Awaria Canona A75

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • popi
    Początki nałogu
    • 2007
    • 390

Awaria Canona A75

witam, dzisiaj chcialem skoczyc sobie na lekko xtremalny wypad do lasu na rowerze i uchwycic to aparatem zamontowanym na kierownicy, wlaczam a75 a tu kiszka nie dziala, tzn wlacza sie, wyswietlacz dziala, ale nie pokazuje jakby tego co chce fotografowac, ostrzy, robi zdjecia, ale zdjecia wychodza takie:

aaa i migawka jest caly czas zamknieta, otwiera sie jak nacisne spust robienia zdjecia.

co z tym fantem zrobic?? czyzby padla matryca??

P.S a jeszxzce przedwczoraj dzialal,
    sigpic
  • Pabloq

Witaj.

Miałem identyczne objawy w A70. Było o tym dość głośno, niestety nie posiadam linków w tej sprawie bo aparat zmienił właściciela. Naprawiają na żytniej za darmo nawet po gwarancji.

Komentarz

• grigori24

Witam!

Kilkanaście dni temu postanowiłem zrobić parę fotek Canonem A-75 i miałem podobne objawy jak u popi.

Aparat posiadam kilka lat do tej pory byłem z niego zadowolony zrobił mnóstwo pięknych fotek i postanowiłem go naprawić.Myślę że padła matryca.
      Pytanie brzmi czy Serwis Canona wymieni matrycę bezpłatnie(po gwarancji) ?
      Co powinienem zrobić i gdzie się zgłosić z moim aparatem?
      Proszę o szczegóły.
      Z góry Dziękuje!

Grzegorz.

Komentarz

• Michal_II
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 47

Witam,

Problem z wadami matryc (wyprodukowało chyba Sony) do kilkunastu modeli w tym do A75 był opisywany kilkukrotnie.

Oddaj aparat do serwisu na Żytniej (Warszawa), zostanie wymieniona bezpłatnie w ciągu 14 dni. Naprawa jest bezpłatna bez względu czy masz gwarancję czy już nie.

Problem np u mnie i w kilku conajmniej jeszcze przypadkach polaga na tym, iż po wymianie matrycy na zdjęciach jest widoczny dość mocno moim zdaniem zafarb różowy/czerwony.

Naprawiałem kilka aparatów i w jednym problem ten wystąpił, aparat miał mieć powtórnie wymienioną matrycę (nie wiem czy w końcu wymienili, niby tak), ale problem jest nadal.

W nabliższym czasie powtórnię jadę z tym problemem.

Komentarz

• grigori24

Michal_II dziękuje za odpowiedź. Czy możesz podać mi dokładne namiary.Czy najpierw muszę się z nimi skontaktować telefonicznie czy od razu wysłać?
          Bardzo będę wdzięczny za wszystkie cenne rady ( przesyłka).

Komentarz

• Pabloq

Jeśli popsuł Ci się Twój sprzęt fotograficzny i nie wiesz co z nim zrobić skontaktuj sie z nami. Profesjonalnie doradzimy i naprawimy Twój sprzęt.

Komentarz

• grigori24

Jeszcze jedno pytanko co mam zaznaczyć w formularzu naprawy?
              Rodzaj naprawy:

a) Gwarancyjna
              b) Odpłatna
              c) Przedsprzedaż

Pozdrawiam Grzegorz.

Komentarz

• Pabloq

Nic, bynajmniej ja tak zrobiłem. Opisałem usterkę i napisałem co podejrzewam.

Komentarz

• grigori24

Wielkie dzięki!
                  Jak tylko coś załatwię to dam znać.

Grzegorz.

Komentarz

Pracuję...