View Full Version : [Kuleczka] Przyszła pora wypróbować

Kuleczka
05-08-2008, 14:13
Przyszła pora wyprubować

Po czterech tygodniach od kupienia przyszła pora wypróbować nowego D40.
Dobry aparat, ładna modelka i przyjemne plenery to podobno sukces każdego, kto pstryka.
Ten weekend i poprzedni miną na pstrykaniu.
Jedno co mogę o nim powiedzieć, że jest cholernie szybki.
Resztę sami zobaczcie. Polemika, komentarz zawsze się przyda.
Dwie sesje. To co niżej.

Reszta:
Pierwsza TUTAJ (http://www.formatfoto.pl/paula/)

Druga TUTAJ (http://www.formatfoto.pl/dominika/domi1.htm) Druga bardziej dla dorosłych:smile:
==========================

Pierwsza:

http://www.formatfoto.pl/paula/paul01.jpg http://www.formatfoto.pl/paula/paul21.jpg

==========================
Druga:

http://www.formatfoto.pl/dominika/domi05.jpg http://www.formatfoto.pl/dominika/domi24.jpg

robgr85
05-08-2008, 15:23
Dobry aparat, ładna modelka i przyjemne plenery to podobno sukces każdego, kto pstryka.

ja bym w tym zdaniu zmienił wyraz aparat na pomysł.

hmm... modelka może i ładna, ale nic więcej. Zdjęcia takie jakieś... pstryki? Słabe światło, kiepskie lokalizacje...

chuckyy
05-08-2008, 15:25
IMO slabe kadry... Zazdroszcze modelek ;)

piszczal
05-08-2008, 15:26
nic mnie nie zainteresowało, ani światło ani aranżacja, takie bardzo dokumentacyjne i raczej męczące, przykro mi

fahrenheit
05-08-2008, 16:51
modelki nie ma co oceniać, bo to szowinizm, ale zdjęcia nie wydobywają z niej wszystkiego. Też jestem świeży i może efekt cieni na niej, czyli na niektórych zdjęciach cześć modelki jest w cieniu był zamierzony ( choć wydaje się mocno przypadkowy), ale nawet jako amator nie wrzuciłbym zdjęcia, na którym jest cień od statywu bo to już trąci mega-amatorszczyzną. Nie mniej, gratuluję ładnej sesji i namówienie Pani na takie zdjęcia i pozwolenie na ich opublicznianie

Mac
05-08-2008, 16:54
No niestety zdjęcia nie są ciekawe, trochę takie bez pomysłu. Dziewczyny ładne ale trochę zmarnowałeś sesję i modelki.
Próba przez "o z kreską" tak przy okazji.

Rafał32
05-08-2008, 17:06
Kicz sesja....może lepiej landszafty fotografuj?

Kuleczka
05-08-2008, 17:30
....ale nawet jako amator nie wrzuciłbym zdjęcia, na którym jest cień od statywu bo to już trąci mega-amatorszczyzną.

Masz racje. Na pierwszym to nawet blendy zapominałem zabrać.
A co tam, niech sobie zostanie :-):smile:

Czasami aż trudno uwierzyć jak odmienne opinie potrafią być na temat tego samego (tych samych) zdjęcia w zależności gdzie się je pokaże.
„Wszak praw jest że każdy widzi inaczej….
Nie mniej jednak dziękuję.
Pozwolę sobie za jakiś czas przedstawić…. a, może na razie nie powiem
:smile::smile:

lukep
05-08-2008, 17:31
Ani sesja, ani modelki, ani plener. Ani...
Srednia krajowa - przykro mi, we wszystkich aspektach.
Najwazniejsze to nie poddawac sie i prObowac dalej!
Pamietam pierwsza moja sesje nude, to byla dopiero tragedia... ;>

Zdrowko

Vitez
05-08-2008, 21:35
Jedno Ci się chwali Kuleczka (bo kojarzę Cię z innego forum...) - tyle lat robisz zdjęcia i ciągle ten sam poziom, te same pomysły, to samo wykonanie. Niestety, za wysoki to ten poziom nie jest i ani modelka+aparat+plener tego nie poprawiają. Ale przynajmniej nie jest gorzej ;) .

