Uwaga na użytkownika allegro seko-polska

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micozi
    • 2006
    • 2

Uwaga na użytkownika allegro seko-polska

UWAGA!!!
    Użytkownik ten sprzedaje tanio karty do aparatów niestety są to podróbki np SanDisk Extreme III 4GB ma tak na prawde 2GB pojemności a przesył danych na poziomie 4mb

Stanowczo odradzam kupno u tego użytkownika
    Fotografia Ślubna
    GoldPhoto.pl
  • Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

Hmm, dlaczego mu nie wystawiłeś negatywa? Użytkownik ma wprawdzie jeszcze mało komentarzy ale 100% pozytywów.

http://allegro.pl/show_user.php?search=seko-polska

Komentarz

• mariusz11
      Bywalec
      • 2006
      • 113

czyżby konkurencja ?

Komentarz

• micozi
        • 2006
        • 2

Po prostu liczę na zwrot kasy a jak od razu wystawie negatywa to się pożegnam z kasą
        Fotografia Ślubna
        GoldPhoto.pl

Komentarz

• lempl
          Uzależniony
          • 2006
          • 684

Zamieszczone przez micozi
          UWAGA!!!
          Użytkownik ten sprzedaje tanio karty do aparatów niestety są to podróbki np SanDisk Extreme III 4GB ma tak na prawde 2GB pojemności a przesył danych na poziomie 4mb

Stanowczo odradzam kupno u tego użytkownika
          Gościu jest dobry skoro potrafi wmówić ludziom, że karty mają 4gb jak na pudełku a nie 2gb jak komputer podaje

Jeśli to co piszesz jest prawdą, to zgłoś sprawę policji i allegro. Proste i skuteczne.

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

Po prostu liczę na zwrot kasy a jak od razu wystawie negatywa to się pożegnam z kasą
            a jak ci zwróci to wystawisz negatywa czy pozytywa?
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• dr11
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1143

Albo producent zmienił design, albo rzeczywiście to coś nie ma nic wspólnego z kartą SanDisk Extreme III 4GB 30MB/s. Tak sobie porównałem zdjęcie z tym co mam w body...
              .

Komentarz

• nowart
                Uzależniony
                • 2007
                • 809

chyba żartujesz... ??
                co ma niby wystawienie opinii za sprzedany towar/transakcję do zwrotu pieniędzy? czy jak ktoś Ci okradnie dom to też nie zgłosisz faktu kradzieży na Policję - gdy złodziej odda Ci skradzione rzeczy - aby nie zszargać nieskazitelnej opinii złodzieja?? No paranoja jakaś!
                w ten sposób grono szmaciarzy na allegro cieszy się nieskalaną opinią bo ludzi, których starali się oszukać udobruchali ... zwrotem własnych pieniędzy... śmiechu warta jest ta bojaźliwość ludzi...
                Przez takich ludzi jak Ty złodziejaszek działa sobie w najlepsze a inni są nadal okradani na zasadzie "sprzedam 100sztuk, 20 się zorientuje to oddam im kasę i zamkną gęby, ale i tak jestem do przodu...".

Teraz się nie dziwię, dlaczego nigdy nikogo nie oszukałem, nie naciągnąłem a mam tyle negatywów na allegro ale ja jakiś dziwny i staromodny jestem...

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Nowart chyba nie zrozumiałaś... kolega najpierw czeka na zwrot kasy a jak ją dostanie to wtedy wystawi negtywa. Przynajmniej tak ja to odebrałem.

Komentarz

• lempl
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 684

Ludzie się boją dostać odwetowego negatywa i TWA kwitnie. Rzecz w tym, że komentarz od sprzedawcy jest tak naprawdę g... warty. Jeśli coś kupujesz to sprzedawca i tak nie ma dużo do powiedzenia, a kupcy i tak raczej będą patrzeć na komentarze z twoich sprzedanych przedmiotów. Też się dorobiłem kilku odwetowych negatywów, ale dopóki moi kupcy są zadowoleni mam negatywy w głębokim poważaniu

Komentarz

• axk
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2027

Zamieszczone przez dr11
                      Albo producent zmienił design, albo rzeczywiście to coś nie ma nic wspólnego z kartą SanDisk Extreme III 4GB 30MB/s. Tak sobie porównałem zdjęcie z tym co mam w body...
                      Od pewnego czasu SanDisk produkuje karty CF serii Extreme w nowym wydaniu graficznym. Zarówno sama karta jak i opakowanie mają inną szatę graficzną niż starsze produkty i stąd częste "niejasności" w kwestii oryginalności danej karty.

EOS + Speedlite

Komentarz

• Kolaj
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 3293

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ktoś próbuje wciskać karty 2GB jako 4GB. O ile prędkości może nie każdy będzie mierzył, to 2-krotnie mniejszej pojemności trudno nie zauważyć. A ograniczona prędkość może wynikać nie tylko z karty ale z użytego czytnika. Kiedy zmieniłem swój czytnik na Sandisk, moje karty dostały nagle niezłego kopa.

Komentarz

• dr11
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1143

Zamieszczone przez axk
                          Od pewnego czasu SanDisk produkuje karty CF serii Extreme w nowym wydaniu graficznym. Zarówno sama karta jak i opakowanie mają inną szatę graficzną niż starsze produkty i stąd częste "niejasności" w kwestii oryginalności danej karty.

http://www.sandisk.com/Products/Cata...pactFlash.aspx
                          No właśnie. Na aukcji SanDisk Extreme III CompactFlash 4GB 30MB/S karta wygląda tak:

Podczas gdy ten model wygląda naprawdę tak:
                          .

Komentarz

• Kolaj
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3293

Moja wygląda tak, jak ta z aukcji, natomiast pokrowiec jest inny. Ma biały napis i nie ma tego logo z prawej strony. A wydaje mi się, że jest oryginalna, bo kupowałem od powszechnie znanego sprzedawcy tych kart, dostałem działający kod do C1 i działa szybciorkiem.

Komentarz

• tom170
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 252

Zamieszczone przez dr11
                              No właśnie. Na aukcji SanDisk Extreme III CompactFlash 4GB 30MB/S karta wygląda tak:

Podczas gdy ten model wygląda naprawdę tak:
                              Ja też mam identyko jak ta z aukcji po prawej stronie... Ale jak ją kupowałem to ani programu nie dostałem a jak później przeczytałem to chyba mial gdzieś być Ani pokrowca nie mam tylko opakowanie ale nie chce mi sie zdjęcia zrobić. Tam gdzie twoja ma 30MB/s moja ma ESP technology znaczek w ksztalcie elipsy. Na zdjeciu z aukcji za bardzo tego nie widac ale chyba jest to samo.
                              EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Komentarz

Pracuję...