problem ze sciagnieciem szkla z 40d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szups

problem ze sciagnieciem szkla z 40d

witam,

mam wielki problem i jeszcze wieksza PROSBE.
    mam eosa 40 d i nalozony obiektyw 50mm f 1.8, nie da sie sciagnac obiektywu. wciskam przycisk aby odblokowac i przekrecic obiektyw, niestety obiektyw przekreca sie jedynie do polowy i zatrzymuje sie na nie wadomo czym. czy ma ktos doswiadczenie w tym temacie lub moglby mi w jaki kolwiek sposob pomoc?????
  • asdfasfd
    Zablokowany
    • 2007
    • 341

Wyślij do serwisu w Warszawie przy ulicy Żytniej. Pewnie jakaś śrubka w bagnecie korpusu się odkręciła, bo 50/1.8 II jest z plastiku w całości (chyba, że mówisz o wersji I).

Komentarz

• Szczur88
      Początki nałogu
      • 2008
      • 384

Przytrzymaj przycisk odblokowujący w czasie całego obrotu obiektywu, może pomóc
      www.t-jack.pl
      Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• trampek
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1546

jesli jestes starym nikonowcem to krecenie w druga strone moze rozwiazac problem
        R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• krzesz

I jak z tym obiektywem, dało się go odkręcić ? sam jestem ciekaw, bo nigdy nie wiadomo...

Komentarz

• _igi
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2035

Zamieszczone przez trampek
            jesli jestes starym nikonowcem to krecenie w druga strone moze rozwiazac problem
            Haha, ostatnio przyszło mi robić zdjęcia pseudo-nikonowym (fuji) aparatem i garstką*nikkorowych szkiełek, pełne zdziwienie - kółeczko nie po tej stronie (chociaż*plus za dwa kółka), obiektyw kręci się*w drugą*stronę, przysłony chodzą*w drugą stronę, makabra! :P
            5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez _igi
              Haha, ostatnio przyszło mi robić zdjęcia pseudo-nikonowym (fuji) aparatem i garstką*nikkorowych szkiełek, pełne zdziwienie - kółeczko nie po tej stronie (chociaż*plus za dwa kółka), obiektyw kręci się*w drugą*stronę, przysłony chodzą*w drugą stronę, makabra! :P
              pierścień zooma też chodzi w drugą stronę, a na dodatek drabinka ekspozycji odwrotnie i prześwietla zdjęcia jak kreska po lewej stronie. No po prostu makabra, jak tym można robić zdjęcia? ;-)
              Digart

Komentarz

• trampek
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1546

Zamieszczone przez MMM
                pierścień zooma też chodzi w drugą stronę, a na dodatek drabinka ekspozycji odwrotnie i prześwietla zdjęcia jak kreska po lewej stronie. No po prostu makabra, jak tym można robić zdjęcia? ;-)
                drabinka podobno jest customizowana na szczescie bo kto widzial po prawej minus w przrodzie
                R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• asdfasfd
                  Zablokowany
                  • 2007
                  • 341

Nie ma nic dziwnego w drabince ekspozycji ustawionej "odwrotnie". Pamiętaj, że nie wszystkie narody czytają od lewej do prawej jak Polacy. Dla niektórych ustawienie od minusa do plusa może być uciążliwe.

Komentarz

Pracuję...