Przypomnienie oceniającym bo nie wszyscy wszystkie posty Kuleczki czytali - to nie są jego początki fotografowania, tylko początki fotografowania cyfrą. Już niejedną modelkę rozebrał, z podobnym efektem...

A tak przy okazji - dla samego szacunku wobec czytających - popracowałbyś nad ortografią :roll: :
http://bykom-stop.avx.pl/czymsprawdzac.html

ABJ
05-08-2008, 21:45
nie podoba mi sie takie pstrykanie po krzakach, modelka wyszla bardzo niekorzystnie, swiatlo i obrobka (albo jej brak) lezy. Nie poddawaj sie i walcz, ale z tego co widzialem to landszafty wychodza Ci o niebo lepiej. Rozumiem potrzebe poogladania sobie mlodych lasek, ale lepiej zeby to zostalo na twoim komputerze. Za "Australie" szacun, za to wyzej, lincz :)

Adso
06-08-2008, 07:52
a ja mam jeszcze dwie uwagi dotyczącą zdjęć znajdujących się w galeriach, do których linki podałeś. Ja wiem, że trudno jest może powiedzieć modelce "ściągnij buty", ale skoro ściągnęła już z siebie wszystko inne to pozostawienie jej w butach to nie najlepszy pomysł. Oczywiście to moje zdanie, być może takie są zasady żeby buty zostawiać, ale mnie to drażni i skojarzenia mam niezbyt "artystyczne":). Druga uwaga: kazałeś wleźć modelce do wody...i tyle...i rób sobie co tam chcesz a ona nie za bardzo wie co ma robić...a można było zmoczyć ją trochę, albo nawet nie trochę, mogła robić coś w tej wodzie a nie tylko stać. Po kiego grzyba narażać modelkę na reumatyzm bez powodu?:). Co do reszty wrażeń to nie będę powtarzał tego co już zostało napisane.

robert lubanski
07-08-2008, 13:06
no niestety wszyscy wy ci Panowie racje macie - klimat z tygodnika "razem" nie obrazajac tegoz

gietrzy
07-08-2008, 13:14
Jedno Ci się chwali Kuleczka (bo kojarzę Cię z innego forum...) - tyle lat robisz zdjęcia i ciągle ten sam poziom, te same pomysły, to samo wykonanie. Niestety, za wysoki to ten poziom nie jest i ani modelka+aparat+plener tego nie poprawiają. Ale przynajmniej nie jest gorzej ;) .
Przypomnienie oceniającym bo nie wszyscy wszystkie posty Kuleczki czytali - to nie są jego początki fotografowania, tylko początki fotografowania cyfrą. Już niejedną modelkę rozebrał, z podobnym efektem...

Vitez, możnaby powiedzieć przygadywał kocioł garnkowi... nie chciał byś słyszeć co się mówi o tobie jako fotografie i twoich fotach. Kilka razy udało mi się usłyszeć to i owo, co osobiście mnie wqr-ło, bo nie lubię jak ktoś z siebie robi Ansela, ale jedno jest dla mnie pewne: charakter masz po kotach :mrgreen:

Vitez
07-08-2008, 15:14
Vitez, możnaby powiedzieć przygadywał kocioł garnkowi... nie chciał byś słyszeć co się mówi o tobie jako fotografie i twoich fotach.

Wiem co się mówi a ty możesz się domyśleć gdzie mi to lata :twisted: .

lempl
07-08-2008, 15:37
gietrzy: Wara od kotów!!!;)

Każdy ma czasem gorszy dzień, ale też mi się wydaje że trochę przesadziłeś Vitez:(

Viracocha
07-08-2008, 16:02
Nie przesadzajmy z tym krytykowaniem krytyków, nawet jeśli jest to Vitez ;).
Za to co Kuleczka zrobił, należą mu się dosadne słowa. Takie fajne dziewczyny mu cycki pokazują, a ten im porobił zdjęcia jakby pierwszy raz aparat w ręku trzymał. Jedynym usprawiedliwieniem mogą być trudności ze skupieniem podczas fotografowania... ;)

nagor
07-08-2008, 16:40
no ok ale wiekszośc zdjęc to dziewczyny z zamkniętymi oczami lub mocno przymrużonymi co mi się zupelnie nie podoba..

