jakie aparaty mają taką funkcję ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rafał205

jakie aparaty mają taką funkcję ???

Wie ktoś może, jakie aparaty Canona oprócz eos-a 100 mają funkcje wyzwalania migawki, co jakiś czas np. ustawiam żeby aparat zrobił mi 6 zdjęć na czasie np. 1/250 i żeby pomiędzy każdą klatką odczekał załóżmy 3 sek.???
  • tomo72

Witam - taka funkcja wbudowana jest w wężyk spustowy TC-80N3

Komentarz

• BAKS
      Bywalec
      • 2007
      • 106

eos 10
      pozdrawiam

Komentarz

• Rafał205

Dokładnie mówiąc chodzi mi oto żeby jeden aparat stał na statywie ustawiony i gotowy do "akcji" a ja z drugim aparatem w ręku i w momencie, kiedy zrobię pierwsze zdjęcie aparatem w ręku to żeby ten na statywie robił mi np. sekwę

Kto poradzi, co robić ?
        Czy inwestować, np. eos-a 100 ?
        Czy coś innego?

Nie ukrywam ze zależy mi na tanim rozwiązaniu.

Komentarz

• Yenox
          Początki nałogu
          • 2007
          • 291

To trochę pomieszałeś - bo w pierwszym poście - potrzebujesz aparatu z interwałem, a teraz mówisz o czymś innym - i to drugie będzie z pewnością trudniejsze i kosztowniejsze.
          Pozdrawiam,
          Michał

Komentarz

• miszaqq
            Uzależniony
            • 2006
            • 678

Zamieszczone przez Rafał205
            Dokładnie mówiąc chodzi mi oto żeby jeden aparat stał na statywie ustawiony i gotowy do "akcji" a ja z drugim aparatem w ręku i w momencie, kiedy zrobię pierwsze zdjęcie aparatem w ręku to żeby ten na statywie robił mi np. sekwę

Kto poradzi, co robić ?
            Czy inwestować, np. eos-a 100 ?
            Czy coś innego?

Nie ukrywam ze zależy mi na tanim rozwiązaniu.
            takie cos to da ci dopiero pocket wizard i to bedziesz musial nawet zainwestowac w PocketWizard MultiMAX, jeden transmiter a drugi transceiver
            Enjoy the creative freedom of a PocketWizard wireless triggering system, with TTL capability. Convenient for both professional and amateur photography.

tutaj masz pokazane jak to wyglada na 3 1d'nkach (filmik juz byl na forum):

tanie to napewno nie bedzie, ale jakos innej mozliwosci nie widze
            Ostatnio edytowany przez miszaqq; 5976.
            EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Rafał205

Dzięki za informacje i przepraszam za zamieszanie ale porostu próbowałem wykombinować coś tańszego niż wizard max ..... no cóż nie wyszło mi :P

Komentarz

• Krismar72
                Bywalec
                • 2008
                • 124

A to mnie zatkało. Mniej więcej od pół roku jestem posiadaczem EOSa 100 a nie wiedziałem dotąd, że posiada taką funkcję, o jakiej mowa na wstępie. Może mi ktoś bliżej wytłumaczyć, jak takową uruchomić. Pierwsze słyszę...

Komentarz

Pracuję...