Czy to norma, że kitowe szkło nie jest zbyt ostre?
Średnia ostrość kitowego Canon EF-S 18-55
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
-
Komentarz
-
i żeby były piekne to wcale nie znaczy, że koniecznie trzeba się o nie pokaleczyc...
To jest jakaś psychoza z tą ostrościa. Nieważne są inne właściwości optyczne (winietowanie, dystosje, aberracje,..); mało tego - często nieważna treść, temat, kompozycja zdjecia... byle było ostre.
http://canon-board.info/showthread.php?t=18987Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
sprzet jest od wielu lat najlepsza wymowka. zwlaszcza wsrod amatorow, ktorzy z tego powodu powinni najmniej narzekac - szczegolnie teraz, gdy najtanszy DSLR ma mozliwosci i jakosc obrazowania przekraczajaca z okladem potrzeby przecietnego fotografa
Komentarz
-
A no masz racje ja też mam kita i nie sprzedam narazie nie narzekam onanistą nie jestem bo to nie aparat fotki robi tylko fotograf a czasem jakieś niedoskonałości muszą być bo za doskonałe zdjęcie też wygląda niedobrze...Komentarz
-
Niby norma, ale od czego jest w PS funkcja Unsharp Mask
?
Za te pieniądze można to przeżyć
.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Komentarz
-
-
a mnie to co wlasnie piszecie wyzej denerwuje
ostatnio moj znajomy kupil sobie 40d z kitem (18-55) - wczesniej mial kompakta
i pisze mi w 2 dzien ze kit jest do d.... i ze wogole juz mysli zeby go zmienic na jakas L
jak cos takiego czytam to mi cisnienie momentalnie podskakuje-wiele osob robi kitem bardzo dobre zdjecia- wiadomo ze komfort pracy z lepsza optyka jest o wiele wiekszy ale nie przesadzajmy
6D 30D 35 85 70-200 430EX
PozdrawiamKomentarz
-
Nie wiem co rozumiesz przez "nie jest zbyt ostre", ale miałem kita, który w pewnych zakresach ostrością wcale nie odstawał od 17-40... (może też nie mistrz ostrości ale zawsze to eLka)
Ale tak jak prawią przedmówcy ostrość to tylko JEDNA z cech i wcale nie najważniejsza na świecie.
Komentarz
-
Nie wierzę, że żaden z przedmówców nigdy nie krytykował kita, ani nie brał udziału w pogoni za ostrością... jeśli osoba nowa na forum pyta, to reakcja jest jak powyżej, a jestem pewien, że w innej sytuacji, w innym wątku ten sam kit zostałby zrównany z ziemią przez wiekszość tu wypowiadających się
Komentarz
-
Problem polega na tym, że ostrość to tylko jedna z wielu wad kita. Pytanie było akurat o nią, a to jest najmniejszy problem tego obiektywu.
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz