View Full Version : Fotografia miesi±ca - lipiec - g³osujemy!

Kubaman
12-08-2008, 20:30
Witam,

w zwi±zku z okresem wakacyjnym tym razem by³o bez przypominajki. Zg³osi³o siê siedmiu autorów, jeden mia³ problem z czytaniem regulaminu i zosta³o nam sze¶æ zdjêæ do oceny. My¶lê, ¿e bêdziecie siê dobrze bawiæ.

Jadê teraz na wakacje, wiêc w sierpniu przypominajki te¿ nie bêdzie, chyba ze zatrudnicie innego ¿yczliwego moda :)
Pozdrawiam
Kuba

Tu g³osujemy: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=37272

adamek
13-08-2008, 08:42
no w³a¶nie.
nie ma przypominajki, nie ma zdjêæ. ;)

ewa_olsztyn
13-08-2008, 13:47
Ja te¿ tak mam :( - zapomnia³am.
Musi byæ przypominajka...

BuRton
13-08-2008, 21:57
W zwi±zku z okresem wakacyjnym zamiast g³osowaæ np. na 30 zdjêæ (bo teoretycznie wiêcej osób ma czas na fotografowanie) mo¿emy g³osowaæ na 6 ...hm...fotek :/ .

Szkoda. Mo¿na by³o by podnie¶æ poziom konkursowych zdjêæ a tak jest s³abiutko. Nie zapomnia³em. Czeka³em na proponowan± przez Kubê zmianê opisywania wys³anych na konkurs zdjêæ.

roger-krk
14-08-2008, 16:07
A ju¿ siê czai³em, ze pierwszy raz wy¶le co¶ na fotkê miesi±ca... No trudno mo¿e w sierpniu bêdzie co¶ lepszego;D

DonBolano
14-08-2008, 17:32
A jak usunac EXIF?

sniper88
14-08-2008, 17:37
http://canon-board.info/showthread.php?t=12674
http://canon-board.info/showthread.php?t=12880

Kubaman
03-09-2008, 22:14
Wakacje za nami, nieco lu¼niej siê zrobi³o ale wracamy do podsumowania rywalizacji :)

Mi³o mi poinformowaæ, ¿e w lipcowej edycji konkursu Fotografia Miesi±ca zwyciê¿y³ kolega sniper88 za zdjêcie nr 1. Uzyska³ 77 g³osów spo¶ród 220 (35%)

Gratulujê!

Przypominam, ze zwyciêzca ma prawo do publikacji w czasopi¶mie Lustrzanka i bierze udzia³ w g³osowaniu rocznym.

Podajê uczestników konkursu w czerwcu w kolejno¶ci publikacji zdjêæ:
1) sniper88
2) Dzygit-Dublin
3) J.T.
4) £ukasz Wiszniewski
5) Azgar
6) podstawe

Dzygit-Dublin
04-09-2008, 03:34
witam
Gratulacje Sniper88 , uff a tak blisko by³o.

Gratulacje i pozdrawiam
Darek

ewa_olsztyn
04-09-2008, 10:35
Sniper! Gratulacje! Uda³o Ci siê wywo³aæ u mnie lêk wysoko¶ci tym zdjêciem. Do szczê¶cia zabrak³o mi jakiego¶ magicznego ¶wiat³a..

sniper88
04-09-2008, 10:54
Dzieki wszystkim za dobra zabawe:)
Sniper! Gratulacje! Uda³o Ci siê wywo³aæ u mnie lêk wysoko¶ci tym zdjêciem. Do szczê¶cia zabrak³o mi jakiego¶ magicznego ¶wiat³a..
Bylem tam (a raczej bylismy razem z kolega) o wschodzie slonca, ale udalo mi sie zrobic moze 5 zdjec i przyszly chmury, wiec magicznego swiatla zabraklo.
Za niedlugo wrzuce na forum wiecej zdjec z tamtego miejsca, i jeszcze kilku innych:) Duzo tego mam:mrgreen:

seja
04-09-2008, 12:25
Sniper gratulacje. Przedewszystkim musia³y z tamt±d byæ inne ciekawe widoczki. Fajnie oddana przestrzeñ ale jak dla mnie za du¿o niebieskiego w tle. Czy robi±c to zdjêcie równie¿ sta³e¶ w podobnym miejscu jak uwieczniona postaæ??

sniper88
04-09-2008, 12:45
Sniper gratulacje. Przedewszystkim musia³y z tamt±d byæ inne ciekawe widoczki. Fajnie oddana przestrzeñ ale jak dla mnie za du¿o niebieskiego w tle. Czy robi±c to zdjêcie równie¿ sta³e¶ w podobnym miejscu jak uwieczniona postaæ??

Stalem nad przepascia (czy raczej siedzialem na krawedzi), ale w porownaniu z tym co widac na zdjeciu, to bylo nic;)
Wiem ze za duzo niebieskiego, fotke mialem mozliwosc obrobic w bibliotece na monitorze ktory potrafil cuda wyswietlic, wiec jakosc jest nie taka, jakbym chcial. Jak bede za niedlugo pokazywal zdjecia, to to sie doczeka lepszej obrobki:)

DonBolano
04-09-2008, 12:59
Gratuluje. Bardzo dobre zdjecie

BuRton
04-09-2008, 14:55
"Lipcowy" zwyciêzco. Dlaczego tak niefortunnie skadrowane zdjêcie ? Centralnie. Osobi¶cie wola³bym wiêcej zobaczyæ widoku po prawej stronie a mniej z lewej. Wij±ca siê rzeka (jak mniemam) "wci±ga³a" by w kadr.

Pozdrawiam :)

sniper88
04-09-2008, 15:08
Niefortunnie, bo zaraz na lewo zaczynaly sie skalki i glazy, ktore by ktos uznal za nieciekawe i w dodatku uciete*. Nie przesowalem kadru w prawo, zeby pokazac jak bardzo ten fragment odstaje od 'zbocza', i wyszlo tak ze jest centralnie;)

*Ale mam jeszcze zdjecia szeroko skadrowane, gdzie widac calosc, lacznie z jeziorem (to nie rzeka:p) i calym zboczem po lewej:)

PS. Ale musze przyznac, ze dalo sie tam zrobic lepsze zdjecia, niz to, tutaj zaprezentowane:) Tyle ze jak wybieralem wlasnie to, to bylem na tyle ograniczony w dostepie do kompa, ze nie moglem przejzec wiecej niz kilku zdjec na raz, i z tych ktore wtedy przegladalem to wydalo mi sie najlepsze:) Na szczescie w domu wypatrzylem jeszcze kilkanascie innych;)

BuRton
04-09-2008, 19:48
Rozumiem :) . Jednak pozory myl± a wyobra¼nia dzia³a ;) . Ja tam widzia³em (widzia³bym) rzekê a jest jezioro :) . Trudno z jeziora zrobiæ rzekê ;) . I po raz kolejny siê przekonujê: jednym z najwa¿niejszych etapów to wybór w³a¶ciwego zdjêcia. Chêtnie obejrzê inne z tej wyprawy.

Gratulujê i pozdrawiam :) .