problemy z nastawem korekty ekspozycji!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LukaszU
    • 2007
    • 12

problemy z nastawem korekty ekspozycji!!

witam,
    w moim 5D mam mały problem - zauważyłem, że podczas zmiany korekty ekspozycji nie mogę wrócić do 0EV. wyswietlacz pokazuje mi, że mam skorygowane na -1EV, ale gdy wchodzę w korekte ręczną wszystko wydaje sie ok. sprawdzałem w menu i rzeczywiście "pozycja wyjściowa" (podkreślona na zielono) ustawiona jest na -1EV i nie moge jej zmienic na 0EV. czy komus sie cos takiego zdarzyło i wie jak to poprawic bez resetowania ustawień aparatu?
    bede wdzieczy za odp.
    LukaszU

|aparat na zęby|
  • januszP.
    Uzależniony
    • 2006
    • 634

a może przez przypadek nie włączasz włącznika of/on w najwyższy punkt na kreska?. Bo tylko w tej pozycji można kółkiem regulować korektę.

Komentarz

• LukaszU
      • 2007
      • 12

nie, to nie przez to. tak jak napisalem, kółkiem nastawczym moge regulowac korektę, ale i tak nadal jest ona na -1EV
      LukaszU

|aparat na zęby|

Komentarz

• OsMax
        Bywalec
        • 2007
        • 186

A moze to dotyczy korekty lampy ?
        Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Komentarz

• trampek
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1546

Zamieszczone przez OsMax
          A moze to dotyczy korekty lampy ?
          dokladnie. zmieniasz EV dla lampy a nie dla zdjecia. nie wciskaj zadnego z gornych przyciskow tylko daj wlacznik na druga pozycje i podczas pomiaru swiatla (po uruchomieniu swiatlomierza ) mozna korygowac EV
          R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

Pracuję...