Kabu
07-08-2008, 17:31
Zdradź mi no chłopie jak ty to robisz że te dziewczyny się tak chętnie rozbierają, może i ja za jakiś czas jakiś akt albo nude bym zrobił :)

ewa_olsztyn
08-08-2008, 13:18
Vitez, możnaby powiedzieć przygadywał kocioł garnkowi... nie chciał byś słyszeć co się mówi o tobie jako fotografie i twoich fotach. Kilka razy udało mi się usłyszeć to i owo, co osobiście mnie wqr-ło, bo nie lubię jak ktoś z siebie robi Ansela

Gratuluję :evil:
Bardzo "elegancko" reagujesz na krytykę, o którą się sam dopraszałeś ...

ale jedno jest dla mnie pewne: charakter masz po kotach :mrgreen:

Myślę, że to wielki komplement dla Vitez'a, koty mają wspaniałe charaktery :D

wojkij
08-08-2008, 15:33
Oj zmarnowany potencjal, zmarnowany :mrgreen:

Zdjecia bardzo slabe - smiem stwierdzic ze gdyby nie modelki z niekompletna garderoba to nie bylo by tu nawet jednego komentarza - zdjecia na poziomie tematu w stylu "moje poczatki" itd.

Btw to rozklada na lopatki.
http://www.formatfoto.pl/paula/paul07.jpg

Vitez
08-08-2008, 17:31
Każdy ma czasem gorszy dzień, ale też mi się wydaje że trochę przesadziłeś Vitez:(

A mi się nie wydaje. W tym wątku oceniamy zdjęcia Kuleczki, nie moje. Mogłem po prostu usunąć offtopa gietrzy ale wtedy to by dopiero była afera ;) .

Adso
08-08-2008, 18:24
jedno co można powiedzieć na pewno to to, że Kuleczka ma dar przekonywania :))) modelek:)))

lempl
08-08-2008, 22:31
A mi się nie wydaje. W tym wątku oceniamy zdjęcia Kuleczki, nie moje. Mogłem po prostu usunąć offtopa gietrzy ale wtedy to by dopiero była afera ;) .

Oceniamy zdjęcia, które są... jakie są:), ale w twoim drugim akapicie ja widzę raczej żenującą wycieczkę osobistą niż ocenę zdjęć.
No, ale ja podobno dziwny jestem...

Chyba, że ja czegoś nie rozumiem i tak jak pisze ewa_olsztyn gietrzy to Kuleczka.

A najlepiej wywal cały OT do pralni, bo to naprawdę, jak to mówią, 'zenua'.

djcargo
08-08-2008, 23:36
Ja się nie znam na robieniu zdjęć modelkom, ale i tak się wypowiem ;]
Jak dla mnie kolory sprane, pozy sztuczne, piersi i pośladki ładne :) Ale nawet dzięki nim zdjęcia się nie bronią - widać pomysł był, ale z wykonaniem ciut gorzej...

arturs
09-08-2008, 10:59
Gratuluję :evil:
Bardzo "elegancko" reagujesz na krytykę, o którą się sam dopraszałeś ...

?? Gietrzy przecież się nie prosił o żadną krytykę..

Chyba, że ja czegoś nie rozumiem i tak jak pisze ewa_olsztyn gietrzy to Kuleczka.

Coś się Ewie pomyliło.. gietrzy nie jest nawet podobny do Kuleczki ;) chyba że na swojej stronie kol. Kuleczka dał nie swoje zdjęcie..

A najlepiej wywal cały OT do pralni, bo to naprawdę, jak to mówią, 'zenua'.

A z tym się zgadzam..
Zdjęcia też raczej nie przemyślane - takie pstryki na szybko na zasadzie, jest goła modelka - pstryknąć i spadać żeby nikt nie nadszedł.. Koledze Kuleczka polecam dział "Ludzie/AKT" na forum nikona.. tam znajdzie sporo rad jak fotografować akty..

ewa_olsztyn
10-08-2008, 09:00
?? Gietrzy przecież się nie prosił o żadną krytykę..
Coś się Ewie pomyliło.. gietrzy nie jest nawet podobny do Kuleczki ;) chyba że na swojej stronie kol. Kuleczka dał nie swoje zdjęcie..

Racja - pomyliło mi się. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że Gietrzy wystapił bardzo gwałtownie i jakoś tak automatycznie pomyślałam, że on jest autorem zdjęć.. Sorry Gietrzy - faktycznie nie dopraszałeś się krytyki.

