[Soul_Man] MP w skokach przez przeszkody 2008
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Byłem, cykałem, ale obiektyw mi zamydlił 90% fotek...
Twoje bardzo fajne, choć mógłbyś na 4 nie obciąć kasku.www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria. -
Witam, ogólnie ładne ale ten sam problem co u mnie, zdjęcia są zbyt ciemne.Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today! - by James Dean
www.filipkrawczyk.pl
www.OpenPhotography.pl :rolleyes:Komentarz
-
Dzięki za opinie
Co do obcięcia kasku, to nie było łatwo zmieścić w kadrze wszystko co się chciało, skoki są dość nieprzewidywalne ;-) Hmmm, mi nie wydają się za ciemne, może to kwestia monitora?
Żałuję tylko, że nie udało mi się uchwycić taranowania namiotu przez bryczkę, to był hit zawodów
Komentarz
-
-
Wrócę do domu, to Ci wyślę fotkę tego momentuDzięki za opinie
Co do obcięcia kasku, to nie było łatwo zmieścić w kadrze wszystko co się chciało, skoki są dość nieprzewidywalne ;-) Hmmm, mi nie wydają się za ciemne, może to kwestia monitora?
Żałuję tylko, że nie udało mi się uchwycić taranowania namiotu przez bryczkę, to był hit zawodów
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.Komentarz
-
Mi podoba się 1,5 ładne ciekawe i dynamiczne kadry, 4 - szerszym kątem ewentualnie w pionie, ładne kolory, ciemno nie jest, ciemne jest otoczenie zawodów - drzewa w cieniach5 gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8 MK II, Canon 70-200/2.8, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
to tylko 1 %...Komentarz
-
Dla mnie druga seria lepsza.Skoki to bardzo dynamiczna konkurencja.B,wolno,pelen gaz .skok i wyhamowanie.Trudno oddać to na zdjeciach.Potrzebne nieostrosci kopyta podrywajace żwir i inne drobiazgi .Dla fotografa to ostra jazda na granicy nieostrosci.
Pozdrawiam Maćku. :-)Komentarz
-
Nie zgodzę się do końca, ponieważ sam trochę jeżdżę konno. Przejazd powinien być jak najbardziej płynny, to procentuje mniejszą ilością zrzutek i jeśli tempo jest odpowiednie - dobrym czasem. Zmiany tempa wybijają konia z rytmu i powodują, że trudniej dobrać mu kroki - to zupełnie jak ze skokiem w dal. Z reszta w ogóle cała sztuka w tym, aby nie przeszkadzać i tylko nakierować konia w odpowiednią stronę.
A wracając do fotografii, to ja z kolei widzę to w szczegółach: żyłki na skórze konia, jego wyprężone ciało, grymas twarzy jeźdźca - ale też gracja i "wytworność", którą chciałem przedstawić na zdjęciu 3. Chociaż to ostatnie zdecydowanie bardziej widać w konkursach ujeżdżenia.Komentarz
-
Nie zgodzę się do końca, oczywiście, płynny, ale często są gwałtowne zmiany tempa, dla mnie najskuteczniejsze zawsze było szybko na zakrętach, przed przeszkodą skrócenie, podstawienie, i skok, itp itdNie zgodzę się do końca, ponieważ sam trochę jeżdżę konno. Przejazd powinien być jak najbardziej płynny, to procentuje mniejszą ilością zrzutek i jeśli tempo jest odpowiednie - dobrym czasem. Zmiany tempa wybijają konia z rytmu i powodują, że trudniej dobrać mu kroki - to zupełnie jak ze skokiem w dal. Z reszta w ogóle cała sztuka w tym, aby nie przeszkadzać i tylko nakierować konia w odpowiednią stronę.
A wracając do fotografii, to ja z kolei widzę to w szczegółach: żyłki na skórze konia, jego wyprężone ciało, grymas twarzy jeźdźca - ale też gracja i "wytworność", którą chciałem przedstawić na zdjęciu 3. Chociaż to ostatnie zdecydowanie bardziej widać w konkursach ujeżdżenia.www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.Komentarz
-
Chyba niezbyt umiejętnie stopniujesz napięcie, bo dla mnie po pierwszym, to juz nie było ciekawszego
Jeszcze 6.
Może 8., ale ze zdecydowanie mniejszą GO, tło przeszkadza. Piątka ma spory potencjał, ale przy znacznie ciaśniejszym kadrze.
Komentarz
-
Nie twierdzę, że tych zmian nie ma. Chodziło mi o to, że do tej płynności się dąży - przynajmniej tak mnie uczono i taką technikę widywałem na zawodach klasy światowej. No ale to już temat na inne forum ;-)Komentarz
-
Jakbym siedzial na koniu a on by podskoczył to ja bym spadł.
Natomiast moja córka ładnych pare lat skakała sportowo .Oczywiscie tata byl kibic i kierowca .Jest to zajecie codzienne więc napatrzylem się
Teraz nawet jak żaba skoczy to mam dość.Z ta plynnoscią to bywa różnie :-) .Ale dosć żartów,po prostu wiem że trudno osiagnąć odzwierciedlenie dynamiki skoków konia ,ale warto próbować.Pozdrawiam.
Komentarz
-
gdyby było łatwo, to by nie było zabawy
www.t-jack.pl
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz