40d i nieprecyzyjny wskaźnik naładowania baterii

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • prezes81
    Coś już napisał
    • 2007
    • 89

40d i nieprecyzyjny wskaźnik naładowania baterii

Wiem że jest to wada 40d i w ogóle chyba serii xxd ale u mnie jest tak że bateria co dopiero naładowana po jakimś czasie na aparacie wyskakuje że jest jedna kreska i zaczyna migać. Pare razy zdarzyła się że w ogóle się wyłączył, a jak wyciagnołem bateria i włożyłem ponownie to nagle pokazuje że jest cała. Zastanawiam się czy w innych 40d też tak jest czy to mój jest wadliwy.
  • dr11
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1143

Zamieszczone przez prezes81
    ...a jak wyciagnołem bateria i włożyłem ponownie to nagle pokazuje że jest cała...
    I jak długo tak pokazuje? Jeśli jakieś 3 minuty albo 10 zdjęć a potem znowu wskaźnik leci, to raczej bateria do wymiany.
    .

Komentarz

• prezes81
      Coś już napisał
      • 2007
      • 89

No własnie sie zastanawiam bo kupiłem sobie druga baterie nie orginalna, ale wkładam ją do ładowarki i pokazuje ze jest pełna. Ale chyba masz racje bo po jakimś czasie znowu pokazuje w aparacie jedną kreske.

Komentarz

• dr11
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1143

Wina baterii, ja tak miałem z Energizerem. Po 2 tygodniach normalnego używania, jak chciałem kolejny raz ją naładować, ładowarka pokazywała ją pełną a aparat pustą. Nie pomagało nic. Wymieniłem na gwarancji i teraz jest ok. Nawet bardziej ok niż na oryginalnej.
        .

Komentarz

• prezes81
          Coś już napisał
          • 2007
          • 89

Tak tez zrobie Dzieki za pomoc

Komentarz

Pracuję...