Czy 350d wyda w sporcie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piootrek

Czy 350d wyda w sporcie?

Witam!
    Przymierzam się do kupna Canona 350d puki co ze standartowym kitem i moje pytanie brzmi czy da rade w fotografii sportowej? Mam pare lamp błyskowych, wcześniej miałem Fuji s9500 i było całkiem całkiem ale przyszedł czas na zmianę i dlatego chciałem się was poradzić.

PS. Jaki obiektyw byście polecili do tego aparatu, do sportu
  • Amok
    Początki nałogu
    • 2008
    • 256

Witaj

Jestem szcz4eśliwym posiadaczem 350 tki... i głównie zdjęcia sportowe robie (deskorolka, rowery itp.)

Aparat polecam jeżeli chodzi o takie zabawy Szczególnie fajnie wychodzi seria
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Komentarz

• gonzo44
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1304

A jaki rodzaj sportu chcesz fotografować?
      Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• marekk_ok
        Uzależniony
        • 2007
        • 821

Zamieszczone przez gonzo44
        A jaki rodzaj sportu chcesz fotografować?
        Dobre pytanie - bo inaczej bedzie przy szachach a inaczej np. F1 :smile:

Komentarz

• Piootrek

Skoki na rowerach ale też czasem jakiś portret bym chciał zrobić.
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Wiem że do tego trzeba różne szkła.
          Ostatnio edytowany przez Gość; 18606. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• gonzo44
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1304

W sprawie portretu to sprawa w miarę prosta bo tu nawet 50/1.8 wystarczy. A Puszka gra mniejszą rolę niż np. dobór oświetlenia.
            A co do skoków na rowerach to możesz się szybko rozczarować szybkością i precyzją AF (szczególnie z kitem), kiepskim servo, dużymi odległościami między punktami AF (lepiej jest już w 400D).
            Jeżeli fundusze mocno ograniczają to może na początek zakup 50/1.8 i najlepszą puszkę na jaką Cię stać.
            Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Piootrek

Sprawa wygląda tak że znalazłem super ofertę tego aparatu i bym go chętnie kupił. o 400d moge co najwyżej pomażyć

Komentarz

• fotna
                Początki nałogu
                • 2004
                • 454

350 możesz kupić za 700-800 zł
                a 400 za 1000 - warto dołożyć.
                Jeśli robiłeś zdjęcia rowerów kompaktem i coś ci wychodziło 400d da radę.
                Jeśli nie robiłeś niczym to będziesz musiał trochę poćwiczyć.
                Nie kupuj 350d do sportu za słabe - może poczekaj i kup 40d albo w ostateczności 400d.
                350d mało czułe boczne punkty af - a przy servo to bardzo przeszkadza.
                Jeśli odrzucisz sport i będziesz robił tylko w studio bez pośpiechu i na środkowym punkcie 350d wystarczy i szybciej dojdziesz do rzeczywistych kolorów z obróbki raw
                miałem 350d i mam 400d i 40d - wiem co pisze bo robię przeróżne zdjęcia również sport i portret
                fotna.dlm.pl

Komentarz

• kubaj
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 280

jesli kupisz i zaczniesz robic zdjecia to sie uda jesli zaczniesz czytac to forum to bedzie ciezko

Komentarz

• Misiaque
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 392

To 350D jest wolniejsze niż kompakt fuji? Bardzo, ale to bardzo trudno mi uwierzyć. No i Kubaj ma rację ;-) Jeśli naprawdę masz super ofertę, to nie będziesz żałował...

Komentarz

• lempl
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 684

Kurczę, czytam co piszecie i się zastanawiam jak 10lat temu ludzie sobie radzili z fotografowaniem sportowców. Jak się dobrze zastanowić, to fotografia sportowa jako dziedzina fotografii musiała być odkryta naprawdę niedawno!
                      A na poważnie, 350d nie jest wcale tragiczny, ale do sportu wygodniejszy powinien być 20d, może Ci się uda go tanio znaleźć. Jeśli nie, to bierz 350d i rób zdjęcia!

Komentarz

• Piootrek

podajecie mi aparaty które są strasznie drogie a robiłem fuji s9500 i troche juz mi sie możliwości skonczyły. Teraz takie pytanie lepszy jest 350d czy nikon d40?

Komentarz

• Alzail
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 574

Obiektyw do sportu to pewnie najlepiej 70-200... chyba że te skoki to ma być dirt/street to wtedy coś szerokiego lub np. rybie oko
                          350D

Komentarz

• lempl
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 684

Jeśli nie chcesz wydawać dużo kasy, to spokojnie bierz 350d. Pomiędzy nim a kompaktem i tak jest przepaść
                            I nie daj się zwariować, bo zaraz się okaże, że bez 1dmk3 i torby eLek lepiej w ogóle sobie odpuścić

Komentarz

• Piootrek

Tylko jeszcze niech mi ktoś odpowie na pytanie czy 350d jest lepsze niż d40 nikona?

Komentarz

Pracuję...