Zabytkowy fragment ul. Nalewki (dziś ul. Bohaterów Getta) wraz z torami tramwajowymi z początku XX wieku
[olszewski] od lewej do prawej - historii przebieg
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Zero komentarzy? Aż tak źle? -
Mnie sie podobaja, samo to ze przedstawiaja cos co niedlugo moze calkiem zniknac.
Ale nic sie niemartw, jeszcze jest wczesnie. Jeszcze kilka godzin i prawdziwi wyjadacze, zaczna wlaczac swoje pecety;-)-40D + -BG E2N + -EF50 f1.4 + -EFS17-55 f2.8 IS USM + -EF24-105 f4L IS USM + -EF70-200 f2.8 IS USM + peedlite 430EX+580EX + 2xanDisk-III 4gb + owe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8)Komentarz
-
To chyba jest zabytek, więc nie nie zniknie
Chociaż przy dzisiejszej administracji...
Temat był założony miesiąc temu
Komentarz
-
Hmm mam wrazenie, ze jednak takie tory moga swietnie wygladac, ale jako czesc jakiejs wiekszej calosci lub jako tlo.. Nawet ze swoja historia i dobrym ujeciem nie ciesza jakos oka.. Takie moje zdanie..Komentarz
-
podoba mi się, ale fajniej by było jakby na obu zdjęciach ostrość była na tej samej wysokości, wtedy te 2 zdjęcia by tworzyły super całość, taka moja prywatna opinia
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today! - by James Dean
www.filipkrawczyk.pl
www.OpenPhotography.pl :rolleyes:Komentarz
-
Jeśli któraś szyna przecinała by kadr z lewej do prawej (bez zakrętu
) było by znacznie lepiej i tytuł by pasował. A tak "Prawy do lewego..." bardziej
. Prawa fotka bardziej przypadła mi do gustu. Inaczej wykorzystał bym tą krzywiznę.
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8Komentarz
-
Dziękuje
Ostrość jest w tym samym miejscu (tak mniej więcej), jednak różnica polega na głębi ostrości.
Tytuł to nie koniecznie to, co widzimy na zdjęciu
Komentarz
-
Wiesz jaki problem mają te zdjęcia ?
Gdybyś nie napisał, że to ulica Nalewki, tory z początku XX wieku, to nikt by o tym nie wiedział. Zaprezentowałeś dwa zdjęcia fragmentów torów, które nic nie mówią, jeśli jest to historia, to niech sama o sobie opowiada, bez zbędnego komentarza.
Podejdź ponownie do tego tematu, tylko zrób go tak, żeby sam o sobie opowiadał.
Tyle z mojej strony.5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
Zgodnie z zasada, ze jedna dobra fotografia zastepuje i 1000 słów?Wiesz jaki problem mają te zdjęcia ?
Gdybyś nie napisał, że to ulica Nalewki, tory z początku XX wieku, to nikt by o tym nie wiedział. Zaprezentowałeś dwa zdjęcia fragmentów torów, które nic nie mówią, jeśli jest to historia, to niech sama o sobie opowiada, bez zbędnego komentarza.
Tyle z mojej strony.
Zgadzam sie
Komentarz
-
A myślisz, że ma to odniesienie jakieś do zdjęcia? Równie dobrze, może to być Skrzyżowanie ul. Ząbkowskiej z ul. Kijowską. Raczej bym szukał w kwestii tytuł&zdjęcie.Wiesz jaki problem mają te zdjęcia ?
Tyle z mojej strony.Ostatnio edytowany przez Olszewski; 7725.Komentarz
-
Wiesz, moim zdaniem, jeśli tłumaczysz co przedstawiłeś na zdjęciu/zdjęciach, no to ma to znaczenie i odnosi się do tych zdjęć.
Jeśli tytuł ma tu pierwszorzędne znaczenie, to też chyba nie bardzo jest trafiony, bo zdjęcie po lewej pokazuje tor prowadzący na wprost, natomiast zdjęcie po prawej łuk który skręca w lewo.
Może zmień tytuł na "Prosto w lewo i na drzewo", tylko dodaj jeszcze zdjęcie drzewa.
Tyle ode mnie, bo widzę*że nie zrozumiałeś tego co do Ciebie napisałem.5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
Umieściłem podpis, bo mam taki zwyczaj. Tak jak Ty piszesz piszesz pod fotografiami, z którego rajdu, tak samo ja pisze z którego miejsca. Tytuł jest trafiony.
Pozdrawiam,Komentarz
-
Czy nie zbyt duża utrata szczegółów w lewym na górze? To chyba nie tylko GO, ale nieco przepalone. To prawe - z równomiernie oświetlonym brukiem chyba lepiej się ogląda. To oczywiście tylko moje zdanie, autor może zrobił to celowo.Pozdrawiam
Marek/BiperekKomentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz