moj nowy 70-200 4 L

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • A-la-N
    Coś już napisał
    • 2005
    • 96

moj nowy 70-200 4 L

kupieł nowe szkło 70-20 L i musze sie wam pochwalic drodzy koledzy canonowcy po obiektywik musiałem sie pofatygowac za katowice kilka kilometrów ale to nic. przechodze do sedna podpinam szkło mowie ja pierd..... (uznając wasze racje włączyłem pi-bip patrze przez wizjer a tu mi pieknie wszytko pływa fantastyczne rozmyte tło jeszcze az powiedziałem sobie jeszcze raz ja pied...... po pierwszych testach powiem ze jakosc jest do-sko-na-ła. boze ten af. zeru szumu czuje tylko lekkie przeskoki ale to raczej temat nie wart uwagi. nie wiem jak jest z ff/bf bo jeszcze nie testowałem poniewaz moja drukarka jest do **** jutro sprawde . umieszczam cropa 100% mnie po prostu zszokowało a jak sie wyostrzy o jedną działeczke w szopie to jest masakra. nie ma co ukrywac jestem zachwycony no i kremowy kolor i przednia soczewka mieniąca sie na zielono opisując pierwsze wrazenia musze powiedziec ze to szło to rewelacyjny wybór. AF szybko działa na wszytkich punktach AF. co jeszcze powiedzcie Ci co mają zgadzacie sie zemną ?

ale mam pare uwag
    1)szkło nie jest zabezpieczone przed warunkami atmosferycznymi - brak uszczelki(ktora na marginesie jest w 17-40L f4) ktos wie dlaczego ? ? ?
    2) w komplecie nie było łapy do statywu ktora jest w L 2,8 dziwne to. czy dokupowanie ma sens odpowiadam raczej nie zwazywszy na cene 500 zł
    3)darema sakiewka mogła by bys ciut sztywniejsza
    chyba wiecej na gorąco nie wycisne
    co mam to mam.
    www.aleksanderprugar.com
    http://aleksanderprugar.blogspot.com/
  • Arkan
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1401

Zamieszczone przez A-la-N
    2) w komplecie nie było łapy do statywu ktora jest w L 2,8 dziwne to. czy dokupowanie ma sens odpowiadam raczej nie zwazywszy na cene 500 zł
    nie ma sensu - obiektyw jest na tyle lekki, że spokojnie możesz mocować do statywu body
    Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• A-la-N
      Coś już napisał
      • 2005
      • 96

a z futeralikiem tak juz chyba nie da sie tego wytłumaczyc
      co mam to mam.
      www.aleksanderprugar.com

Komentarz

• Arkan
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1401

Zamieszczone przez A-la-N
        a z futeralikiem tak juz chyba nie da sie tego wytłumaczyc
        Ja tam wolę sakieki niż sztywne etui - lepiej w torbie się mieści. Mam jeden obiektyw w twardym (Sigma 20/1.8 ) i go nie używam.
        Ostatnio edytowany przez Arkan; 391.
        Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

a po co ci drukarka do FF/BF wystarczy linijka/centymetr/gazeta/okladka ksiazki/wzorek na scianie na tapecie/itp, itd ... generalnie kazda rowna powierzchnia z wyraznymi punktami charakterystycznym na ktore bedzie sie lapac ostrosc...
          Instagram

Komentarz

• Czacha
            fotograf
            • 2004
            • 4868

zmienilem nazwe watku - byla malo mowiaca.. i wprowadzajaca w blad, iz moze canon wydal nowy obiektyw
            https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• MrMyster

To foto to z tego szkla?? da sie z niego o niebo wiecej wycisnac. wiec jesli podniecasz sie po uzyskaniu takiej foty...

Komentarz

• MrMyster

mozesz mi pokazac oryginalny plil??

