Dpp

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aknoimak

Dpp

Mam Eosa 400D + kita.Robię w Rawach ale nie wiedziałem dotąd że można w tym programie zlikwidować abberacje czy wienietowanie dopóki nie przeczytałem tutaj wątku o wyborze obiektywu zamiast kita. Mam prośbę o wskazanie gdzie w późniejszej obróbce Rawa w DPP można poprawić te wady obiektywu. Piszę to pod kątem wyboru c17-85 is w przyszłości.
  • heniek
    Uzależniony
    • 2004
    • 614

jeśli masz odp. wersję DPP ( ja mam 3.4.1.1) to klikasz kolejno View - Tool palette i masz zakładki Raw, RGB, i kolejna to właśnie NR/Lens - tutaj jest odszumianie i korekcja wad szkieł
    Ostatnio edytowany przez heniek; 254.
    Heniek

Komentarz

• aknoimak

No to mam problem bo mam tylko pierwsze dwie zakładki a nie mam tej trzeciej. Czy można ten program jakoś uaktualnić? Płytkę z taką wersją tego programu dostałem przy zakupie Eosa.

Komentarz

• Twonk
        • 2007
        • 4

Masz tu LINKA. Wystarczy włączyć opcję szukaj na CB.

Komentarz

• magix
          Początki nałogu
          • 2006
          • 298

Zamieszczone przez heniek
          jeśli masz odp. wersję DPP ( ja mam 3.4.1.1) to klikasz kolejno View - Tool palette i masz zakładki Raw, RGB, i kolejna to właśnie NR/Lens - tutaj jest odszumianie i korekcja wad szkieł
          To będzie działać pod warunkiem że twój model aparatu zapisuje w EXIF odpowiednie informacje na temat użytego obiektywu.
          C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
          http://magix.digart.pl/

Komentarz

• Soundman
            Początki nałogu
            • 2008
            • 371

Masz tu jeszcze innego linka z demonstracją i instruktażem DPP w wersji 3,2 więc jak zainstalowałeś sobie z płytki od aparatu to masz jakąś starą wersje sciągnij i uaktualnij na nowszą i będziesz miał NR Lens

Komentarz

Pracuję...