Witos
11-08-2008, 17:35
Vitez-ale takie uwagi odnośnie pisowni, do Kuleczki powinny być napisane na PW. regulamin się kłania, punkt 6-sty

Vitez
11-08-2008, 18:36
Vitez-ale takie uwagi odnośnie pisowni, do Kuleczki powinny być napisane na PW. regulamin się kłania, punkt 6-sty

Moderatorowi wolno publicznie zwracać uwagę użytkownikom (fragment pkt 1 Zasad Porządkowych).
Jeśli się z tym nie zgadzasz to Pkt 3 Zasad Porządkowych polecam.

Witos
13-08-2008, 18:32
Ludzie gdzie ja mieszkam? w Chinach!!! ;)

Vitez
14-08-2008, 14:44
Ludzie gdzie ja mieszkam? w Chinach!!! ;)

Nie. Po prostu piszesz na prywatnym forum na którym demokracja nie ma zastosowania. Sam w to wdepnąłeś akceptując Regulamin przy rejestracji ale nie ma problemu - nikt nikogo na siłę tu nie trzyma (nie wiem jak w Chinach wygląda polityka emigracyjna ;) ).

Witos
14-08-2008, 19:54
Octalog moderatora

1. Moderator nie nabija postów - moderator ma wiele do przekazania
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie
3. Moderator nie obija się - moderator czuwa
4. Moderator nie rozmywa tematu - moderator przypomina o innych ważnych sprawach
5. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę
6. Moderator nie flooduje - moderator ekspresywnie wyraża swoje myśli
7. Moderator nie wykłóca się - moderator szkoli forumowiczów
8. Moderator nie zakłada głupich tematów - moderator sprawdza czujność forumowiczów

Zastanawiam się co jeszcze można dopisać do tej listy?? ;)

Vitez
15-08-2008, 00:55
Zastanawiam się co jeszcze można dopisać do tej listy?? ;)

9. Moderator ma zawsze rację
10. Jeśli Moderator nie ma racji - patrz Punkt 9.

:twisted:

Kuleczka
17-08-2008, 13:09
Tylko za głowę się złapać z zachwytu.
Nie było mnie dwa tygodnie a tutaj tyle komentarzy.
Gdzie goła dupa tam ludzi kupa. :smile::razz:

Vitez, nie musisz się aż tak przedstawiać. Nie mogłem skojarzyć Ciebie, ale już kojarzę.
No cóż, nie mam pretensji do osła jak pierdzi przy mnie. Przecież go nie kopne.
Nie wiedziałem że to jest prywatne forum. Oczywiście już znikam. Myślałem że to jakieś forum posiadaczy aparatów marki Canon. Człowiek omylny jest.
Już pomijam ten wątek, ale w innym zapytałem w sprawach technicznych.
Odpowiedz oczywiście, może dwie na kilkanaście innych fachowców, co to wszystkie rozumy pozjadali, łącznie ze swoim.
I czego bym tutaj miał się nauczyć? Jak zjechać kolegę?
Mogłem sobie kupić Nikona lub przy Olku pozostać.:smile::razz:

Denerwuje,... to może duże słowo, raczej trochę irytuje.
Skąd się wzięła powszechna opinia o moim profesjonalizmie? Nigdy o tym nie wspominałem, nawet brzydzę się tego tytułu. Tytułu amator nie dam sobie nigdy wyrwać.
Pstrykam sobie, bo mi się podoba i nic więcej. A przyrównywanie fotografowania jako metody oglądania cycków jest tak idiotyczne jak porównywanie oglądanie gór do chęci zamarznięcia. Zresztą jest to niespełna 10% wszystkich zdjęć z mojej strony i nie tylko. O czym byście mówili gdybym te zdjęcia usuną? A cha, nie ma o czym. Rzeczywiście wszelkie zdjęcia tutejszych bywalców powalają na kolana.

Nie było mnie dwa tygodnie. Zwiedzałem plaże naszego wybrzeża.
Dla zainteresowanych tutaj http://www.formatfoto.pl/slow/

Ale gdyby temat nie wzbudził zainteresowania i emocji, to dla podniesienia adrenaliny mam też Park Słowiński w wersji „B” http://www.formatfoto.pl/slow/park.htm

Pozdrawiam Was serdecznie i już znikam.
Sorki że wszedłem bez zaproszenia.

