View Full Version : [dr11] By³y je¿owiec

dr11
04-08-2008, 19:49
Ot, taka próba z dziwnym obiektem, jeszcze dziwniej o¶wietlonym. Krytyka i sugestie mile widziane :)

1.
http://img228.imageshack.us/img228/3474/img3425editvx8.jpg

2.
http://img137.imageshack.us/img137/5384/img3430editwg5.jpg

3.
http://img137.imageshack.us/img137/567/img3435editam0.jpg

Paenka
04-08-2008, 19:56
noo dziwne ;) przydaloby sie mo¿e trochê wiecej ostrosci bo nie widac faktury tego jezowca tylko po prostu rozne ko³eczka:)

dr11
04-08-2008, 20:00
Paenka, rozumiem, ¿e masz na my¶li wiêksz± g³êbiê ostro¶ci? Ale poza kó³eczkami i wypustkami ten szkielet nic wiêcej ciekawego nie ma do pokazania ;)

ewa_olsztyn
05-08-2008, 12:07
Mi siê bardzo podoba! £adna faktura - cz³owiek nie jest w stanie stworzyæ takich piêknych rzeczy jak Matka Natura - i ³adnie tê fakturê skomponowa³e¶.

hroopek
05-08-2008, 12:11
trudno mi co¶ powiedzieæ bo nie rozumiem tego co ogl±dam... o jak± krytyke pytasz?

jedrucha
05-08-2008, 12:15
trudno mi co¶ powiedzieæ bo nie rozumiem tego co ogl±dam... o jak± krytyke pytasz?

Chodzi o pokazanie ju¿-martwej natury. Chyba. Bardzo ciekawe zdjêcia :) Jedyne zastrze¿enie mam do jasnego kó³ka w otworze w 1 zdjêciu - trochê odci±ga uwagê (wysz³o w mocnym punkcie).

dr11
05-08-2008, 16:27
Ja tez tego nie rozumialem jak ogladalem ze standardowego punktu widzenia. Ale wlasnie takie podejscie do ksztaltu, formy i swiatla pozwolilo cos wydobyc z tej martwej, wapiennej kulki.
Krytyka? Opinie osob doswiadczonych/bardziej spostrzegawczych/bardziej pomyslowych ode mnie. Czy kadr jest w miare, czy moze nie oswietlac tylko od wewnatrz ale doswietlic od zewnatrz - jednak tracac mocny kontrast. Pare sugestii juz zauwazylem i postaram sie je miec na uwadze gdy bede chcial pokazac cos podobnego w przyszlosci. Dzieki :)

Paenka
05-08-2008, 16:56
dr11 chodzi mi o to, ze wydaje mi sie ( z tego co pamietam), ze je¿owiec jest chropowaty i ma te wypustki wypukle a tutaj wyszlu plasko jakby to byly dziurki a nie wypustki.

3SA
05-08-2008, 17:07
Fajna seria, dr11. Mi siê podoba ta abstrakcja - nie od razu wiadomo co to jest, pobudza wyobra¼niê na maksa.

#1. wygl±da jakby ma³e ¶wiec±ce robaczki schodzi³y w dó³ jaskini (patrz±c od wewn.)

#2. & #3. wygl±daj± jak korona wysadzana diamentami i szafirami

Przyroda jest najlepszym designerem na ¶wiecie, a ludzie tylko powielaj± i kompiluj± to co zobaczyli gdzie¶, kiedy¶...

Pzdr

dr11
05-08-2008, 17:22
dr11 chodzi mi o to, ze wydaje mi sie ( z tego co pamietam), ze je¿owiec jest chropowaty i ma te wypustki wypukle a tutaj wyszlu plasko jakby to byly dziurki a nie wypustki.
Zaiste, szkielet jezowca sklada sie z plytek zrosnietych ze soba w kulke. Na nich sa otworki (tutaj biale) i wypustki (czarne). Z racji tego ze oswietlenie bylo od wewnatrz, tak wlasnie to wyszlo. Wlasnie dlatego mysle, zeby sprobowac dodac swiatla z wierzchu, moze lepiej to bedzie wygladac...

...Przyroda jest najlepszym designerem na ¶wiecie, a ludzie tylko powielaj± i kompiluj± to co zobaczyli gdzie¶, kiedy¶...
True, true :)