Problem z PowerShot S1 IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • El1

Problem z PowerShot S1 IS

Poniewaz jestem nowy to witam wszystkich- sprowadził mnie tu problem z aparatem- mam go juz od około 1,5 roku i do tej pory nie było problemów a teraz zaczął "wariować" - czasem robi normalne zdjęcia, ale przeważnie jest to niemozliwe i zdjecia są względnie ostre, ale całe fioletowe lub zupełnie rozmazane, np. takie:

co się z nim stało ? - dodam, ze nic z nim specjalnego nie robiłem, nie upadł itd...

z góry dzięki za pomoc

pozdr.
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Zamieszczone przez El1
    czasem robi normalne zdjęcia, ale przeważnie jest to niemozliwe i zdjecia są względnie ostre, ale całe fioletowe lub zupełnie rozmazane
    Zepsuta matryca Sony, odeślij aparat (wraz z opisem usterki) do serwisu na żytniej - może dadzą ci (Sony da ci) S5 IS.
    the silence is deafening

Komentarz

• El1

Rozumiem, że taka wymiana za free jest mozliwa jeżeli jest jeszcze na gwarancji ? -nie pamietam ile miesięcy miał gwarancji, ale obawiam się, że juz się skończyła...

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez El1
        Rozumiem, że taka wymiana za free jest mozliwa jeżeli jest jeszcze na gwarancji ? -nie pamietam ile miesięcy miał gwarancji, ale obawiam się, że juz się skończyła...
        Ta wymiana (jeśli to to) spowodowana jest wadą fabryczną matryc CCD Sony (dlaczego mnie to nie dziwi ) stosowanych w kompaktach Canona i nie tylko.
        Plotka niesie, że począwszy od kolekcji Jesień 2008 Canon w swoich aparatach zacznie stosować swojej produkcji matryce cmos - zobaczymy czy będą mniej zawodne....

Co do gwarancji: w tym przypadku jest to bez znaczenia czy aparat jest na lub po gwarancji... ta akcja wymiany trwa już ładnych parę lat - pierwsze aparaty z wadliwymi matrycami Sony to czasy S30...
        the silence is deafening

Komentarz

• El1

ok- dzięki za informacje- wysłałem maila do serwisu i zobaczę co odpiszą...

Komentarz

• gietrzy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 5727

Zamieszczone przez El1
            ok- dzięki za informacje- wysłałem maila do serwisu i zobaczę co odpiszą...
            Że musisz przysłać sprzęt - diagnoza za free, kurier niekoniecznie
            the silence is deafening

Komentarz

• El1

na szczęście jestem z Wawy, więc zawiozę go sam

Komentarz

• El1

wczoraj sprzęt zawiozłem - dzis mam dzwonić po info co dalej...

Komentarz

• El1

no i padła matryca- czekam na wymianę aparatu- przewidywany czas - 4 tygodnie.

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

Zamieszczone przez El1
                    no i padła matryca- czekam na wymianę aparatu- przewidywany czas - 4 tygodnie.
                    Tak samo jak u mnie. Czekaj spokojnie na S5 IS.
                    the silence is deafening

Komentarz

• wm23

Czekaj cierpliwie
                      Ja dostałem wczoraj S5 za S1 wysłaną pod koniec maja

Ale warto było

Komentarz

• Intense
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 51

Witam klubowiczów... ja również na wiosnę wymieniałem po takiej samej awarii S1 na S5. czekałem około 2m-cy, ale warto było Nie było najmniejszych problemów z wymianą.

Komentarz

• Anija
                          • 2008
                          • 14

Witam.
                          Ja czekam już od połowy lipca na wymianę. Już zaczęłam się denerwować , że tak długo ale jak widzę to może potrwać jeszcze długo, długo...
                          PowerShot SX10 IS | Amator :rolleyes:

Komentarz

• Anija
                            • 2008
                            • 14

A jednak to byłoby zbyt piękne, dzwoniłam do n ich i usłyszałam, że aparatu nowego nie dostanę bo wznowili produkcje matryc. To jest według mnie nie w porządku bo obiecano mi wymianę. Jakieś pomysły co teraz zrobić?
                            PowerShot SX10 IS | Amator :rolleyes:

Komentarz

• Slider
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1052

Zamieszczone przez Anija
                              To jest według mnie nie w porządku bo obiecano mi wymianę. Jakieś pomysły co teraz zrobić?
                              Oczywiście, że nie w porządku, ale kogo z nich teraz to obchodzi? wymiana S1 na S5 jest dla nich bardzo niekorzystna, więc musieli cos wymyslić, by tak nie tracić. Ciesz sie jesli wogole dostaniesz nową matryce w S1, wazne tylko, żeby byla bez wad fabrycznych oczywiście można wywalczyc swoją rację drogą sądowa, jesli faktycznie obiecywali w/w wymianę i masz na to potwierdzenie, ale to kosztuje sporo nerwów. Pzdr:wink:

Komentarz

Pracuję...