Motto: „Każdy dziadek powinien mieć laskę”
http://www.formatfoto.pl/inne/laska.htm

===========
Ps. Dla uprzedzenia ewentualnych pytań.
Rejestracja mojej strony i tytuł Redaktora Naczelnego to jedynie wykorzystanie na swoją korzyść obowiązującego prawa.
Taka działalność umożliwia mi bezproblemowe wejście na wiele imprez.
Stąd możliwość realizacji mojego innego tematu – Reportaż.
Też są jakiś zastrzeżenia? Ale w końcu ja tylko amator.

http://www.formatfoto.pl/kajaki
http://www.formatfoto.pl/sylw08
http://www.formatfoto.pl/gwiazdy/kraw.html

:smile:

Vitez
17-08-2008, 16:02
I tym samym poziom kultury wyrównany do poziomu zdjęć. Naaaraa :twisted: .

robert lubanski
17-08-2008, 22:13
jednak poziom Waszej dyskusji to zenada - z dwoch stron przy czym z jednej z brakiem poszanowania dla polskiej pisowni - jedny slowem standart - kupa mosci panowie

DonBolano
18-08-2008, 09:42
jednak poziom Waszej dyskusji to zenada - z dwoch stron przy czym z jednej z brakiem poszanowania dla polskiej pisowni - jedny slowem standart - kupa mosci panowie

hmm a moze standard???

robert lubanski
18-08-2008, 12:25
hmm a moze standard???

pewnie tak

Adso
18-08-2008, 23:08
Do tej pory uważałem i dalej tak uważam, że najważniejszą rzeczą na tym forum jest możliwość pokazania swoich zdjęć i w wysłuchania (przeczytania) opinii innych na ich temat. Opinii krytycznych i konstruktywnych mogących wnieść coś nowego do późniejszych "dokonań" fotograficznych. Dlatego zawsze wkurzały mnie zdawkowe "do kitu" albo "schowaj sobie do albumu" tudzież "kup sobie książkę i poczytaj a potem rób zdjęcia" bo nie po to oczekujemy na czyjeś opinie żeby dowiedzieć się, że najwłaściwszą drogą do "doskonałości" będzie droga do księgarni. I to czy opinie piszą profesjonaliści czy amatorzy nie ma najmniejszego znaczenia, każde zdanie się liczy i z każdym można polemizować. Tutaj jednak stało się coś dziwnego... Kuleczka pokazał nam swoje zdjęcia a kiedy się okazało, że nikt się nimi nie zachwycił okazało się, że właściwie to on ma to w d..., głębokim poważaniu, bo jest amatorem i pstryka sobie bo tak mu się podoba i nic więcej... i OK, tylko że "amator" to znaczy miłośnik, czyli że powinien lubić to co robi a ze zdjęć to raczej nie wynika natomiast to, że jest amatorem gołych "cycków" i owszem. I po co pokazuje te swoje "pstryki" akurat tutaj, skoro i tak wie, że są super i zdanie o nich ma jak najlepsze i nic nim nie zachwieje, to tego to ja już nie wiem...na osobistej stronie się nie zmieściły? na złość komuś chciał zrobić? Zaiste, nie wiem.
Może jednak szkoda, że nie kupił sobie Nikona, być może na forum Nikona zyskałby uznanie dla swoich zdjęć... chociaż... bywając czasem na tamtym forum, myślę, że przeczytałby dokładnie to samo co i tutaj, tyle że może w łagodniejszej formie, bo oni też potrafią robić zdjęcia i też potrafią odróżnić dobre zdjęcie od ładnych "cycków".
To właściwie wszystko:)

marekb
19-08-2008, 05:24
no jak to...?? kuleczka ma canona...?? pierwszy post i pierwsze zdanie: "Przyszła pora wyprubować

Po czterech tygodniach od kupienia przyszła pora wypróbować nowego D40. ..." ??

Adso
19-08-2008, 17:57
ano...wyszło na to,że ma Canona...i żałuje:)))) Nikonem albo Olimpusem zdjęcia by mu wychodziły lepsze:))) tak czy inaczej prubuje:)))

ewa_olsztyn
25-08-2008, 18:38
Tylko za głowę się złapać z zachwytu.

