i dolna na sprzęt z dość szybkim dojściem

Taki właśnie posiadam.
                            7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
                            http://piotrplyszewski.pl/

Komentarz

• adino
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 404

gratuluje zakupu ja jeszcze się waham trochę

Komentarz

Pracuję...