Troche moich zdjeczdjecia
[Niedzwiedz] Zdjecia Niedzwiedzia
Zwiń
X
-
[Niedzwiedz] Zdjecia Niedzwiedzia
Tagi: Brak -
-
Jeszcze kilka lat i tez zaczne cos pokazywac z portretów
)))BTW czy strumienice lub swiatło efektowe (tak sie to chyba nazywa ) mozna zrobic z lampy błyskowej tzn mam 3 lampy błyskowe pierwsz główna druga modelujaca i czy z trzeciej mozna zrobic swiatło efektowe ???
Komentarz
-
Nie jestem pewien jakie efekty chcesz uzyskac... ale popatrz sobie po akcesoriach do lamp blyskowych, moze cos ci podpasuje: http://www.lumiquest.comZamieszczone przez Niedzwiedzczy z trzeciej mozna zrobic swiatło efektowe ???Komentarz
-
he dzieki ,
Efekt ktory chce uzyskac ? obwodke ze swiatła na włosach modela
Komentarz
-
Poznęcałem się trochę nad Tobą Niedźwiedź. Nic złośliwego nie mam na myśli - chodzi o konstruktywną krytykę. Jak coś nowego mi wyjdzie (bo na stare patrzec ja sam juz nie mogę) to powieszę w necie - liczę na rewanż.pzdr
Qiq
~~~~~~
http://www.plonacypromyk.i365.pl
EOS 10D, EOS 50e+BP, 4.0-5.6/75-300usm, 4.5-5.6/38-76 (tfu!), AL-1QF, 1.8/50,
Benbo Trekker + Manfrotto 141RCKomentarz
-
Eeee to chyba nie takie trudne... z samego dolu dajesz fleszem skierowanym we wlosy troszke od tylu... tzn ja bym tak probowal ale jeszcze nie probowalem, po to jest wygoda cyfry by probowac 8)Zamieszczone przez NiedzwiedzEfekt ktory chce uzyskac ? obwodke ze swiatła na włosach modela
Komentarz
-
spoko bede musiał przeprowadzic eksperymenty
)) narazie trafilem lampe o LP 84 z fotocela (jakas reporterska z lat 70 ) bedzie zabawa hehe
Komentarz
-
Zamieszczone przez qiqPoznęcałem się trochę nad Tobą Niedźwiedź. Nic złośliwego nie mam na myśli - chodzi o konstruktywną krytykę. Jak coś nowego mi wyjdzie (bo na stare patrzec ja sam juz nie mogę) to powieszę w necie - liczę na rewanż.
Super na to liczylem
) zdjecia sa tam od poczatku jak zaczelem fotografie to taka skala porownawcza dla mnie o moich postepach 
w niektorych makro zeczywiscie GO jest slaba bo robilem ruskim miechem i ob z przyslona 16 a to za malo czasami (paprochy to fefekt z brudnych szkieł
wiele przeszly w tamtym sezonie. ) ale bardzo mi pomagaja wszelkie uwagi
to znaczy ze cos jeszcze ze mnie bedzie
Komentarz
-
Cytat z madrej ksiazki* :Zamieszczone przez Niedzwiedz
he dzieki ,
Efekt ktory chce uzyskac ? obwodke ze swiatła na włosach modela
"Aby podswietlic wlosy swiatlem kontrowym, ustaw zrodlo swiatla za modelem, nieco z boku i ponad nim. Zaloz na zrodlo swiatla tubus i skieruj swiatlo na wlosy. Mozesz tez ukryc zrodlo swiatla nisko, bezposrednio za modelem."
* - National geographic "Szkola fotografowania: Ludzie i portrety"Komentarz
-
Superrr
najbardziej podobaja mi sie organy i pajeczynka
eeech musze jeszcze potrenowac kilka lat
Komentarz
-
Dzięki
Prawdę mówiąc mam siebie za początkującego, w porównaniu do innych fotek zamieszczanych na tej stronie. Szczerze polecam, bo można bardzo dużo się nauczyć, zwłaszcza o foto przyrody. Tam nie ma zmiłuj się! Albo fotka sama się obroni, albo trafia do kosza. Nie ma "pomiędzy". Ale każdy ma swego zajoba
) Nie mógłbym inaczej niż łazić po jakichś porąbanych miejscach lub siedzieć godzinami bez ruchu i czekać żeby w końcu coś wylazło i dało się sfocić. A później i tak pół filmu do kosza
pzdr
Qiq
~~~~~~
-
no tak to jak ty jestes poczotkujacy to ja jestem cimnogrod heheh. dopiero od 1 roku sie w to bawie. To prawda ogladanie zdjeci innych i zastanawianie sie jakie swiatlo i co i dla czego jest rownie wazne co robienie wlasnych zdjeci. tak rozumiem ze czekanie godzinami ..... tak Jak mnie widza ludziska jak po polu na czworakach 2 metrowy gosc o masie niedzwiedzia gania za robalami to sie pukaja w glowe ale oni nie wiedza jaka to daje frajde.
taaakkk polowa filmu do smieci ja wyzucalem czasami cala
)) ale cyfrowy rozwiazala ten problem
)) choc troche zaluje (lubialem wkladac film do aparatu
.
kiedys jak juz zrobie te zdjecie to je wystawie
Komentarz
-
Marzy mi się syfrówka, własnie ze względu na moje ograniczenia finansowe co do ilości filmów i późniejszej obróbki.Zamieszczone przez Niedzwiedz[...ciach...]
taaakkk polowa filmu do smieci ja wyzucalem czasami cala
)) ale cyfrowy rozwiazala ten problem
)) choc troche zaluje (lubialem wkladac film do aparatu
.
Potrzebuję pilnie pewniaka w Dużego Totka!
Może masz?
pzdr
Qiq
~~~~~~
-
witam,
ja tam sie nie znam na fotograii
, mam aparat robie zdjecia, teoria znana, brak talentu
, jak ogladam zdjecia innych to swoje moge tylko do kosza. moze kiedys cos mi wyjdzie to sie odwaze pokazac.
"Fioletowo"- dla mnie bomba.
pozdrawiam
piotrkulapozdrawiam
piotrkula
EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6,
VG-10, SpeedLite 540EZKomentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z
Komentarz