No nie przesadzaj, nie wszystkie pokazywane tu zdjęcia są AŻ zachwycające :twisted:

Mogłem sobie kupić Nikona lub przy Olku pozostać.:smile::razz:

Firma Canon zapewne się nie pozbiera po czymś takim :mrgreen:

Skąd się wzięła powszechna opinia o moim profesjonalizmie?

Znikąd - czy ktoś tak Cię nazwał???

Nigdy o tym nie wspominałem, nawet brzydzę się tego tytułu. Tytułu amator nie dam sobie nigdy wyrwać.

Spokojnie - nikt nie wyrywa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

O czym byście mówili gdybym te zdjęcia usuną?

O zdjęciach innych - jest o czym 8-)

Rzeczywiście wszelkie zdjęcia tutejszych bywalców powalają na kolana.

A tu się z Tobą zgadzam akurat, w dużej mierze

Sorki że wszedłem bez zaproszenia.

Nie ma za co - tu wszyscy zdaje się bez zaproszenia przychodzą, fajnie jest!

I na podsumowanie:
No cóż, nie mam pretensji do osła jak pierdzi przy mnie. Przecież go nie kopne.

Znany mi z książek mistrz napisał kiedyś:
Nie wydobędziesz pierdnięcia ze zdechłego osła

Skipper
10-09-2008, 21:34
fotki jakie sa kazdy widzi... ale i poziom wypowiedzi niektorych szczegolnie moderatora dostosowal sie do poziomu artystycznego zdjec...
Vitez powiedz mi Ty chciales blysnac czy jaki byl cel Twoich wypowiedzi?
pojechales czlowieka nie zdjecia co byloby poniekad slusznie ale wiesz... chcesz uchodzic za fachowca to dodaj cos konstruktywnego z czego mozna by wyciagnac jakies wnioski na przyszlosc a nie tylko wycieczki osobiste...
czasem jesli sie nie ma nic sensownego do powiedzenia to moze warto wstrzymac sie od glosu... trollowac to mozna wszedzie(sam to czasem robie, wobec potegi absurdu czasem sie nie da inaczej) ale niekoniecznie kiedy sie ocenia cudze fotografie... tym bardziej ze na przykladach mozna sie tak naprawde nauczyc najwiecej wiec powinno tu byc najwiecej konstruktywnej informacji a nie opowiesci jak ktos, gdzies, na jakims forum wkleil cos co sie komus nie podobalo.... a kogo to w ogole obchodzi???

Tomasz Golinski
10-09-2008, 21:44
Skipper, to jeszcze się nie przyzwyczaiłeś do tego?

Skipper
10-09-2008, 21:47
Skipper, to jeszcze się nie przyzwyczaiłeś do tego?

sa gdzies granice i ktos musi czasem powiedzec glosno to co wszyscy uwazaja ale dusza w sobie...

kieza
19-09-2008, 21:30
generalnie standard - naokoło dup faceci dużo gadają ale przeważnie o swoim ego a nie o dupie (maryny)

lucas39
23-09-2008, 21:17
ale po co pisac takie rzeczy? nie nadaje sie na moderatora i tyle.

Panie Adrzej, szkoda sie denerwowac. TE faktycznie nie wyszly.

robgr85
24-09-2008, 00:31
TE faktycznie nie wyszly.

to adresowane do autora tematu? Żeby było zabawniej, gdy temat został założony zdjęć w pierwszym poście było znacznie więcej, a w dodatku znacznie gorszych [tego co było na początku nie da się zapomnieć!] (tych co teraz są akurat nie było, pewnie 'podmiana' plików na serwerze).

Pozdr.

