Sigma Super-Wide II 24mm F2.8 MC AF

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rrrr
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 44

Sigma Super-Wide II 24mm F2.8 MC AF

Witam wszystkich serdecznie chciałem ostatnio zakupić sobie obiektyw szerokokątny i znalazłem Sigma Super-Wide II 24mm F2.8 MC AF w cenie 250zł(używka, ale w bardzo dobrym stanie). To będzie opłacalny interes? Używa ktoś tego obiektywu? Nigdzie nie mogę znaleźć danych o nim (na polskich stronach, ani żadnego testu).

Pozdrawiam Tomek.
    Strona domowa: http://tomaszkotarski.pl
    Tanie strony www na zamówienie.
    Druk wielkoformatowy w świetnej jakości.
  • lynx
    Bywalec
    • 2005
    • 127

Zamieszczone przez Rrrr
    Witam wszystkich serdecznie chciałem ostatnio zakupić sobie obiektyw szerokokątny i znalazłem Sigma Super-Wide II 24mm F2.8 MC AF w cenie 250zł(używka, ale w bardzo dobrym stanie). To będzie opłacalny interes? Używa ktoś tego obiektywu? Nigdzie nie mogę znaleźć danych o nim (na polskich stronach, ani żadnego testu).

Pozdrawiam Tomek.
    Optycznie niezły, lecz to starszy model Sigmy i nie działa z puszkami cyfrowymi od 300D do najnowszych (error99)

Komentarz

• Rrrr
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 44

Zamieszczone przez lynx
      Optycznie niezły, lecz to starszy model Sigmy i nie działa z puszkami cyfrowymi od 300D do najnowszych (error99)
      Bardzo dziękuję. Nie wiedziałem że nie działa z cyfrówkami. To już wolę dozbierać kasę i kupić tą sigmę tylko ze światłem 1.8 =].

Pozdrawiam Tomek.
      Strona domowa: http://tomaszkotarski.pl
      Tanie strony www na zamówienie.
      Druk wielkoformatowy w świetnej jakości.

Komentarz

• usef
        • 2009
        • 9

A czy ktoś z Was się orientuje czy możliwa jest w tej Sigmie rechipowanie, aby działała na innych przesłonach niż 2.8 bez Errora 99?

Komentarz

• RomanS
          Uzależniony
          • 2007
          • 830

Pewnie jak jest mozliwa(a najprawdopodobniej jest) to jest to malo oplacalne, koszt napewno pareset zl.

Komentarz

• gixxxer
            Bywalec
            • 2009
            • 128

Zamieszczone przez lynx
            Optycznie niezły, lecz to starszy model Sigmy i nie działa z puszkami od 300D do najnowszych (error99)
            przy każdej wartości przesłony nie działa?

Komentarz

• mate00sh
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1312

Zamieszczone przez usef
              A czy ktoś z Was się orientuje czy możliwa jest w tej Sigmie rechipowanie, aby działała na innych przesłonach niż 2.8 bez Errora 99?
              W tej już na pewno nie. To jest bardzo stary obiektyw. Ja mam trochę nowszą Sigmę 28-70/2.8 i niestety już nie dało rady.

Komentarz

• usef
                • 2009
                • 9

Zamieszczone przez mate00sh
                W tej już na pewno nie. To jest bardzo stary . Ja mam trochę nowszą Sigmę 28-70/2.8 i niestety już nie dało rady.
                No to mnie zmartwiliście miałem to szkło z Minoltą D7D, bardzo fajnie się sprawowało a kosztuje grosze. Profilaktycznie wysłałem zapytanie do Sigmy, zobaczymy co odpiszą...

Komentarz

• krzychoo
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 349

Raczej nie licz na wymianę chipa. Kilka lat wstecz chciałem zrobić to samo w Sigmie 300/4 APO macro - serwis rozłożył ręce.
                  Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Komentarz

Pracuję...