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Arkan
                  Ja tam wolę sakieki niż sztywne etui - lepiej w torbie się mieści. Mam jeden obiektyw w twardym (Sigma 20/1.8) i go nie używam.
                  A mnie zawsze zastanawialo - po co te futeraliki do szkiel? W nich czy sakwach jeszcze do torby wkladac? Toz to moze byc calkiem przykre jak nagle bedzie ptorzeba zmiana szkla a tu nie dosc ze z torby trzeba je wygmerac to jeszcze z futeraliku/sakwy wyciagac.
                  Ja szkla trzymam bezposrednio w torbie, bez zbednych opakowan by byly zawsze jak najszybciej dostepne 8) .

Aha... ja tez zmienilem temat watku bo szkiel 70-200 L to Canon ma 3 rozne modele, z roznymi przeslonami i bajerami.

Komentarz

• A-la-N
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 96

no to jak napisałem jest wycinek z kadru 100% albo jak wolicie plik oryginlany. było ciemno juz. kuferek nie kuferek ale uszczelka mogła by byc to przedatne przeciez wyposazenie
                    Ostatnio edytowany przez A-la-N; 2408.
                    co mam to mam.
                    www.aleksanderprugar.com

Komentarz

• iczek
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 711

Sorry -ale patrzac na te fotke to raczej zrobiles anyt-reklame tego szkla! Znam ten obiektyw i przerazony jestem jak je trafiles z ostroscia...
                      Uszczelka...? To jest sprzet "amatorski" wiec uszczelki firma Canon nie przewiduje. Niestety - cala polityka Canona....

To szklo jest zacne o ile nie uzywasz go do sportu i w ciemnych warunkach.
                      W sumie doskonaly obiketyw, ale przyklad straszny

Sakwy na szkla. Zgodze sie z Vitezem - dodatek dla lepszego poczucia klienta Calkowicie zbedny jesli uzywasz miekkich toreb.
                      FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                      Ptaki
                      Portrety
                      Pejzaż

Komentarz

• Arkan
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1401

Zamieszczone przez iczek
                        .....To szklo jest zacne o ile nie uzywasz go do sportu i w ciemnych warunkach.
                        W sumie doskonaly obiketyw, ale przyklad straszny

Sakwy na szkla. Zgodze sie z Vitezem - dodatek dla lepszego poczucia klienta Calkowicie zbedny jesli uzywasz miekkich toreb.
                        Rozumiem, że mówimy o sportach halowych, bo na zewnątrz używam go z powodzeniem :-). Co do sakw, to miałem na myśli dalsze podróże, podzczas których zabezpieczam sprzęt najlepiej jak się da. Podczas focenia oczywiście szkła mam w torbie w przegrodkach bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń.
                        Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• iczek
                          Uzależniony
                          • 2004
                          • 711

Oczywiscie, ze myślałem o halach
                          co do podrózy to tez oczywiscie, ze sie przydaja
                          FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                          Ptaki
                          Portrety
                          Pejzaż

Komentarz

• Szymański Adam
                            Coś już napisał
                            • 2004
                            • 98

A ja tak bardzo chce kupic te szklo, a tu takie zdjecie ...a fee. Zgadzam sie z iczkiem. Jak to jest "super" to ja go nie kupuje. Znowu sie cholera nabiore jak przy kupnie 17-40, ktore oddalem. Moze ktos ma cos lepszego z tego obiektywu? A moze jest felerny? czyzbym mial zbyt wielkie oczekiwania wobec kazdej "L"-ki. Choc widzialem lepsze fotki z "L"-ek - i nic z tego nie rozumiem!
                            Moze na te szklo tez trzeba wprowadzic watek o numerach seryjnych?
                            Ostatnio edytowany przez Szymański Adam; 845.

Komentarz

• dzi
                              Bywalec
                              • 2004
                              • 240

Zamieszczone przez Szymański Adam
                              czyzbym mial zbyt wielkie oczekiwania wobec kazdej "L"-ki. Choc widzialem lepsze fotki z "L"-ek - i nic z tego nie rozumiem!
                              Rozumiemy Twój żal z powodu pechowego 17-40, jednak zepsuta reputacja odnośnie Lek tyczy się wyłącznie L'ek szerokokątnych, odnośnie dłuższych ogniskowych nie musisz się martwić i obawiać.

Komentarz

Pracuję...