In-victus
24-09-2008, 06:19
Modelka tak ale niestety nic więcej.Poza tym chyba coś nie tak z jakością.

adam.cooly
28-09-2008, 10:01
Ktos sie bardzo natrudzil zeby zrobic te zdjecia i ja osobiscie szanuje go za wklad pracy, jezeli sa slabe to trzeba skrytykowac ale konstruktywnie a nie od razu z blotem zmieszac i nie wiadomo za co bo stwierdzenie "slabe" nic nie wnosi i nie pomaga,
Przy okazji - zaczyna mnie wkurzac usprawiedliwianie hamstwa prywatnoscia forum bo moze lepiej bylo by je nazwac nie "canon-board.info" a "prywatne-board.info" i sprawa byla by jasna i bez watpliwosci dla kazdego
pozdrawiam

adino
28-09-2008, 10:43
kolega dobrze mówi zamiast konstruktywnie dzielić się swoimi uwagami to na PW jada po sobie bo ktos jest lepszy i nie pasuje że inna osoba się dopiero uczy i liczy na bardziej doświadczonych...

robgr85
28-09-2008, 11:12
Ktos sie bardzo natrudzil zeby zrobic te zdjecia i ja osobiscie szanuje go za wklad pracy, jezeli sa slabe to trzeba skrytykowac ale konstruktywnie a nie od razu z blotem zmieszac i nie wiadomo za co bo stwierdzenie "slabe" nic nie wnosi i nie pomaga,

pierwsza sprawa. Zdjęcia, które oglądasz teraz to nie te same zdjęcia które oceniali pozostali forumowicze. Może się wydawać niepoprawne stwierdzenie 'słabe', ale to i tak komplement dla "fotografii" które wszyscy widzieliśmy na początku. Wszystko na nich było ŹLE! Gdybym ja zrobił zdjęcia które kuleczka na początku opublikował, wstydziłbym się komukolwiek pokazać. Chyba każdy widzi jakie zdjęcia robi, ma jakieś minimum samokrytyki i jest świadomy tego, że po publikacji bardzo słabych fotografii ma duże szanse na darmową kąpiel błotną.

Na tym forum wielu użytkowników pokazuje swoje prace, są oni krytykowani przez innych i przeglądając ich galerie można poczytać co jest nie tak, co mogłoby być lepiej/innaczej zrealizowane. Można się czegoś nauczyć nie pokazując swoich gniotów.

Pozdrawiam,

suchyHc
28-09-2008, 11:37
Masz racje. Na pierwszym to nawet blendy zapominałem zabrać.

Czyli jednak wiedziałeś, co to jest blenda - mam Cię!! :p ( vide nasza dyskusja na Maxmodels )

ewa_olsztyn
29-09-2008, 07:14
Zdjęcia, które oglądasz teraz to nie te same zdjęcia które oceniali pozostali forumowicze.

Taka zamiana jest możliwa?
Przecież to robi durniów z tych, którzy piszą...

robgr85
29-09-2008, 07:35

i tu jest pies pogrzebany. Kuleczka zamieścił pliki na własnym serwerze, a jak został skrytykowany to część plików usunął, a za kolejne wstawił inne o tej samej nazwie.

Vitez
29-09-2008, 14:24

Jest możliwa jak ktos wrzuca pliki na własny serwer a nie np imageshack - jak kolega napisał, można łatwo podmienić na inne o tej samej nazwie a więc adresie.
Niestety nie mamy nad tym żadnej kontroli od strony forum. Możemy co najwyżej wywalić linki, czyli zdjęcia a wtedy cały wątek się robi bez sensu.

To już świadczy odpowiednio o autorze...

ewa_olsztyn
01-10-2008, 08:05
Jest możliwa jak ktos wrzuca pliki na własny serwer a nie np imageshack - jak kolega napisał, można łatwo podmienić na inne o tej samej nazwie a więc adresie.
Niestety nie mamy nad tym żadnej kontroli od strony forum. Możemy co najwyżej wywalić linki, czyli zdjęcia a wtedy cały wątek się robi bez sensu.

Taka podmiana to oszustwo. Myślę, że należałoby wywalać linki, bo bez sensu staje się opis zdjęcia, gdy krytykujący napisze, że jest na przykład nieostre, bo jest - autor je podmienia na ostre i... jest jeszcze bardziej bez sensu.

To już świadczy odpowiednio o autorze...

Oczywiście. Ale ktoś niezorientowany pomyśli raczej o krytukującym, że ślepy cymbał jakiś...
Ja bym kasowała cały wątek takiego oszusta. Żadna strata dla forum - przeciwnie.

Vitez
01-10-2008, 17:32
Ja bym kasowała cały wątek takiego oszusta. Żadna strata dla forum - przeciwnie.

Ja bym zostawił... jako świadectwo (i ostrzeżenie) jaki jest ten autor.