Dane w wizjerze w 350 D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kami74
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1492

Dane w wizjerze w 350 D

Bawiłem się dzisiaj w sklepie 350 D. I jedno mnie drażniło. Dane w wizjerze , chodziło mi o czas i przesłone widać tylko chwilkę potem to gaśnie. Czy nie da sie tak żeby było je dłużej widać ?
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Da sie dluzej trzymac do polowy wcisniete
    Inaczej nie ma sposobu... Zreszta po co?
    ...

Komentarz

• kami74
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1492

Palców braknie do zmiany przesłony. Jeden na migawce drugi na kółku a trzeci na przycisku +/-

Komentarz

• Pszczola
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1760

Zamieszczone przez kami74
        Palców braknie do zmiany przesłony. Jeden na migawce drugi na kółku a trzeci na przycisku +/-
        No to masz problem - wspolczuje. U mnie jest duzo latwiej. 5 palcow przy kazdej z 2 dloni. ;-)
        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Jak zmieniasz ustawienia to aparat wyswietla informacje w wizjerze caly czas... Tyle ile bedziesz krecil kolkiem, tyle czasu bedziesz mial pokazane ustawienia. Podobnie sie zachowuje podswietlanie lcd... Dopiero jak nic nie robisz chwile (czas podany w instrukcji) aparat wygasza podswietlanie i info z wizjera.
          Ostatnio edytowany przez KuchateK; 1338.
          ...

Komentarz

• kami74
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1492

Pszczola jak Ty obsługujesz aparat małym palcem to jesteś dla mnie thebeściak. Tak mówisz Kuchatek ??? Wydawało mi się że w czasie przestawiania kółkiem mi gasło i stąd moja irytacja. Ale żona z dziećmi mnie poganiała więc mogło mi się porypać ciutek

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

Za wolno przestawiales to Ci zniklo
              Nie boj sie... Po pewnym czasie to sie tam kliki odruchowo dobiera i trafia bez patrzenia
              ...

Komentarz

• KuchateK
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 4895

Zamieszczone przez KuchateK
                Duze, czarne i ciezkie... i nie umie tym robic zdjec (jak kazdym innym)
                Zamieszczone przez mmsza
                Ta... cfaniak...
                Robienie dobrych zdjec (jak zapewne wiesz) nie ogranicza sie tylko do dobrania parametrow tak aby poprawnie naswietlic i trafic z ostroscia w to co powinno byc ostre... To to malo wazne szczegoly sa w tym wszystkim.*

* czyt. "kadrowanie mi lezy niewiadomo gdzie i znalezc nie moge "
                ...

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

Dobra to jeszcze jedno pytanko. Ten wskaźniczek "poprawnie" naświetlonego zdjęcia ze skalą -2,1,0,1,2 działa tylko na full manual czy na Av i Tv też ?

Komentarz

• KuchateK
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 4895

W kreatywnych trybach automat/polautomat (czyli P, TV, AV) na tej "linijce" masz zaznaczona wartosc korekty jaka wprowadzasz (przycisk +/- plus kolko). Mozna wymusic rozjasnienie/przyciemnienie zdjecia w roznych warunkach... Naprzyklad na snieg trzeba pojechac nieco w prawo (korekta na plus).

W manualu linijka to swiatlomierz, czyli jak jest z lewej to bedzie ciemno, jak z prawej to bedzie jasno. Przy jakims ustawieniu wkoncu trafisz pewnie na srodek No chyba ze zapomnisz zdjac dekielek
                    ...

Komentarz

• KuchateK
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 4895

Zamieszczone przez mmsza
                      Tzw "oko" się ma lub nie - wydaje mi się, że z tym trzeba się urodzić a nie wyuczyć.

A ja się ani z tym nie urodziłem ani nie mogę się wyuczyć.
                      Moja technika to kilka 1Gb CF + 40GB FotoBank i walenie we wszystko co się rusza i nie rusza. Z kilku tysięcy klatek jakieś dwa zdjęcia (zaznaczam - przypadkowe) wyjdą i zaprawdę powiadam Ci, że nie chodzi tu o jakość tylko o to co tam jest namazane
                      Witaj w klubie Robie tak samo
                      Chociaz po pewnym czasie jakies tam zlote podzialy, nie walenie centralnie we wszystko, uwazanie na wystajace lampy czy inne smiecie troche poprawiaja uzysk
                      ...

Komentarz

• kami74
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1492

Łapie. Czyli we wszystkich orócz M pokazuje jaką korekcje ekspozycji wprowadziłeś sobie, a w M pokazuje prześwietlenie, niedoświetlenie lub 0. No dobra a jak chcesz w M sobie korekte wprowadzić to pokazuje gdzieś ?

Komentarz

• KuchateK
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 4895

No pokazuje... na linijce Krecisz tak zeby ten wskaznik byl z prawej albo z lewej.
                          ...

Komentarz

• ukasz
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 595

Zamieszczone przez mmsza
                            @KuchateK

Moja technika to kilka 1Gb CF + 40GB FotoBank i walenie we wszystko co się rusza i nie rusza.
                            Ja tam się nie znam, ale może nie wal tym FotoBankiem we wszystko, bo Ci się rozleci...

Komentarz

• Pszczola
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1760

Zamieszczone przez kami74
                              Pszczola jak Ty obsługujesz aparat małym palcem to jesteś dla mnie thebeściak.
                              Calego aparatu niestety nie. Ale malym palcem od czasu, do czasu zalaczam zasilanie z BP-220 podpietego pod body ;-) Trzymam go (maly palec) w rezerwie gdyby pies uciachal mi jakis potrzebniejszy palec. ;-)
                              EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

Pracuję...